Holky, jak to je, rodičák vyčerpám v únoru 2015, poslední peníze tedy dostanu v březnu, malá má ale 3 roky až v srpnu a já jdu do práce v září. Mám nárok na nějaký příspěvek a placení sociálního a zdravotního pojištění? Prac. smlouvu mám na dobu neurčitou,ale uvažuji o změně práce.
Moc děkuji za rady
Holky pozor, rodičák končí, jakmile vyčerpáte danou částku. Pak musíte buď zažádat o péči o dítě do sedmi let (to se dělá na zdravotní pojišťovně) nebo jít na pracák, do práce, či zůstat doma a hradit si zdravotní samy (sociální není povinné) 😉
K tomu, aby vám rodičák neukončili je potřeba, abyste čerpali nějakou částku a jako minimální je udáno 50Kč měsíčně. Jinak při pobírání rodičáku se smí i pracovat, takže je výhodnější si to rozepsat na dýl.
Ahoj, nevím jak to přesně je, ale peníze asi žádný nedostaneš a sociální a zdravotní by měl platit stát. Já si taky nechám rodičák na kratší dobu a doma budu do 3 let věku dítěte. Takže také budu nějaký ten měsíc bez peněz, protože těch 220000,- budu mít už vyčerpáno. Ještě si to musím pořádně zjistit 🙂