Potrat a cukrovka. Máte podobnou zkušenost?

junykessy
30. črc 2021

Ahojky ženy. Pred 14 dny jsem prodelala potrat v 17tt. Zatim cekam na vysledky patologie. Ale 14dni po prvnim screeningu jsem zrejme dostala zanet, mela jsem divny vytok a svrbela me pipka. Pan doktor nic neresil ani to, ze mam krece apod. Ted jsem u mamky, kde se po tom vsem dávám dohromady. No a mamka je silna diabeticka, tak mi zmerila cukr a mela jsem 9.2. Meri mi ho obden a mela jsem dokonce i 11,2.V pondeli jdu na vysetreni a samozřejmě hned jim reknu o cukrovce. Takze to zřejmě vypada, ze jsem mela bud nelecenou nebo mi vypukla vrozena cukrovka. Coz mam v papirech a pan doktor me s fim nikam neposlal a prito moje vysněné těhotenství skoncilo bohuzel takhke. Beru tyden kapky gynex, tak mu dam sanci. Mela jste s s necim podibnym zkusenost? Moc dekuji

mamikry
30. črc 2021

@junykessy Nemam zkusenost s cukrovkou, ale s potratem ve druhem trimestru ano, chci jen rict, ze je mi to moc lito a preji hodne sil, at tohle tezke obdobi prekonas.

junykessy
autor
30. črc 2021

@mamikry dekuji. A kdy jsi se zacala snazit o mimi? U me je to trochu slozite. Pred 3roky jsem potratila v 8tt a ted tohle. Prislo to necekane a necekane me opustila. Psychycky jsem uz na, tom lepe, hodne mi pomohla rodina. Spis citim obrovskou zlost na sveho gyndare. Verim, ze kdyby na vse nekaslal mohlo to dopadnout lip. Ale taky i na sebe, ze me nenapadlo jit nekam jinam😔

werumka
30. črc 2021

@junykessy je mi to moc líto ☹ měřil ti gynekolog v těhotenství glykemii na lacno? Bohužel u nerozpoznane cukrovky se směrem ke druhému trimestru glykemie zhoršují a mohlo to být nepřímou příčinou :-/ je potřeba to řešit přes praktika, odesláním na diabetologii- zjistit typ cukrovky - a stabilizovat hodnoty před dalším těhotenstvím.. držím palce!

junykessy
autor
30. črc 2021

@werumka ne, muj gynekolog mi udelal prvni dva ultrazvuky, nasadil Chytré miminko a slus. Poslal me na screening, kde bylo vse v poradku. Maličká rostla jak z vody srdicko bylo silne. Proste vse ok. Za 14 dni horor, krece vytok a pote mi pomalu odtekala plodova voda.

isabellacheerful
30. črc 2021

@junykessy Ahoj,předem ti chci říct že mi je to moc líto,u mě také nikdo zánět neřešil a přišli jsme o úplně zdravé dvojčátka 20TT díky tomu,ty lékaři.....
Jejich děti to nejsou tak proč to řešit,posílám objetí a je mi to moc líto kdybys chtěla napiš mi do SZ 🖤

werumka
30. črc 2021

@junykessy To muselo být hrozný ☹ asi bych popremyslela nad změnou lékaře, ke kterému budeš mít důvěru...

junykessy
autor
30. črc 2021

@werumka ac by clovek rekl, ze jsem z Brna a nebude problem tak je bohuzel problem sehnat noveho doktora. Ale zkusila jsem zavolat do nemocnice, kde jsem uz vedena tak me v pondeli prijmou na vysetreni. A klidne budu chodit tam. Ano, bylo a je to hrozný. I kdyz tady ctu, ze spousta holek je na tom podobne neli hůř. Neni to fer, delas tak aby bylo vse v poradku a doktor to vše podela. A jeste ma tu drzost mi volat do nemocnice, co se stalo... Kdybych mohla, tak mu zakroutim krkem

katule1990
30. črc 2021

@junykessy Cukr vzdycky meri pri tech prvnich velkych odberech krve cca v 11tt, takze jestli nic nerikali, muselo to byt ok 🤔. A jak sis merila ted ten cukr? Na lacno? Hodinu nebo dve po jidle? Co jsi prip. predtim jedla? Dalsi vec je, ze ty hodnoty leti nahoru i se stresem, takze ti to muze ted vyskakovat i kvuli tomu, co sis prozila. Kamaradky mamka kdyz je ve stresu, tak miva na lacno i 20, kdyz je v klidu, tak 9 (ma cukrovku). Uvidis, co ti reknou v to pondeli. Drz se.

martulka88
30. črc 2021

@junykessy Jsem diabetička, v lednu jsem porodila syna v 38tt, ale bohužel už mrtvého (přestala jsem cítit pohyby) - naše první a velmi vytoužené miminko. Celé těhotenství bylo vše v pořádku a cukrovka kompenzovaná.
Jak psala @katule1990 - pokud jsi měla na prvních odběrech glykémii v pořádku, doktor nemůže dělat každý týden nové odběry.. je možné, že se u tebe projevila právě tím zánětem v těle. Jinak co se týče doktora a zánětu - z tohoto hlediska bych změnila lékaře - jako aby neřešil, že máš svědění, tak to zavání jeho velkou chybou (ale chce to počkat na pitvu). Má lékařka mne vyšetří a dělá vše proto, aby bylo těhotenství v pořádku.

junykessy
autor
30. črc 2021

@katule1990 ahoj, merila mi to mamka vzdy na lacno jelikoz ona je silna diabeticka. Ja nejim sladke ani nepiju. Z ovoce max jablka. Doktor mi nebral ani krev. Jedine po revizi v nemocnici

junykessy
autor
30. črc 2021

@martulka88 on mi nebral ani krev, co se cukrivky tyka. Jak jsem psala, udělal mi 2xultrazvuk a tim to haslo. Po screeningu mi sestřička 2x brala moc a ptala se me, jestli nemam zanet protože mam v moci krev. Ale ja nejake potize necitila. Az potom mi zacal divny vytok a svedeni. Kdyz jsem to doktorovi rekla, absolutne na nic nereagoval. Az pak mi volal do nemocnice, co se vlastne stalo. Vymenim ho, protoze uz mu nedokazu verit. Az se mi zadari dalsi mimi(teda pokud), uz bych mela strach

europa00
30. črc 2021

@isabellacheerful je mi to moc líto...to muselo byt hrozné...asi se o tom špatně mluví, ale mohu vedět jaký typ zánětu jsi přesně měla?? já už dlouho trpína. na streptokoka alagaciae v pochve a prave jsem několikrat predtím potratila, ten streptokok s mi tam rozjel pošpatně kyretaží zamlklého těhu..pak uz jsem potracela..(ale asi to bylo srusty v děloze ktere mip o kyretazi vznikly) .nemívam ale žadne výtoky, jen pocit diskomfortu...dělali mi i ster z dělohy a ta je v pořadku, jev pochve se stale objevuje...chystam se na umělé oplodnění a ten strepktokok mě děsí...oni tvrdi ze on sam zdrave tehu prostě neohrozí, že bych fakt mudela mít tezký zánět dělohy..tak nevím...klidne prisni do zpravy.děkuji

isabellacheerful
30. črc 2021

@europa00 ahoj,no děkujeme,já moc držím palce...přesný typ nevíme.
Streptokoka jsem ale neměla moc držím palce ,ono u nějaké je to normální zánět a nic se nestane ale u nějaké zase ne ..takhle mi to vysvětlovali.proto se musí sebemenší výtok raději vyšetřit ale to se u mě nestalo,já mám zas silné výtoky právě od druhého trimestru do teď.

europa00
30. črc 2021

@isabellacheerful ahaa a to ni neudelali kultivaci aby pak nasadili léčbu atd? to moc nechápu...vím, že nebezpečné jsou ureoplazmata a tyhle věci...gratuluji k dalšímu těhotenství přeji hodne zdraví a sil

werumka
30. črc 2021

@junykessy Je to jedno s druhým... záněty spodku bývají u nepodchycene cukrovky častější. Většinou v prvním trimestru bývají glykemie stabilní. Pak se vlivem hormonů glykemie u diabeticek zvedají.
Kdybych dostala desetikorunu za každou těhotnou, které gynekolog v prvním trimestru neřešil zvysenou lacnou glykemii, už jsem měla zaplacenou fajnovou dovolenou. Bohužel ☹ určitě na vyšetření jdi. Pokud máš takhle vysoké lačné, tak je nejvyšší čas s tím něco dělat. Pojem "silná cukrovka" neznám- resp. neumím si pod tím představit, typ cukrovky, který je určující. Jestli se jedná o typ 1 nebo 2.

martulka88
30. črc 2021

@junykessy Krev se ale bere před screeningem a tam se dělají i odběry s glykémií. Jinak cukrovku si pohlídej a popřípadě si ji nech prozkoumat, zda ji nemáš, než půjdeš do dalšího těhu. Jako, pokud ji budeš mít, je to šíleně těžkých 9 měsíců - jako diabetik si mohu dát kousek sladkého, ale v těhotenství je to těžce tabu kvůli miminku. Paradoxně v těhotenství jsem měla vyšší dlouhodobý cukr, kdy jsem striktně dodržovala dietu a po pprodu kdy jsem byla psychicky fakt na tom blbě, tak jsem se ládovala čokoládou a bonbonama (dotkorce jsem to přiznala) a měla jsem nejnižší dlouhodobý cukr od dg.cukrovky 😀 V těhotenství hraničně 42 a teď před létem 35. Jsem sama zvědavá, jaké budu mít hodnoty v srpnu. A nedivím se ti, že odejdeš. Já jsem řekla, že v nynějším těhotenství (10tt) nechcu k lékaři, který mne viděl jako poslední (má lékařka v rizikovce byla seniorka a nedělala covidové pacientky) a kvůli mému covidu on mi odsunul CS (syn přestal žít den po původním termínu).

junykessy
autor
30. črc 2021

@europa00 netusim, co to bylo za zanet. Doktor mi ster nebral. V pondeli jdu na, kontrolu tak uvidime. Jinak cekam na vysledky z patologie

junykessy
autor
30. črc 2021

@werumka ja se v tom nevyznam. Mamka si picha 5xdenne a cukr ma nekdy 20,nekdy 23...

europa00
30. črc 2021

@junykessy bobíku, je mi to opravdu líto...určitě si nech vzit stěry a vyměn gynekologa aby byla jistota že už budes v pořadku...držím mooc pesti..ono kdo nezazil nepochopí

junykessy
autor
30. črc 2021

@martulka88 to je hrozne, vzdyt ti lekari jsou pro nas. Proto studovali a lekar, ktery dela takove chyby, by mel odejit a vratit diplom. Bohuzel mi neni 20.Je ni 35let a ty hodiny tikaji. Proto chci ruzna vysetreni a pak do toho prastim. Protoze opravdu citim, ze miminko ke svemu zivotu potrebuji. Ted uz to citim, pred x roky ne... Ke svému ex doktorovi uz nevkrocim, sam mel radost ze se mi to podařilo prirozenou cestou a pak to podela. Je mi z neho zle

isabellacheerful
30. črc 2021

@europa00 já nejsem těhotná ,přišla jsem o dvojčátka před 5tydny,jsem v 6nedeli po porodu 🥺
Jinak právě že ne nikdo nic neudělal ,ani se nikdo na mě nekoukl prostě nikdo nic a já 4tydny dokola opakovala že mám husté výtoky a citlivé čůrání a každý mávl rukou kvůli tomu jsem přešla k jinému lékaři a teď taky mávl rukou že to má každá tak co chci,a já pořád opakovala že já to nikdy neměla a že je mám vážně silné a nikdo nic 🥺

junykessy
autor
30. črc 2021

@europa00 dekuji, udelam proto opravdu vse. Budu se rvát jako lev abych i ja zazila ten nadherny pocit a chovat sve miminko. Prisaham ze bydu ta nejšťastnější holka pod vsim😉 A vsem přeji to same. Aby drzeli v naruci toho uzlicka a byly moc šťastné ❤️❤️❤️

europa00
30. črc 2021

@isabellacheerful ježiš promin, já tu větu špatně pochopila...moc se omlouvám.to je opravdu otřesné, cítím až zlost jak se k tobě zachovali...ja s tím bojuji dodnes, já krvácela po kyretaži ke ktere me donutilip o zamlklem tehu a pak už jsem proste po sexu vzdy krvacela...taky jsem rikala svemu gynekologovi že to není normalní, on at neresim a tehotním..já kravap oslechla.. a pak uz jsem potracela jak na běžícím páse...dodnes si vyčítm že jsem nebyla tvrdší..stal se vp odstatě ze mě psychouš co kontroluje praci po gynekologách vše si zjištuji a zajištuji sama...neduvera už obrovská...takto se mnou totiž vypelo vice doktoru ne jeden...to čím sis musela projít a ještě procházíš je šílené a velmi tragické...musíme bojovat za to, že my ženy proste víme když je něco špatně, mely by nas brat v úvahu, naše pociti a hlavně intuici...to co udělai je neomluvitelné....prosím oprsvdu změn gynekologa...nech si udelat kompletní kultivaci, ale opravdu na vše..a jestep okud doted máš výtok...i stery z čípku, kde beroup rave ureoplasmata, chlamydie, trichomata atd....vyleč telo a bolave srdce at se dočkas krasneho miminka...my ženy jsme v tom spolu...držím vše co mám

isabellacheerful
30. črc 2021

@europa00 v pořádku ,to máš pravdu já taky vše kontrolovala nedůvěra tam byla vždy a já chtěla kluky hlavně zdravé o nic víc mi nešlo.lekare jsem právě změnila před měsícem ale bylo jako z bláta do louže ,takže hledám dál čekám jen až mi napíše léky na otěhotnění,a to mi chce napsat až v listopadu o sterech mu řeknu protože mám výtok pořád ,dostala jsem teď na pohotovosti antibiotika na mocak,a ještě dezinfekční čípky do pochvy protože jsem dobrala minulý týden macmiror a nepomohl a je to snad ještě horší ale opět žádný stěry nikdo nedělal,neboj hned jak dostanu léky už nás tam nikdo neuvidí ,ale když máme s lékařem už léky znovu domluvené ,oni totiž ty naše léky co zabírají na náš moc lékaři dávat nechtějí ,je to všechno ze vším jsem hotová.a děkujeme moc .

cherie24
30. črc 2021

@isabellacheerful můžu se zeptat, jak se ten zánět projevoval? Občas mám z toho strach. Trpím v těhu na kvasinky a někdy se bojím, aby se to nepřehouplo i v zánět. 😔

isabellacheerful
30. črc 2021

@cherie24 u každé je to jiné,co mi říkali lékaři .Já měla silné výtoky a číslice čůrání i svědění ,ale jiná měla zas velké bolesti každopádně zánět mám do teď a mám ty samé příznaky jako v těhotenství prý to kvasinky asi nejsou ale více mi lékař neřekl ,čekám až mi zvedne telefon můj gynekolog.Ja jen Radim po tom co jsem se dozvěděla ikdyz nám nikdo nic nemůže potvrdit ani vyvrátit všichni dělají jakoby nic ,jako když se chce někdo vyhnout odpovědí takhle nám odpovídají,každopádně radím ostatním dupnete si o ty stěry já to neudělala já jim věřila.....držím palce

europa00
31. črc 2021

@isabellacheerful ja moc nechápu že dva lekaři a ani jeden neudelaji stery coz je základ božeee...se nervnu hned z rána 🙂 stry v širší kultivaci včetne steru z čípku si vyřvi...opravdu něktre bakterie ktere jsem psala mohou zpusobit potrat...jinsk co se tyce výtoku..tak ono, má ho každá těhotná respektive, ten zdravý bíly husty...ten je tam z duvodu že chrání dělohu před infekcemi, obalí deložní hrdlo aby se k nemu nedostal bordel....pokud je vsak výtok jiné barvy nebo dokonce zpaacha a svedí je to vždy duvod hned udelat stery a nasadit lecbu.

isabellacheerful
31. črc 2021

@europa00 teď už vše vím děkuju :( ale teď mi to moje kluky už nevrátí jste moc hodná 🖤

hanji08
29. srp 2023

@junykessy ahoj,jak to všechno s tebou dopadalo...jsem na tom nyní stejně...tak by mě zajímalo,zda ti přišli na problém, kvůli kterému si potratila a co ta cukrovka?? Předem děkuji za odpověď

junykessy
autor
30. srp 2023

@hanji08 ahojky, mela jsem chorioamnitida. Zanet plodovych blan.. Cim byl zpusobeny netusim. Nyni jsem v rukou CAR, jelikoz od potratu se nedari pocit. Mam za sebou 1.transfer a bez vysledku. Podstoupila jsem vyšetření delohy a v zari jedu do Prahy na imunologii... Jelikoz mi vysel nizky pocet nk bunek a vysoky pocet a ted ti nereknu ceho😉... A to druhé znamena, pokud jsem dobře hledala na internetu ze moje telo si vytvari obranu proti embryu. I to mohlo zpusobit, ze jsem o malou prisla. Ale vic se dozvim v zari po vysledcich imuna
.