Ahoj holky, jdu se trochu vypovídat se svým trápením.
Mám partnera už skoro 8 let. Je nám 25 a 26 let. Nyní spolu máme plánovanou roční dcerku. Nebo plánovanou, měla jsem opakované silné záněty vaječníků a jelikož už mi funguje jen jeden, bylo mi to doporučeno dr. Byli jsme spolu už dlouho, bydlení a zázemí jsme měli, tak jsme do toho šli. Těhotenství bezproblémové, na malou jsme se těšili. Ale pak přišel zlom. 14 dní po porodu praskla přítelova nevěra, trvalo to asi 7 měsíců, takže prakticky celé těhotenství a bohužel to nebylo jen o sexu. Rozjel si prostě druhý vztah, tvrdil jak mě nemá rád a chce odejít, jak se mu vše se mnou příčí a je mu nepříjemný i každý dotyk ode mě. Mě to totálně položilo. Šestinedělí, smršť hormonů a do toho tohle. Chtěla jsem ho zabít, vystěhovat a už nikdy vidět. Nicméně jsem myslela na svou dcerku s tím, že pro ni bude lepší vyrůstat v úplné rodině a odpustila mu. Teď toho zpětně lituju, ale prostě stalo se. Vím 100% že to skončilo, mám svý zdroje a holka už tu ani nebydlí.
Nicméně se to hodně podepsalo na mé psychice a nevím co dál. Už mu prostě nevěřím, celé dny trávi v práci (ano vím, že má časově dost náročnou práci. Zase vydělá pěkné peníze) ale je tam od 6ti a vrací se kolem 5-6. Chodil 2x v týdnu cvičit a vrací se tak kolem 7. Vyčítá mi, že nemá čas ani na kamarády, ale nepochopí, že ten čas nemá ani na svou rodinu. Pořád mi říká, jak jsem věčně nespokojená a pořád mám nějaký problém. Že zná jen práci a to být doma. Já když chci jít jednou za čas ke kadeřnici nebo potřebuju k dr, musím si sehnat hlidání, protože on prostě “nemůže” přijet domu dřiv.
Připadám si jako jeho otrok, denně mu vařim, uklízím, peru a ještě jsem ta špatná, která mu vyčitá, že s námi není.
Teď měl 14 dní volno, těšila jsem se jak budeme jezdit na výlety. Byly jsme na 2 výletech za celou dobu. Bylo teplo a on nesnáší ty horka a to že musí někde chodit.
Včera přišla řeč na druhé dítě, které já vím, že chci. Bohužel i za cenu toho, že s ním budu takhle nespokojená žít. Já se v malé vidím, miluju ji a už jen kvůli tomu, že jsem si ten start neužila a psychicky trpěla kvuli jeho nevěře, chci to zažít ještě jednou a užít si to. Na což on mi řekl, že jemu by malá stačila. Pak mi řekl, že už vidí jak budu tlačit na druhý. Že to bude znova prořvaný noci, nemůžeme nikam a že je rád, že je to za námi. Je mi z toho děsně smutno, chtěla jsem alespoň dvě děti. Už přemýšlím i nad variantou rozchodu a střídavé péče, ale na malé jsem závislá, nerada jí dávám i jen na odpoledne, natož na delší dobu.
Kamarádky říkají, že tohle chování je u chlapa normální a má to tak doma každá druhá. Já nevím, mě přijde, že já s ním jen žiju a není to ideální tak jako to vidím u ostatních. Ale ostatní aspoň někde cestují, uživají si spolu jako rodina. Já všude jezdím sama nebo s mamkou, kamarádkama. Do toho mám denně v hlavě to, jak mi byl nevěrný. Teď za pár dní to bude rok a doteď jsem se s tím nevyrovnala....
Miluješ ho? Proč bys s ním měla zůstat? Řekni si všechny důvody, které se netýkají dcery. Protože dcera nepotřebuje tátu, který na ni kašle, i když má v občance stejnou adresu. Dcera nepotřebuje tátu, který se neumí chovat k mámě a nastavuje jí normu toho, jak je normální se k ženský chovat. Dcera nepotřebuje tátu, který si své ženy neváží, protože pak ona sama bude jednou hledat stejného partnera a bude stejně nešťastná jako její matka.
Spíš si na papír, proč TY chceš s ním zůstat a netahej do těch důvodů dítě.
Za mě je prostě hajzl. V těhotenství tě podváděl a když už dostal druhou šanci,měl by se setsakra snažit, aby byl důvod mu odpustit. A to nedělá ani omylem. A ty? Druhé dítě je v takové chvíli totální nesmysl. Jsi mladá, do ničeho se nežeň, na druhé dítě je čas, až budeš mít v pořádku stávající rodinný život. Ať už s tímhle pánem nebo bez něj.
Normální to teda fakt není a pochybuju, že to tak má každá druhá ... Když si to po sobě přečteš celý znovu, pořád nemáš odpověď? Už na začátku jsem neměla pochyby, že bych s někým takovým zůstala, natož když jsem dočetla. Vždyť tě má jen jako servis a neváží si tě. To jak jsi psala, že ti klidně řekne, to by mi řekl jednou. A žádný budu s ním kvůli dítěti. Chceš, aby dítě vyrostlo v tom, jak s tebou takhle zachází? Něco podobného znám z okolí. A to dítě má matku totálně na párku, protože táta je správnej a stírá mámu. Tohle teda fakt ne ...
Druhy dítě? Si normální? Nechtěl už ani to první, tak si nedělej iluze
Mám doma chlapa taky na hovno ve spoustě věcech a do druhého bych s ním nešla ani přes svou mrtvolu. Více dětma tohle nespravíš.
Normální to není. Tohle tě psychicky zničí. Podváděl tě, furt ti něco vyčítá, druhý dítě s tebou nechce. Moc mě mrzí že ti to musím napsat, ale on tě nemiluje, jsi mu u zadku. Má tě jen jako služku ☹ vyprdni se na něj. S jeho pracovním vytížením mu střídavku nedají, víkendy ano ale musel by sám chtít si malou brát což dost pochybuju, ten bude rád že má klid když odejdete a bude kalit s kámošema. Fakt tohle ti nic dobrýho nedává. A druhý dítě, chápu tvoji touhu, sama mám 3 děti a vím že i kdyby můj chlap stál za hovno, tak bych s ním druhý měla i tak, ale pozor, nesměla by tam být nevěra, to končím hned a manžel to ví, to je asi jediná věc kterou nejsem ochotna zkousnout. Ty druhý dítě mít budeš, ale s někým, kdo si tě zaslouží 🍀 tenhle si nezaslouží ani tvůj pohled. Ještě jednou se omlouvám že to píšu na rovinu, vím že je těžké tohle číst, ale je to realita. Jsi mladá, je škoda se takhle zahrabat a nechat se ubíjet.
Holky s tím dítětem.. i přesto jakej je bych si ho s ním pořídila. Ano jsem blbá, ale taková je moje povaha prostě. Než mít každý dítě s jiným, to budu mít radši dvě s jedním a budu na něj sama. Nevyčítejte mi to, mám to prostě v sobě takhle...
Co se týče toho jestli ho miluju, nad tím přemýšlím denně už od té nevěry.
@anonym pokud chceš mít dvě děti s jedním chlapem, tak v tom případě jdi do toho s tím, že po něm nic nebudeš chtít. Budeš na ně prostě opravdu sama. Protože on to dítě nechce. Takže pokud ho mít budeš, tak na vlastní zodpovědnost. Dokážeš to?
@malenka3 tak bydlení je moje. Tím mám plusové body.
Jenže s ním to dítě stejně nebudu mít pokud nebude chtít. Mám tělísko a zase taková mrcha nejsem.
Já s ním jsem asi jen proto, protože se chci vyhnout střídavé péči..
Sve dceri chces doprat, ze budes s jejim tatou jen aby ho mela (za me blbost), a svemu druhemu diteti nedoprejes tatu, ktery by ho mel rad? Za par let budes mit nejakeho noveho partnera, ktery si vas bude vazit a bude vas milovat, a pak budes velmi nestastna, ze sis misto toho planovane poridila dite s nekym, kdo o nej nestal (a mozna ani dal stat nebude...) misto toho, s kym bys ho opravdu chtela. Deti by se mely pocinat z lasky, ne z prakticnosti.
Vykašli se na něj, je to ještě nevyzrálý trouba. Na světě jsou i lepší chlapi, kteří by byli za rodinu šťastní.
no ja teda nevím, já vidím 2 nevyzrálý lidi, jeden je nevybouřenej a druhej chce děcko za každou cenu - za KAŽDOU cenu... gratuluju.
On že by měl zájem o střídavou péči? To pochybuji.
Rozhodně to není normální, s takovým chlapem bych v žádném případě nebyla děti neděti.
Holky, druhý dítě nechce tak nevím proč řešíte jen to. I kdyby bylo, dokázala bych se o něj postarat i sama. Peníze mám, při rodičáku pracuji z domu a bydlení je moje. Malá má vše co potřebuje a i to co nepotřebuje. Já šla o radu co dělat a ne pro morální rady ohledně druhého dítěte. Pokud s ním zůstanu, musím se smířit s tím, že malá bude jedináček
Moje rada, tedy co bych udělala já, - netrápit se s ním a rozejít se. Budoucnost ukáže, třeba najdeš pořádného chlapa a dcera nebude jedinácek.
A kde jsi prisla na to, ze byste meli stridavku? Podle popisu situace mi to prijde jako vysoce nepravdepodobne.. zkus se kdyztak obratit na mistni OSPOD, tam by ti z vlastni praxe a zkusenosti mihki rict, jak soudy rozhoduji o peci o dite. Na tvem miste bych se toho nebala, myslim, ze podminky pro stridavku musi byt trochu jine
Chceš radu....Rozejdi se s ním,udělej TLUSTOU ČÁRU a začni žít!!!!!!!
Moje rada zni, aby ses s nim rozesla a nechala zivot, aby k tobe privedl nekoho, kdo si te i s dcerkou zaslouzi, a pak uz nebude muset byt jedinackem.
Zkuste partnerskou poradnu (predvidam, ze rekne, ze on zadnej problem nema - muzes i sama, poradi, pomohou, navedou te, jak situaci zvladat, lip pro všechny. S tou vytizenosti - chapu, ze si chce zasportovat, vypnout, chce to vybalancovat, aby jsi na to same mela cas i ty.
On ti rekne ze se mu protivi kazdy dotek od tebe a ze te nema rad a ty mu odpoustis? Co mu jako odpoustis? Dyt jsi mu uplne volna. Vem nohy na ramena. Takhle se teda nechova kazdej druhej chlap. A dite s nekym, kdo ho nechce? Chapu ze ty sama 2 deti chces ale chudaci deti pak.
Rozhodne to normalni chovani neni. Pokud si nespokojena, jdi od toho, rozhodne si s nim neporizuj druhe dite, je to zahul se dvema a pokud ti vubec nepomaha, tak rozhodne nezacne. A ver mi, dite bude stastnejsi, pokud bude mit spokojenou mamu, nez kdyz bude v naoko uplne, ale naprd rodine. Odchody jsou tezke, ale nakonec to stoji za to
Proc si cilene vytvarite zivot, ve kterem budete nestastna? Odpoved “kvuli detem” neberu, protoze dosahnete akorat to, ze budou trpet taky. Vnimaji mnohem vic nez si myslite.
Jste mlada, zrejme jste jiny vztah ani nezazila, takze nevite, ze takhle to opravdu vypadat nema. Proc si myslite, ze si nezaslouzite milujiciho muze a stesti? Ne, takovy opravdu neni kazdy druhy chlap a i kdyby jo - tak najdete toho prvniho.
Nezlobte se na mě, ale jste dost sobecká. Vy prostě dítě chcete i když ho přivedete do nešťastné rodiny? Můžu vám přesně říct, co se stane - partner zdrhne při nejbližší příležitosti a vy budete na děti sama. Ale hlavně, že to máte "tak nastavené"...
Jo já to chápu dobře. Ty nechceš jedno nešťastný děcko bez otce, ty jich chceš hned dvě. Bez ohledu na to, že nestačí že už to první má zničeny život v podobě nefunkční rodiny. Promiň, ale jsi bezohledná a sobecká.....moc dobře víš, že vás vztah není v pořádku a vlastně nebude...cloveka nezmenis. Mimochodem, toto normální chování chlapa není. Pokud to tak vnímas ty i tvoje vrstevnice, tak je něco špatně ve vas a celý vnímání společnosti je postavené na hlavu. Já bych takovému dala po tlame.
Tak jemu jsi úplně u zadní části těla. Dítě zjevně taky a odskáčete si to nakonec obě, třeba až praskne další nevěra a ona už to bude vnímat. Ale kdo chce kam...
Ja byt tebou tak ho vyhodim, financne zavisla na nem nejsi a to je obrovske plus a nasla bych si jineho chlapa. Mas male dite tak to je taky plus
To vetsi uz by na nej melo vetsi citovou vazbu atd atd. Poridit si s nim druhe je cista hloupost a budes litovat.
mě zaujala, krom teda dalších věcí, jedna tvá věta: cituji " že jsem si ten start neužila a psychicky trpěla kvuli jeho nevěře, chci to zažít ještě jednou a užít si to.." to se chceš opět trápit? .. já vím, jak jsi to myslela, ale to je jen tvá zkreslená představa, že by to bylo lepší.. bohužel nebylo. Oba jste strašně mladí, a kluci v jeho věku prostě jsou přelétavý - ne samozř. všichny, ale většina hledá, co může ještě zažít atd..a věř, že ta nevěra by tam přišla z jeho strany opět.. chlapi se v tomhle nemění a pak tě to bude štvát o to víc.. každopádně si myslím, že si hlavně nevážíš sebe sama, protože už jen proto bys ho vykopla, a nenechala se takhle ponižovat.. promiň, asi se to nečte moc hezky, je to můj názor.. jsi mladá, máš evidentně zázemí, tak si stoupni před zrcadlo a podívej se na sebe a začni si sebe vážit.. on není jediný chlap pod sluncem.. a jinak plně souhlasím s názory holek, druhé dítě s ním ne...
A co ti tak strašně vadí na názoru, že si s ním nemáš porizovat druhé dítě? Je to taky názor, ne moralizování. Protože to druhé dítě bude největší průšvih, kterého se můžeš dopustit. A sorry jako jestli i po tom si prostě stojíš nad tím, ge to druhé s ním chceš, tak dobře ti tak. Aneb Kdo chce kam pomozme mu tam. Mimochodem, nebylo by pak vhodné sem podruhe psát a knourat, že máš dvě děti s jedním debilkem a co máš dělat..... To už je tvůj problém.
Nevím, jestli bych dokázala odpustit nevěru, tohle jsem naštěstí zatím řešit nemusela a doufám, ze ani muset nebudu, ale pro mě by byla konečná to, že "se mu se mnou vše příčí a je mu nepříjemný i každý dotyk". V tu chvíli bych řekla, že teda konec. Já bych psychicky nedala to, že ke mně má můj muž odpor a přišlo by mi strašně ponižující s ním dál zůstávat. A na děti bych přitom myslela taky, protože když uvidí, že tátovi je máma nepříjemná a máma to mlčky trpí, tak to pro ně asi taky nebude nic super. A podle tohom co píšeš dál je evidentně zpruzelej, když s vámi má trávit čas nebo ti nějak pomoct, postarat se o dítě apod. Pokud s ním chceš i přesto zůstat, zkus aspoň navštívit nějakou partnerskou poradnu. Možná ti to pomůže všechno si ujasnit, srovnat se s tím, nebo tě to třeba nasměruje k nějakému řešení.
Kdybych toto měla mít doma, tak už s ním dávno nejsem. A druhé dítě!? Holka prober se.