Ahoj děvčata,
s manželem se snazime o miminko uz od podzimu 2014 a az po 13ti cyklech jsem otěhotněla,ale bylo to zamlklé těhotenství a musela jsem v 10. týdnu na revizi. První měsíc jsem se moc trápila,byl to pro mě šílený šok, ani jsem do te doby nevěděla,co to znamená a že něco takového existuje.Prvni syn,je mu uz skoro 8, byl první těhotenství a donošené,i když se narodil v 35 tydnu na císař,ale je zdravy a normální kluk. Hrozne me to vzalo a 3 měsíce jsem se trápila az si z toho privodila nespavost,na kterou nepomohly ani bylinky,ani neospan,Gs dormeo rapid, ani hypnotika.Nakonec jsem skončila u psychiatra a beru Sertralin na lecbu deprese a Ketilept na spani a az ted po vic jak měsíci můžu říct,ze pomáhají. Do toho jsem ale znovu otěhotněla a ted v 8 tydnu miminku přestává bit srdicko a doktor naznal,ze to vypadá na počínající zamlkly potrat. Takže to zazivam podruhé a ptám se porad proc? Všichni říkají,ze jedno zamlkle trhu nic neznamená a další tehu je pak v pořádku,tak proc moje ne? Žiju zdrave,manžel taky,nepiju,nekouřím,drogy sem nikdy nebrala ani muz. Dodrzujem zdravou životosprávu,uz rok cvičím jógu,děti milujeme a moc po děťátku toužíme,tak proc nas musela potkat ta tragédie hned dvakrát? Kdybych byla třeba kuracka,tak bych si řekla,tak skoncuju s kouřením a povede se to,ale ja nemam co, beru femibion,pila sem kontryhelový caj, a vitaminy skupiny B.Manzel ji macu a pil kotvičník. Nechápu tedy proc,když jsme dva naprosto zodpovědní lide k životu,proc nas potkalo tohle neštěstí.Presto to nevzdáváme a necháme si udělat všechny možné testy,aby se zjistilo,kde je chyba a odstranila se,protože po třetí uz bych to asi nedala.Jak jste vy zvládly první zamlkle tehu? A jak jste zvládly další zamlkle tehu? Co vám pomohlo neztrácet naději,vam ale i vašim muzum? Ten můj se do třetice boji vic nez ja. Pojďme to rozebrat,popovídat si,dodat si sil a pomoct si navzájem se podpořit.
Jsem taky po 4 potratech, poslední před 3mi týdny. Zvládá se to těžko, kor při laxních přístupech od doktorů, ale teď po všech možných vyšetřeních s manželem věříme v lepší zítřky a před dalším pokusem si jedu odpočinout na 3 týdny do lázní. Mně pomáhá manžel a kamarádka a to, že s nima můžu všechno rozebírat. Prostě asi to vypovídání a vybrečení se mi pomohlo hodně moc. Jelikož doma nemáme ani jednoho sviště, tak jsme si k pejskovi pořídili ještě ovečky a tak celkově se hodně zaměstnáváme vším možným, že na negativní myšlenky prostě už moc prostoru není.
Neboj, do třetice všeho dobrého....uvidíš 😉
@anicka1211 Ahoj, jsem dva dny po revizi, první těhotenství, žádné děti nemáme, zamlklý potrat v 7 týdnu... je to strašný, chvíli si říkám, že jsem už v pohodě, ale pak je to zase zpátky... snad pomůže čas, nevím, jak jinak se s tím vyrovnat... pomohlo mi, že jsem si mohla popovídat se známou, které se to také stalo, a která má kamarádky, které si tím také prošly a dneska mají miminka, tak si říkám, že když se to povedlo jim, proč by ne nám... nevzdáme to, taky to nevzdávejte!
@bibianna13 to je hrozny,na 4 potraty bych silu nemela,hrozne te obdivuju,zes to zvládla a jste ochotni jit do toho znovu. A co vám dělali za vysetreni? A zjistili něco a da se to resit?
Zazila jsem si podobnou situaci, akorat jsem jeste nemela zadne deti, takze k tomu obava, zda to vubec nekdy pujde. Pokazde to bylo silene... a odnesla jsem si z toho nasledujici: kdyz uz se to melo stat, je potreba si to prozit, vcetne place, revu ci cehokoli co prijde a uvedomit si, ze i v tomto pripade telo proziva hlavne po psychicke strance sestinedeli... (vypovidat mi pomahalo jen docasne) Pri druhem jsem to rekla i blizkym kolegum v praci, protoze uz jsem nemela silu se pretvarovat a to mi pomohlo aspon trochu setrit energii.
Cas mezi jednotlivymi tehotenstvimi jsem hodne venovala sobe, praci, hyckani se a uzivani si zivota, napr. jsem jezdila s kamarádkami na koncerty, co jsem vzdycky podvedome chtela. No a samozrejme jsme s manzelem pracovali i na kvalite naseho vztahu, protoze je to opravdu tezka doba pro oba.
A taky jsem dostala radu od pani, co si to take prozila: Neprestavej verit!
No a nyni jsem v 9. mesici!
Takze nam vsem drzim palce, at nikdy neztracime nadeji!
@anicka1211 je to těžké a i když to třeba bude znít jako klišé, pomůže čas... Prošla jsem si během necelého roku 3-4 zamlklými a vím, čím si procházíš...
Poradila bych ti, co pomohlo nám, gyndr nám dala žádanku na genetiku (vše v pořádku), ale poté nás poslala na, dle mého hodně důležité, vyšetření buněčné imunity (oddělení reprodukční imunologie, Podolí), kde zjistili příčinu a problém pomohli odstranit a díky tomu se nám loni v lednu narodila dcerka.
Drž se a ať si k vám miminko najde cestu!
@anicka1211 ahoj, tak my 3x, ale ne zamlkly od dubna 2014 do rijna 2015. Prvni samovolny spontanni ke konci 1.trim., druhy da se rict ze zacatku (biochemicke) Nejtezsi bylo to posledni, ukoncili jsme my v 2.trim,male nemelo levou pulku srdce a nevyvinutou aortu.
Co pomohlo? Me manzel podrzel a rodina. U posledniho i v Podoli mi hodne psychicky pomohli svym pristupem ke me, kde jsem byla na ukonceni.
Hlavne se clovek nesmi moc dlouho trapit, protoze jinak se neposune dal. Po poslednim mi byly zjisteny nahodne trombofilni mutace (Leiden, Mthfr a jedna drobnost). Vsichni se pak spis divili, ze jsem nasi malou (2,5r) odnosila a porodila (byt sekci), ze jsme meli velky stesti. Kdysi jsem prodelala i zilni trombozu se sepsi. Jediny pediatr na Karlaku mi nedavno rekl, ze casto za vadami i potraty prave byva mthfr ci leiden).
Tj zkus si zaridit i tenhle krevni rozbor na trombofilni mutace a hlavne jak uz zaznelo, neprestavej verit. 🙂 Ono nikdy nezapomenes, ale je potreba se s tim smirit a prijmout to co se stalo. Pak budes moct jit dal.
@bibianna13 Ahoj, řekla jsem si, že ti napíšu, protože jsem na tom úplně stejně. Před měsícem jsem prodělala 4 ZT a v dubnu se chystám do lázní. Teď doufám, že to výjde a pojišťovna mi je schválí. Potřebuju si jít taky chvilku odpočinout. V květnu to totiž zkusíme znovu, zatím nic nevzdávám. Všem přeji hodně štěstí a pevné nervy.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Stalo se mi to 4x po sobě. Vždy je to strašný nápor na psychiku. Mně hrozně podržel manžel....