Narodilo se mi dítě s Downovým syndromem

rottentocore
30. zář 2016

Zdravím, jsem psychicky dost na dně. V neděli jsem porodila nádhernou holčičku bohužel má Downův syndrom. Ale od začátku... jsem po rakovině děložního čípku. Takže když jsem otěhotněla a přítel ode mě odešel ani na chvilku jsem nepochybovala o tom si dítě nechat. Prošla jsem vsemi vyšetřeními kromě odběru plodové vody. Vsechno bylo v pořádku...potom jsem byla hospitalizována pro polyhydramnion a hrozící predcasny porod. Dítě jsem donosila do 37 tt. Poté mi začla odtékat voda a malá musela rychle ven. Vyvolali mi porod, ale bylo to moc rychlé a byla jsem hodně potrhaná, ztratila moc krve...hned jak malou vyndali mi řekli že má Downův syndrom...od té doby brecim všechno se mi zhroutilo... malá bude v kojeneckém ústavu a budu si ji brát na víkendy domů...

veritanas
30. zář 2016

Ahoj, já ani nevím, co Ti říct...jen bych si přála Tobě i Kristýnce po drátě poslat, co nejvíce sil a energie.... úplně jsem se dojala nad fotkou maličké... držím Ti palce, aby se to v rámci možností vyřešilo a mohly jste spolu s malou být spolu...💗💗💗💗💗💗💗💗

kariii
30. zář 2016

Na to se ani nedá nic moc napsat, jen že posilam moc moc síly a drz se

barbecue
30. zář 2016

Proc bude v kojenaku a budes si ji brát domu jen na víkendy? Ptám se jen ze zvědavosti, nechci rýpat, věřim, že jsi v desnym soku, ale já bych pochopila bud teda kojenak a ditě k adopci a nebo si malou proste nechat. Proc jsi se rozhodla takhle?

kajalka
30. zář 2016

Kdybych mohla, tak si jí vezmu. Nedávej jí do ústavu, však je jinak zdravá? Dej jí všechnu tvojí lásku, ona za to nemůže, jsi její máma!!!

kvakuska
30. zář 2016

@rottentocore nevím co napsat, ale tak nějak cítím potřebu tě podpořit ... musel to být pro tebe šok, asi bude těžké se s tím smířit, stejně tak věřím, že jakékoli rozhodnutí o budoucnosti pro tebe nebude snadné ... drž se, přeji hodně sil 😠

pafca4
30. zář 2016

☹ to je mi hrozně moc líto. Ani si neumím představit, jak se ted cítíš... Jen se zeptám, jak hned po vyndání zjistili,že má downův syndrom? A potom, když je to takový malý kojeneček, nebylo by pro něho nejlepší být v náručí u své maminky, místo v kojeneckém ústavu, kde ho nikdo za celý den nepochová? Ted v počátcích nebude mezi zdravým a nemocným kojencem v péči tak velký rozdíl...Moc o tom nevím,jen se ptám, nemyslím to špatně...

rottentocore
autor
30. zář 2016

@barbecue protože teď bych to zvládla, ale až bych se vracela do práce tak co? O adopci nemůže být řeč. Nikomu ji nedám...navíc oni s ní budou cvičit, a dát jí takovou zdravotní péči já nedokážu...

veritanas
30. zář 2016

@rottentocore jsi silná a statečná ženská..!!!!

pafca4
30. zář 2016

@rottentocore a dát ji do nějaké specializované isntituce právě,až se budeš vracet do práce? Mně prostě rve srdce,když si představím ta malinká miminka někde brečet v kojenáku do té doby, než zjistí,že pláč je k ničemu,protože je nikdo nestíhá pochovat...pak už je tam prý nepřirozený klid, miminka nepláčí,protože už rezignovala. A zvlláště takhle nemocné miminko... Já vím,hrozně těžce se radí, ty jsi v téhle hrozně těžké situaci...Ale podle mě u takhle malého dítěte je náruč matky víc, než cvičení..

barbecue
30. zář 2016

@rottentocore cvičit snad, ale co láska? Tu přece bude bytostne potrebovat... nestalo by za to zjistit, jake bys mela moznosti podpory v pripade ze by zustala s tebou?

rottentocore
autor
30. zář 2016

@pafca4 já si ji ale odtamtud mohu kdykoliv vzít zpět na jak dlouho chci...i na pořád...

rottentocore
autor
30. zář 2016

@barbecue lásku bude mít ode mě. Každý den za ní chodím...a na víkendy bude semnou...

salikova
30. zář 2016

Mám kamarádku se synem downem. ...fungují spolu celkem dobře 😉malý je šikovný. ...je těžké říct, jak moc bude postižena - bojuj s ni 😉 Je dost mozne, že v dospělosti bude samostatna. ..malý od kamarádky chodi normalne do školy na základku s asistentkou. Kristýnka je nadherna! Existují ruzna občanska sdružení, kde můžeš hledat pomoc i psychickou podporu 😉

yerry
30. zář 2016

@rottentocore to je mi moc lito. Brecim tu jak zelva 😢
Ty uz jsi takhle opravdu rozhodnuta? Je to jeste brzy po porodu... mozna se ti vse ukaze v jinych barvach za par dni. Downuv syndrom je pro mne postizeni se kterym bych se asi taky tezko smirovala a vzdy jsem tvrdila ze o postizene dite bych se asi nedokazala starat ale znam maminky nemicnych a postuzenych deti co to taky tvrdily a kdyz je to potkalo tak to nejak zvladly. Chapu ze jako samozivitelka si nemuzes vyskakovat... ach jo. Tak se drz. Placem si aspon ulevis 😦

terry1512
30. zář 2016

Promiň ale o adopci nemůže být řeč? Na jednu stranu ji nechceš, ale dat ji někomu kdo by ji tu lásku dál taky ne. To je prostě sobecký. Tim co si napsala si ukázala že myslíš jen na sebe. Ne aby tvoje dcera byla třeba v milující rodině kde ji budou brát takovou jaká je.
Situace je to pro tebe určitě těžká, o tom žádná. Ale zkus myslet na ni ne na sebe.

rottentocore
autor
30. zář 2016

@terry1512 Ty ses kdo že mě soudis? Samozřejmě že ji k adopci nedám... adopcí bych už o ní nic nevěděla...ztratila s ní kontakt...

barbecue
30. zář 2016

@rottentocore za me je ta tvoje volba proste malo. Malo pro tu holcicku. Zaslouzi si milujici rodinu nonstop, ne jen kdyz je na ni zrovna cas...

raffaelo
30. zář 2016

@rottentocore mohla bych se také prosím zeptat, jak to hned po narození poznali, že má dcera downův syndrom? Mrzí mě co se stalo, a přeji hodně sil do dalších dní

rottentocore
autor
30. zář 2016

@barbecue a co mám dělat jako samozivitelka?

somalicats
30. zář 2016

@rottentocore Na te fotce vidim nadhernyho drobka, ktereho bych uz nepustila z naruce. Lasku ji nedas, kdyz s ni nebudes. Je to kruty, ale osobne bych myslela spis na ni - na to, aby mela sanci na milujici naruc. V kojenaku ji nedostane a od Tebe taky ne - at je ten drobek jakej chce, potrebuje laskyplnou naruc porad, ne jen behem navstev...

terezasm
30. zář 2016

@rottentocore nemyslim si, ze te nekdo soudi. Ale jestli kojenak nebo adopce, tak pro ni lepsi adopce u milujici rodiny, ktera je schopna se o dceru starat nonstop, kdyz ty nejsi (aspon dle toho, co pises)

terry1512
30. zář 2016

@rottentocore nesoudím tě. Jen tohle prostě nepochopíme. Ty jí nechceš, když tak jen na víkendy a co to dítě. Myslíš že bude šťastná, že bude mít Maminku na víkend. Tou adopci by měla šanci na plnohodnotnou Maminku. ne na víkendovou s prominutím tetu. Tohle řešení je schůdné hlavně pro tebe. Zní to hnusně chápu že stim nesouhlasíš, ale nemůžeš přece mít dítě jen napůl protože se ti nehodí že je ,, možná " nemocné.

rybamrazena
30. zář 2016

Holky, běžte před zrcadlo a naliskejte si!

rottentocore
autor
30. zář 2016

@raffaelo má typické znaky pro to... kožní řasu v očích, na nožičkách vychýlení palecek...

elu
30. zář 2016

podle mě to nedokážeš jí opustit, nevěřím, že bys toho po tom všem, co si prožila, byla tohoto schopná a vubec nechápu, že ti to ty doktoři hned takhle nabídli...do p*dele místo, aby tě podpořili..ti hned řeknou, neboj půjde do kojeňáku

terezasm
30. zář 2016

@rybamrazena a za co? ze myslime hlavne na dobro te krasne holcicky?

werumka
30. zář 2016

@terezasm Ale děťátko s Downovým syndromem se na 99,9% do adopce nemá ani šanci dostat.

@rottentocore teď si hlavně odpociň a naber síly. Za měsíc třeba najdeš s pomocí různých pracovníků víc řešení 😉

barbecue
30. zář 2016

@rottentocore zjistit moznosti podpory, predpokladam, ze se zdravym ditetem jsi planovala zustat nejaky cas doma, ne? Tak ten cas vyuzij pro svoji dceru a nedavej ji hned do ustavu, odkud si ji budes pujcovat jen jak se tobe hodi. Urcite nebudes prvni v tehle situaci. A nebo ji necht jit, podepsat papiry a umoznit ji adopci...

kotty
30. zář 2016

hrozně těžká volba, ale co můžu říct je to, že mám naštěstí zdravou holčičku a i tak mi rve srdce, když jí něco trápí a pláče a to jí mám třeba hodinu v náručí... co bude dělat vaše holčička až bude potřeba pochovat a maminka tam nebude? Jen to píšu tak mám nabrečeno, věřím, že až se poporodní situace trochu uklidní, tak s malou navážete pěkný vztah a zvládnete to 🙂

markyf
30. zář 2016

Zkus si najít nějakou skupinku nebo stránky rodičů, které mají děti s Downem, myslím, že tam najdeš největší podporu a zkušenosti. Věřím, že je to hrozně těžké! Zaráží mě, že na to doktoři nepřišli před porodem. Já měla riziko Downa 0,05% a hnali mě na plodovou vodu, na kterou jsem pro klid duše šla. Švagrové zase řekli, že se jim nezdá ta nosní kůstka a taky ji doporučili odběr plodovky. Přeju hlavně hodně sil! Chodíme na plavání kojenců a jsou tam 2 děti s Downovým syndromem a normálně plavou s námi a vypadají štastně jak děti, tak rodiče... i když je to asi náročné. Neodsuzuji žádné rozhodnutí, je to prostě těžké.