Jak fungujete jako rodina?

21. led 2021

Ahojte ☺️

Chtela bych se zeptat jak fungujete jako rodina doma ?
Ja jen jestli jsem si to jen tak predstavovala ze to tak bude ,, a vysnila. A nebo to je jen u nas

S pritelem mame mimco 9 mesicu ,, a chapu treba i ze ho to nebavilo kdyz jen lezela ,, ale ted uz leze, sedi zacina si stoupat vic vnima proste ,,
- a ja si predstavovala jak si budeme spolu vsichni hrat , jak se ji pritel bude venovat ,, budeme chodit na prochazky , proste rodina ..
- Myslela jsem ze se ji - nam bude venovat proste,,. Kdyz uz to ze budeme mit mimco byl jeho napad - on stim prisel ze co kdyby jsme si udelali mimco ...

- ted chrape pul dne ,, pak jde na wc najist se a ja se mezi tim staram o malou pak jde spat a kdyz se mala vzbudi - pritel kolem 17h zacne otravovat ze je unaveny a ze si pujde lehnout ......

Tak jako nechapu proc chtel mimco teda 🙈 ,,., jen podotykam ze kdyby to treba nekoho napadlo ze pred mimi jsem ho nijak neotravovala nebyla jsem kliste ( aby treba nekoho nenapadlo ze ho chtel abych mu dala pokoj) .... mela jsem svuj zivot , chodila ven, mela kamaradky ,, byla aktivni ,, chodila do prace ,, atd
— i pritel chodil se mnou po praci kdyz mel ranni ven na brusle projit se na vylety ,,,, ( jenze jak jsem oznamila tehu ) tak prestal se mnou cokoliv delat a radeji chrapal .... a ted se ji ani nevenuje
- teda on si mysli ze jo ta pul hodina denne ale to musim jit neco delat aby ae ji venoval a to stejne ji ma vedle sebe a on kouka na tv...... ted neni schopny se jit s nami projit protoze je pry unaveny z prace ( pritom dela to same jako predtim )
- aby vstal k male o tom si muzu nechat taky zdat nebo aby rano byl vzhuru a ja mohla se trochu vyspat kdyz celou noc nespim taky ... pry on chodi do prace ( jasne ale proto nemusi chrapat cely den ) dela jak kdybych ja nic nedelala ........
Kdyz se ho zeptam proc chtel teda mimi rekne mi - ze nevi ze chtel .....🤷🏻‍♀️

Ja uz fakt nevim ,,, tesim se na jaro leto az bude hezky a budu z malou cele dny pryc a on at si hnije doma ( treba by ho to probralo ) jen musim vymyslet jak se dostat za moji rodinou kdyz auto mi nepuci ale mhd pry jezdit nemuzu ...

Tak bych se rada zeptala jak je to u vas ?
Vsima si vas partner mimca hraje si snim venuje se , ???

Nebo jsem jen byla naivni a takhle je to vsude
Dekuji moc.

jjasmina
21. led 2021

U nás je to přesně tak , jak sis vysnila, manžel, když je doma všímá si víc malé než mě zase, vaří, uklízí, chodíme ven. Evidentně je u vás něco špatně, jinak u nás bylo dítě raky hlavně z iniciativy manžela

konidana
21. led 2021

Chodili jsme na výlety v těhotenství a s miminem stejně jako předtím. Tedy krom pauzy v šestinedělí. Intenzita a lokality jsme přizpůsobovali našim aktuálním možnostem a schopnostem, a pak i dětem. Manžel si s miminama fakt nehrál, půlroční občas nakrmil, když jsme zaváděli příkrmy, jednou mimčo přebalil a pak jsem to po něm už radši nechtěla😅 Cca od roka a půl už děti bral na výlety i sám, a zapojoval je do svých aktivit a koníčků.
Jak jste to měli předtím? proč teď nejdete spolu zase na brusle i s kočárem?

radka27101
Autor odpověď smazal
Zobraz
aurelie34
21. led 2021

Máme dvě děti, syna 3 roky a dceru 11 měsíců. Manžel děla stálou ranní od 6 do 2, tak že je každý den kolem třetí doma. Máme malé hospodářství, tri koně, 2 psy, slepice, tak že jdeme vždy obstarat zvířata, s dětmi na hřiště, sáňkovat atd. Domu chodíme kolem páté. Manžel se dětem celkem věnuje ale taky mu to musím říct, sam od sebe taky moc nechce. Většinou si hrají tak hodinu a já zatím vařím, uklízím atd. Večer mi pomůže jedno dítě vykoupat, jinak je tedy vše na mě. V domácnosti nedělá nic. Občas vynese koš, nebo vynda myčku. Má koníček renovaci motorek, tak že mu to zabírá dost času, často jezdí o víkendu pro různé díly, pak skládá motorky v dílně. Občas mě to štve, že není více s námi, ale chápu že je to jeho zájem. Ja mám zase koně. Taky prodělal pred 3 lety rakovinu, byl na tom dost špatně a stále to není úplně ono, je hodně unaveny, má různé vedlejší následky s chemoterapie, tak že kolikrát si jde brzo lehnout aby mohl v práci pak fungovat. Obcas padám na pusu ale vím že jsou chlapy mnohem horší, tak že si neztěžuji.

lobella
21. led 2021

Me spis zarazilo, auto mi nepujciale mhd jezdit nesmim! To jako vazne? Z techto vet na me pusobi, jakoze te chce odstrihnout, zavrit doma, mozna mu vadilo, ze mas kamaradychodis ven, stykas se s lidma, tak ti udelal prcka a zavrel te s nim doma....ne,promin,nemusi to tak byt, ale pusobi to na me tak, jinak chlap k male take nikdy nevstal, on ji nikdy neslysel brecet, ma proste tvrdy spanek, nikdy ho nevzbudila, byt kricela hned vedle nej, co byla lezici mimco, tak ji hlidal jen co jsem musela do sprchy, ale zajimal se o ni, jen asi nevedel, co s ni delat, pak ji cetl vecer knizky a hrali si cca pul az hodku vecer, ted ma 2 roky, obcas ji vezme ven, uz ji to s ni bavi vic, chodi na hriste, ted sankovat, doma si smctoz, stavi kostly, honi se, ano venuje se ji, ale je cely den pryc, dojde pred 8 vecer, holka usina na 11 vecer a venuje se ji tu hodku, ven ji vezme dvakrat do mesice o vikendu na 2 hodky, chtela bych, aby to bylo vic, ale zase aspin neco, je take pohodlny, nejradsi by se valel u PC, na gauci, spal

konidana
21. led 2021

TVL auto ti nepůjčí a MHD jako nemůžeš proč? On ti nemá co zakazovat. Tady je něco fakt špatně. Jste rovnocenní partneři, a ty si musíš prosadit i svoje , ne jen poslouchat co můžeš a co nemůžeš😨 Vytáhni ho občas někam na výlet a někdy jeď klidně sama.

kridav
21. led 2021

Takhle jsem to měla vysněný a byla taky naivní v prvním manželství, ze kterého mám 2 děti. S ex jsme chtěli děti oba, nakonec jsem na ně byla skoro pořád sama, nejdřív pro něj byli moc malý, s kočárkem na procházky semnou nechodil, protože ho tam všichni znali a nechtěl aby se ho pořád vyptávali. No měl na vše výmluvu. Chodil taky do hospody, a když jsem čekala dceru, tak se asi bál, že pak už nebude moct chodit, že se mu změní život, tak začal chodit ještě víc no a už mu to zůstalo. Za těch 13 let co jsem s ním byla, tak jsme byli bez dětí, 1 na dovolený a s dětmi pak 2x. Jezdil s kamarády každý rok v červnu na vodu, pak si koupil motorku tak to začal zas jezdit pravidelně v červenci jak jsou svátky. A pak i o víkendech. Takže já trávila volno jen sama s dětmi. A když jsem ho přiměla k tomu abysme jako rodina spolu někam šli, třeba do Zoo, tak mi tam dělal ostudu. Takže jsem pak s ním už nic nevymýšlela.
Už s ním nejsem přes 8 let, děti už jsou velký 17 a 19, ale stále k němu jezdí na víkendy, a mají teď spolu hezky vztah. Možná s nima dohání to co zanedbal, když jsme byli spolu. Ale jemu to prý takto vyhovuje, že ty děti má jen na víkendy.
A už přes 8 let mám manžela se kterým mám syna, a ten je zas pravý opak ex. Sice není úplně dokonalý, ale synovi se od miminka věnuje v rámci jeho možnosti. Musím ho teda přemlouvat do nějakých výletu, ale nikdy s tím nemá problém a je rád, že ten volný čas trávíme spolu.

nita1984
21. led 2021

U nás to funguje přesně tak, jak si psala, ze sis vysnila. Manžel se malému věnuje od narození. Nosí, uspává, chodí s ním ven abych si oddechla nebo dodělala věci do práce, případně se věnovala svým koníčkům. Někdy jdeme všichni ven atd.... Prostě žijeme společný rodinný život

codal
21. led 2021

U nás to funguje, manžel se o holky stará, když přijde z práce. Miminka přebaloval, koupal, hrál si s nima. O víkendech sem tam výlet nebo návštěva nebo jsme prostě spolu na zahradě a něco děláme. Domácí práce máme taky rozdělené. Já vařím, peru, on čistí kotel, dělá věci kolem baráku, odpadky, vysávání, myčka, vytírání jak kdy, podle toho, kdo má čas, já jsem teda teď doma, tak víc já, ale manžel nemá problém vzít do ruky hadr a když uklízí on, vždycky je to dokonalejší 😂. Vy nejste rodina, ale jen spolubydlící, kteří spolu mají dítě. A předpokládám, že mu ještě vaříš, pereš a veškerá domácnost je na tobe, takže krom toho jsi ještě služka. Takže máš tři možnosti. Buď odejdeš nebo dáš partnerovi jasně najevo, že takhle ne a zapojíš ho do chodu domácnosti a do péče o dítě, nebo to necháš tak, jak to je.

cilkat
21. led 2021

Manžel odchází do práce dřív, než děti vstanou a vrací se kolem šesté večer. Já kolem šesté jdu dělat večeři, takže obvykle tak nějak všechny pozdraví... No kolem sedmý už sedí u počítače a zůstane u něj, než jde spát. To ale neznamená, že děti ignoruje: prebali, když děti přijdou za ním, tak si s nimi hraje, večer prevlika do pizam, čistí zuby, reaguje, když pozná, že nezvládám (uspavam já a potřebuju uspat obvykle každý zvlášť). Když je slušné počasí, plánuje o víkendu společné výlety, ale v týhle zimě ven nechce a když zůstaneme doma, tak sedí u počítače. Prostě doma si s nima hrát neumí a mě to kolikrát fakt štve. Ale ve skutečnosti je to super partner a táta, který se o nás všechny fakt stará. A to je podle mě základ: řešit, co ten druhý potřebuje a jak se cítí. Ne vše jde splnit, ale pokud se aspoň nesnaží rozumět, je to špatně. Třeba to "auto nepujci a MHD jezdit nesmím" je fakt špatně. Zkus ho "uplatit" tím, že bude mít doma klid na spaní, když ho tak potřebuje a ať kouká přemýšlet, jestli je pro něj větší blbost nepujcit auto, nebo nejezdit MHD. Ať kouká trochu myslet, jak fungovat.

95newmommy2020
21. led 2021

Manžel je podobnej medvěd. 😄 Ale teda mě to nějak nesokuje, věděla jsem ze si gaučáka beru už dávno před miminem. Nejradši je v posteli nebo na gauci a prezira se jídlem co si objedna z fastfoodu. A přesně tak sme žili dřív oba. Mě dítě změnilo, jeho ještě ne. Nevadí mi to, má jiné kvality takže tohle je jeho způsob relaxu. Díky tomu ze je takhle v klidu a bez vycitek muže prochrapat půl dne je pak ochotný potěšit mě. Takže nedavno sám řekl jestli půjdeme ven. Tím mě dost šokoval. :D Na druhou stranu, nespoliham se jen na to jakej budeme mít program podle neho. Travim čas s kamamaradkama díky dítěti jejich fakt hodně, takže se ten program vždy najde. Teď je období kdy chodíme po návštěvách. Ale upřímně nechápu proč nesmis jezdit MHD ? Ty se ho nějak dovolujes? Jestli jo tak to bych nedělala. Jen bych mu oznámila ze jdeš ven a vratis se cca v tolik. A možná bych mu ani nehlasila všechno, proste si sla ven, doma te to netankuje. On ať si odpočívá pak se vratis tak ono tím jak mu budete chybět bude taky víc akční. A to ti muzu odprisahnout mám doma fakt povalece, ale po tom co ho nechávám samotného by se mohl pretrhnout.

jako_mala_holka
21. led 2021

U nás normálka, manžel taky chodí do práce, ale o víkendu k malé v noci vstává, nakrmí, prebali... Ven chodíme s malou v týdnu samy nebo třeba výjimečně jdeme až se vrátí z práce, o víkendech chodíme většinou spolu, případně ji vezme na hoďku ven sám (ona teď stejně dýl nevydrží)... Když přijde z práce, udělá si kafe a s malou si pohraje, donedávna jsme vždycky koupavali spolu, ale teď se mu to snažím ulehčit, má novou práci, tak bývá někdy dost unavený, tak koupavam v týdnu sama a o víkendech spolu, před spaním ji krmí a já chystám postýlku a pak uspavame... Miminko jsme chtěli oba, já chtěla dřív a čekala jsem, až bude připravený i on

klokanka31
21. led 2021

Můj manžel se teda o nás stará a věnuje se nám. To by mělo být všude...

veru181
21. led 2021

U nás je to takový zlatýstřed. Malému se věnuje, vždy když potřebuju něco udělat, pohlídá, pohraje si. V noci vstávám já, protože je to stejně většinou spjato s kojením, ale malý spí dobře - kdyby prořval půlku noci, určitě bychom se střídali. Ale je pravda, že jsme si museli nastavit nějaký režim, protože jsme každý měli trochu jiné představy 😀. U vás mi to přijde jako velký extrém. Zkusila bych to probrat, třeba jen taky neví, co by měl dělat.

vikinkav
21. led 2021

Ne, takhle to běžně nefunguje. Manžel se stará o děti stejně jako já, kromě kojení samozřejmě. Plánuje výlety, návštěvy kamarádů, jezdíme za rodinou, prostě když není v práci nebo nepracuje doma, jsme spolu. Když jeden z nás spí přes den, tak pak má nárok i druhý z nás na spánek třeba druhý den o víkendu. Když jde jeden za svým programem s kamarády, nebo na masáž, tak jde pak i druhý jiné dny atd. Tohle je tady ve fóru pořád, nešťasné mamky s dětma na krku, ale tak si snad s manželem promluvím, otevřeně, to se spolu nebavíte? Neříkáte si co si jak kdo představuje? Že jsi unavená nebo že chceš vypadnout? Tomu fakt nerozumím....

cherie24
21. led 2021

No holka to teda není žádná hitparáda. Otec mojí dcerky teda pořád někde lítal, seděl v hospodě, doma nehnul prstem, ale malé se věnoval už od miminka. Pohlídal, zabavil, choval, přebaloval i v šátku ji nosil. Teď co mám chlapa, tak většinu věcí doma dělám taky já, ale on zas lítá venku kolem baráku a vždy se mě teda doma zeptá jestli chci s něčim pomoct. A co mu řeknu, jde a bez keců udělá. Sám i přijde s tím, že půjdem ven se projít nebo někam pojedem. Je teda fakt, že když přijde z práce, tak většinou teda vytuhne chvíli na gauči 😃 to skoro každý den, ale já mám dost nespavou dceru a jemu to teda dává fest zabrat. Je vidět, že to moc dobře nenese. Ne že by k ní vstával, malá si stejně vymrčuje mě nebo prso, takže by to ani nemělo smysl, ale to že se často budí prostě moc dobře nedává. Ale fakt nechápu proč ti nepůjčí auto a do MHD nesmíš. Já teda auto taky nemám, ale můj chlap mi auto půjčí klidně i na celý víkend (on se vyspí aspoň a já si potrajdám mezi lidma 😁 ) a když na to přijde a je u malé ex půjčí mi auto i on, ať si zajedu na nákup nebo tak.

barulina
21. led 2021

Ja mam chlapa, ktery si nas nasel, kdyz jsem maleho cekala. Sice spolu zatim nebydlime, be ze bychom nechteli, ale situqce je tqkova a dokud nebude par veci vyreseno, tak to nejde, ale na tech vecech, teda na kedne se intenz8vne pracuje. Kazdopadne, veskery volny cas travime jako rodina. Muj chlap nikdy, kdyz pominu vek cca do 20 nechodil do gospody, ma 2 pratele, s temi se vida, ale ne tak, ze by nam to bralo cas. Obema detem se venuje maximalne. A jak se bal prebalovani, tak uz i to prekonal 😁 a muzu vedet, proc nemuzes jezdit mhd?

drakenn
21. led 2021

No, vypadá to, že vy rodina nejste. Neděláte nic společně. Spolubydlící s dítětem, nic víc.

tinaprofi
21. led 2021

A můj muž jako bonus od jejich narození k nim i v noci vstává 👍

journals
21. led 2021

@95newmommy2020 To, že ti to nevadí ale bohužel neznamená že je to dobře. Přemýšlela jsi třeba o tom, jaký to bude vzor (hodnot, postojů, příklad trávení volného času) pro vašeho syna? Ony jsou ty důsledky u větších dětí úplně jinde než u mimina. Dej tomu pár let a uvidíš jak se ten vzor bude odrážet ☹

codal
21. led 2021

@tinaprofi ten můj by asi taky vstal, ale ne a ne se rozkojit 😂

mimi1004
21. led 2021

No takhle to nechodilo ani u nás a to mám těžce nedonošenou dceru. Když nám ji konečně dali domů, manžel mi se vším pomáhal. Naučil se přebalovat i krmit a to neměla ani 3 kg a byla opravdu drobounká. Krmili jsme co 3 hod i v noci. On o půlnoci, abych se aspoň trochu vyspala a já k ní vstávala ve 3h a pak v 6h ráno. Nabídl mi to sám a bez řečí a taky chodil do práce. Řidičák nemám, takže jsem za kamarádkou jezdila busem a jeho ani nenapadlo něco mi zakazovat. U vás to rozhodně není v pořádku.

zmrzlinka
21. led 2021

K nočnímu vstávání- manžel k dětem v noci nevstával.Jenom když byli nemocné.
Na výlety chodíme cela rodina.A dětem se manžel věnuje.Kdyby tady jenom ležel ,tak bych ho asi vypalovala.Zkus si dělat program sama a chodit sama s malou a možná se chytne za nos a přidá se k Vám.
Ale zakazovat Ti MHD?To je trochu moc....

klokanka31
21. led 2021

Abych svou odpověď rozvinula... Manžel chodí do práce, a stejně doma pomáhá. Sám od sebe klidně umyje nádobí, přebalí malou, dává jí průběžně napít, hraje si s ní,když v noci pláče ze spaní, utíká jí utěšit, když jdu koupat, donese a odnese vaničku, dupačky, plínky... Když dělám úklid a je doma tak jde a třeba vydrhne celou koupelnu, pomůže převlíknout peřiny, atd... Zajímá se co malá papá, když přijde z práce a řeknu mu že malé nějaký příkrm moc chutná, hned nás naloží do auta a frčíme příkrmy nakoupit do zásoby... V létě pořád vymýšlel kam nás vzít na výlety, teď zas na procházky... A já to všechno brala tak nějak automaticky. Ale vidím, že asi mu budu muset víc dokazovat, jak si toho vážím.

gracinka7
21. led 2021

Bože holky kde tyhle exoty berete?

klokanka31
21. led 2021

@gracinka7 Myslíš exoty že dělají velký 💩 nebo exoty že doma pomáhají? 😀

veruuu_kubesovic
21. led 2021

U nás to funguje tak, jak sis "vysnila" na mateřství jsem si hold počkala a nemám dítě s blbcem, ale s tátou jaký má být...

gracinka7
21. led 2021

@klokanka31 exoty, co na všechno kašlou. Vždyť je to tu 2x denně: můj chlap doma nepomáhá, jsem já všechno sama, asi mě nemá rád. Dřív takový nebyl. Co mám dělat? 🤦

zelenaesmolda
21. led 2021

Jak nemuzu jezdit mhd?Auto mi nepujci?Bych se ho akorat tak ptala

klokanka31
21. led 2021

@gracinka7 No jo, co tak pozoruju tak takových chlapů je dneska většina...