Ošetřování. Je to blbost, ne?

15. čer 2022

Vždycky jsem myslela že ošetřování se dává na dítě když je nemocné. Ale manžel mi furt říká že jeho kolegové jsou často na ošetřovačkách partnerek, že když jsou nemocné, tak mají ošetřování aby se postarali o děti. Nějaká blbost ne? Chápala bych kdyby ženy byly po operaci a tak, ale nikdo ať mi neříká že stačí aby měly rýmičku, a chlap dostal ošetřovačku 🤔
A říkám narovinu že tohle ochcávání se mi nelíbí 😡

bara88
15. čer 2022

Jaké ochcáváni?jak víš že mají rýmičku?ono s horečkou se o děti špatně stará a když je ta možnost si očr vzít tak proč by ne?děláš jako by očr bylo nějak super placené

autor
15. čer 2022

@bara88 To říkají prý ti kolegové že stačí nastydnutí a jsou doma 🤔 určitě když je něco horšího tak OK, ale stačí abych si pomalu kýchla a manžel už vytahuje tohle.

bara88
15. čer 2022

A tak stačí když řeknou že prostě nemůžou fungovat. Znovu se ptám,víš jak je očr placeno?pochybuji že si jen tak někdo kazí výplatu a pokud jo tak není mu co závidět

autor
15. čer 2022

@bara88 Vím, jednou měl na mě ošetřovačku když jsem byla po operaci. A opravdu nic moc.

bara88
15. čer 2022

Jo tak o co ti jde ?a proč píšeš o ochcávání?

autor
15. čer 2022

@bara88 Chtěla jsem jen vědět jestli to vážně jde nebo manžel kecá 🤷‍♀️

bara88
15. čer 2022

Jako že sis myslela že ti manžel kecá?

martt
15. čer 2022

Tak pokud to napíše lékař proč ne? Nechápu co ti vadí. Jestli jim závidíš, tak ať si manžel také na tebe bere ošetřování, když máš rýmu. Za ty prachy co je ošetřování není co závidět. Ty nebo manzel jste ty partnerky viděli jak jim bylo, že soudiš, že to bylo jen kvůli rýmičce?

autor
15. čer 2022

@martt Protože to tvrdí jejich partneři/ti kolegové. Jako aby byli během dvou měsíců třikrát na ošetřovačce 🤦‍♀️ a mě potom štve když si na to manžel stěžuje, že oni jsou doma pořád, a on to nevyužívá.

mourovatakocka
15. čer 2022

Taky jsem měla párkrát v podstatě jen rýmičku, která mě ale na den dva vyřadila ze hry. Školkové moribundy jsou zlo. No a muž byl doma. A ne na ošetřovačce, ale na dovolené, případně napracovával, protože mi chtěl ulehčit péči o děti a já jsem s tím k doktorovi nešla, jinak by měl aspoň tu ošetřovačku. Taky jsme tím něco ochcali??? Zajímalo by mě, co ti vadí. Mám dvě teorie:
Závidíš, že se jejich chlapi chtějí chovat jako gentlemani a v případě indispozice maminky dělají doma tatínky.
Nemáš ani zdání, kolik je ošetřovačka a závidíš peníze.

autor
15. čer 2022

@bara88 Jo. Jako říkal že jeho kolegové si berou ošetřovačku partnerek po porodu, a až pak teprve jdou na otcovskou. Když to zkusil na mého lékaře,ten ho hnal.

bara88
15. čer 2022

Tak pokud si nemocná a finančně si to můžete dovolit tak toho využijte a nemusíte si stěžovat. Můžete ochcavat taky a pak se radovat s výplaty

bara88
15. čer 2022

Však to neměl zkoušet on ale ty ne?nebo on s tebou chodí k lékaři a mluví za tebe?

autor
15. čer 2022

@bara88 Já s tím nechtěla nic mít

bara88
15. čer 2022

Tvl,tak to se nedivím že ho hnal.

autor
15. čer 2022

@mourovatakocka Ale vidíš, vzal si to ze své dovolené nebo si to napracoval. Mě spíš přijde hloupost být doma za státní peníze když to není nutné. Jeví se mi to jako zneužívání neschopenek.

autor
15. čer 2022

Ale opravdu se tady nechci dohadovat, jen jsem se zeptala, vy jste řekly jak to je, a děkuju 🙂

bara88
15. čer 2022

Prosím🙂

mourovatakocka
15. čer 2022

Státní peníze. Seš fakt vtipná.

martulka88
15. čer 2022

Můj ,už byl na ošetřováku na mne - já byla po porodu 2,5 měsíce a byla na operaci s palcem. A jsme za tuto možnost rádi. A to přišel o nemalé peníze, ale jinak by to ani nešlo. A teď, kdy procházím velkým relapsem crohna, bych ho brala znovu doma, protože starat se o miminko, být sama vyčerpaná - mám "jen" 20x denně průjem, křeče, v noci nespím. Takže pokud jsou s ženskou i jen proto, že prostě mají "rýmičku", tobě je potom velký kulový.

barmil
15. čer 2022

A teď jsi představ, že jsou profese, které mají osetrovne i nemocenské 100%, tak jsou doma vždycky ti, co to tak mají, protože se to vyplatí

hezz17
15. čer 2022

Po porodu mel na me muz ocr, protoze ja nedosla wc-postel. Do toho se starat o dve deti? Tezko. Pak mel otcovskou a kdyz nastupoval do prace, tal jsem mela porad hruzu, proorze mi nebylo hej.
Taky mel ocr, kdyz jsem jako tehotna mela strevni chripku. To se blbe stara o dite. Ale svagrova mi to taky vycetla, ze ji se v zivote mestalo, ze byse o deti nepostarala….. bodejt, kdyz ma obe babicky u sebe. Tem se to pak soudi.
Nasledne byl manzel 3x na ocr kdyz jsem byla s detma v nemocnici.
Jako oni si to mozna chlapi mezi sebou podaji jako hec jsem doma a mam to placeny (i kdyz bidne) a ty musis makat. Ale v realu to zas takova sranda neni.

emamaira
15. čer 2022

@barmil a jaké profese? Jsem jen zvědavá, nikdy jsem o tom neslyšela.😀

intonace
15. čer 2022

Nevidím na tom nic špatného. Naopak když je ti zle a máš pocit, že miminko ani neuneseš je super mít doma taťku který pomáhá.Dělala jsem ve firmě kde když si kdokoliv vzal očr přišel o půlroční prémie. To není ochcavani přeci..

lachipie
16. čer 2022

Ochcávání a státní peníze. Vtipné děvče. Nicméně manžel si může vzít na manželku očr, prostě matka není schopná postarat se o dítě, tak se to hodí když je doma pár dní taťka. Nevíš, jak tý ženský, co s ní je muž doma je, tak tady nemoralizuj. Ono se ti taky může přihodit, že tě obyčejná chřipečka vyřadí z provozu a jak se ti bude pak ten chlap pár dní doma hodit. A jak často jsou nebo nejsou na očr ostatní, po tom je ti velký kulový. Bože, kdy se lidi konečně začnou starat sami o sebe a ne o druhý...

anakolut
16. čer 2022

@emamaira Myslím, že to tak mají policajti.

madaki31
16. čer 2022

@emamaira zaměstnanci ve státním sektoru. Armáda, policie, hasiči..
Ti mají Očr placené z průměru 100%

nijij
16. čer 2022

Tak po přečtení nevím jestli tě více sere že někdo je OCR a nebo že tvůj chlap nechodí na OCR. Správní si úrovně co tě více sere vážně....
Ono vždycky nejde o prachy, a klidně oželi jednu výplatu když je potřeba.

jjasmina
16. čer 2022

autorko běž a dej si facku, když ma maminka 39, dusí se kašlem, k tomu doma 2-3 děti, nedivim se a je to každeho věc hlavně a ne nenazvalaa bych to jako ochcavani

barmil
16. čer 2022

@emamaira vojáci, policajti...