Dobrý večer ženy, mám trauma z toho, ze si me můj partner po porodu syna nechce vzít.....přitom me.přijde naprosto nemyslitelné, už jen to být jakoby napsány každý zvlášť v papírech ve školce ci škole, co s tim mam delat? Lidé kolem me, především bezdětný se zasluhují a berou jak o život a na mě to doléhá čím dal víc......
@karlajasmine ale jestli uz je dite na svete tak uz ma jmeno po otci....se zmenou by musel souhlasit
@karlajasmine malému budou.tři měsíce a jméno i příjmení ma po partnerovi, přišlo mi to přirozeně a před porodem bylo vše tak, ze bychom se do konce roku vzaly, ale zatím neproběhly ani sebensim náznakem cokoliv připomínající zasnuby
Taky nevim co bych poradila....nutit nejde....tak jedine doufat,ze se to zmeni
@karlajasmine škoda, dost.mě to mrzí.....sliby, chyby a skutek, utekl.....mám dojem jakobych naletela tzv: smejdum
Ahoj.ono nekdy chlap je pekne natvrdly.ja tomu memu musela primo rict.ze se chci vdat.kdybych naznacovala.tak nejsem vdana doted.rict mu to na rovinu.a kdyz nechce.tak bych chtela vedet.jaky k tomu ma duvod😉
Dala bych mu tak rok...otázka je co pro tebe svatba znamená..zdá on to ví..pokud spolu jinak máte super vztah..je to jen papír..
@kikina_8 Pokud je problém opravdu "jen" to, že si tě přítel nechce vzít (ale jinak to klape), netrápila bych se tím. Sama jsem taky v téhle situaci, ale říkám si, že jsem radši s ním a bez svatby než třeba vdaná za někoho jiného. Samozřejmě je opruz, že se syn nejmenuje jako já (např. u doktorky), ale na druhou stranu je takových páru/rodin už tolik, že se nad tím už snad ani nikdo nepozastavuje. Já jsem ale věděla do čeho jdu, ujasnili jsme si to ještě předtím, než jsem otěhotněla. Na tvém místě by mě spíš štvalo, že něco slíbil a teď se k tomu nemá.
@kikina_8 no.ja taky ze zacatku naznacovala.chtela ho na to pripravit.ale ono porad nic.tak jsem se ho na rovinu zeptala.zda se vezmeme a on rekl.at dommluvim termin.je fakt.ze jsem vse zarizovala prakticky sama.jen se ho ptala na jeho nazor(kvetiny.saty atd.),jinak.ze chci dite jsem mu taky reklla na rovinu.memu se to musi rict jasne a strucne.naznaky mu nedojdou😉😃ono zalezi.jaky spolu mate vztah.my si rikame vse na rovinu.ja treba i darky k vanocum atd.si vyberu a manza je koupi😉
Dohodli jste se...to je takový divný termín. Já bych takovouhle dohodu asi moc nebrala v potaz, pokud by mě ten chlap prostě nepožádal o ruku. Asi jste si to měli ujasnit dřív. Co se týče příjmení, pláčeš nad rozlitým mlékem. Nesmíš holt brát vše jako samozřejmost. Ale pozdě bycha honiti, holka. A nenaznačuj. Pokud něco chceš, řekni to rovnou! "Jeee, to jsou krásný svatební šaty, miláčku!" To je, jak když chlapovi řekneš: "Dala bych si čokoládu." Čekáš, že ti j poběží koupit?? Nepoběží. Já nevím, že tu ženský zakládaj diskuze o chlapech a problémech s nimi jak zběsilý, ale obvykle z toho vyleze, že s tím chlapem o tom narovinu vůbec nemluvily. Nikdo neříká, že ho máš táhnout za nohu na matriku, ale prostě mu v klidu řekni, co cítíš, jak to vidíš 😉
Na rovinu bych mu řekla,že o svatbu stojíš a jak to uvidí on a jestli souhlasí vymyslet kdy. Myslím, že nic nepokazis a pokud by prohlásil, že si tě chtěl vzít ale ty si to tím dotazem pokazila a už nechce (to zkusil na moji kamarádku její přítel) tak to je kec a i kdyby tak s takovým by to za to nestalo. Zkusila bych toto.
@caverina Tak to jsem v tom případě ráda, že nežiju tak, jako "více méně všechny", jak píšeš. Manžel s žádostí o ruku přišel sám bez nějakých předchozích domluv, rok po svatbě se narodil syn, dnes už dvouletý, a doma vše funguje jako před svatbou. Domek, domácnost i rodina jsou společné, takže se společně staráme. Ale musím zaťukat - ťuk, ťuk! 🙂
@kikina_8 dej malemu prijmeni po sobe.. nedonutis si ho si te vzit, ale na tos mela myslet pred otehotnenim.. ale kazdopadne v tom pripade neni duvod, aby mel prijmeni po pritelovi... treba ho to nakopne..