Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví nebo nemá zkušenost. Pečuji o postiženou dceru, která navštěvuje speciální školu. Bohužel nevím, jak skloubit moje zaměstnání s letními prázdninami - devět týdnů dovolené mi zaměstnavatel neposkytne. Neplacené volno jsem jednou žádala na pár dní, ale zaměstnavatel nevyhověl. Dcera je vzhledem ke svému postižení PAS/ADHD/MR ,neudatelna" (babičky, tábory apod.),navíc jsem na ni zůstala sama. Šlo by vyřešit např. Očr? Nechtěla bych kvůli tomu dávat výpověď, jsem ráda, že práci mám.
Pro mě zajímavá otázka, trošku jsem pátrala a vidím, že s takto postiženým dítětem máš asi nárok na příspěvek na péči. Nedá se hlídání platit z tohoto? A něco našetřit z výplaty a alimentů? Pro hodně rodičů jsou prázdniny zkrátka "draze" zaplacená doba. Tábory bývají i pro tyto děti, určitě vám poradí třeba jiní rodiče, ve speciální škole by taky mohli mít kontakty, popř. SPC a různé svépomocné rodičovské skupinky.
Školky nemají zavřeno 2 měsíce v kuse, většinou cca 3 týdny fungují a zbytek je zavřeno. Jsou hlídačky, které mají s PAS zkušenosti, tak asi začít hledat. Odkud jste?
Jo a klidně sz - chápu, že radit se anonymně je se zachováním soukromí, ale pak by člověk i pomohl a neví komu
@asinehri paní píše škola...
Zkus se podívat u vás jestli nemáte nějaký denní stacionář pro tyhle deti , ktere zajišťují hlídání přes prázdniny . Vim , ze to kamarádka takhle řešila a říkala, že když si to spočítala tak ji to zas tak finance draho nepřišlo. A fungovalo to jako školní "družiny. Ráno tam dítko dala a odpolko vyzvedla.
OČR můžeš použít pouze v případě uzavření školy, což ale prázdniny nejsou. A je jedno, o jaký typ školy se jedná.
Spíš je to fakt o domluvě se zaměstnavatelem a nebo si zkusit najít i placené hlídání, ač to není levná varianta. Zkus se poptat ve škole, určitě nejsi jediná, kdo toto řeší. Známá má podobně postiženého kluka a "tábory" pro něj sehnala. Jen některé termíny a je to drahé jako prase, ale řeší to jejich problém a zbytek dovolená...