Kdy otěhotnět po smrti dítěte?

anni89
19. kvě 2016

Ahoj holky,
zemřela nám pětiměsíční dcerka. Byla nemocná, pokud nám vyjdou všechny testy v pořádku, budeme se moct začít zase snažit o otěhotnění.
Po jak dlouhé době po smrti dítěte jste měly dítě další?
Psychicky se s tím vyrovnáváme. Já o něco pomaleji.
Je "taktní" být znovu těhotná do roka od úmrtí předchozího dítěte?
Setkaly jste se s tím?

Děkuji za názory

sarka91
19. kvě 2016

@anni89 ahoj, moc me mrzi co te potkalo, ja s tim teda zadne zkusenosti nemam, ale aspon ppsilam mnoho sil, drz se :-*

gita17
19. kvě 2016

co myslis tym 'taktni'. Myslis ze by to bolo neslusne byt tehotna skoro po umrti? Akoze rok smutit kym otehotnies? To mi pridu ako zbytocne myslienkove pochody. Klin sa klinom vybija, ja na tvojom mieste by som chcela cim skor

jahodi
19. kvě 2016

@anni89 Mně to nedá, taky mně to moc mrzelo a mrzí 😔 Přeju ať se brzo dáte do kupy a určitě následuj hlas svého srdce... Malá ve vaší rodině stejně vždycky bude mít své místo......

jennnyg
19. kvě 2016

@anni89 Ja jsem bohuzel otehotnela az za 4roky po tom, co nam umrel syn. Ja chtela driv, ale byvaly manzel uz mel dceru z predchoziho manzelstvi a rekl tenkrat, ze uz zadne jine deti nechce. Zacal pit a dnes uz je z nej byvaly manzel. To, ze nechtel deti byl pro me jeden z duvodu, proc jsem se s nim rozvedla. Musela jsem odjet do zahranici, zacit budovat vsechno od zacatku, najit si chlapa (kteryho jsem diky bohu nemusela hledat dlouho a fakt mam perfektniho chlapa), projit dalsim tehotenstvim, porodit dceru.. Presne jsem vedela, ze dalsi tehotenstvi zaplni tu diru v mem srdci, i kdyz syna mi nic nenahradi a mam ho navzdy ve svem srdci. Popravde, (jak mam i na svem blogu) byly to ctyri roky plne depresi a az s dcerou jsem dokazala svyho andilka nechat letet a mohla se konecne volne nadechnout. Budte s manzelem silni a povidejte si o tom nebo placte spolu, cokoliv, ale meli byste vzdy vedet, jak se citi ten druhy. Ja jsem 11 dni po tom, co mi umrel syn nastoupila do nove prace a to me pravdepodobne zachranilo od toho, se z toho nezblaznit. Naopak ex se zavrel totalne do sebe a vyhybal se jakekoliv konverzaci na toto tema. To nas rozdelilo.. Musela jsem ujit dlouhou cestu, abych mohla byt stastna.. Ale vsechno ma svuj vyznam. Jestli chces, klidne napis zpravu 😉

chiara75
19. kvě 2016
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj, take ti preji mnoho sil a prestoze ani ja zkusenosti nemam, tak myslim, ze neni potreba premyslet o nejakem taktu - jde o novy konkretni a jedinecny zivot. Jen je myslim potreba vyrovnat se s tim, co se stalo, abys treba nepodlehala velkemu strachu o budouci dite. Myslim,ze je to nesmirne tezka situace, ktera by zaslouzila rozhovor s psychologem.

pikuli
19. kvě 2016

Take me mrzi, cemu jste byli a jste vystaveni. Za sebe bych poradila ridit se svymi pocity, pokud se citite byt uz ted znova rodici, smele do toho. Vim, ze to je jina situace, ale sama jsem mela loni potrat/porod s fatalnim koncem, a vlastne mne ani nenapadlo se zaobirat tim, co by okoli reklo na prip. dalsi tehotenstvi. Preju hodne stesti a verim, ze jste si to spatne pro vzdy uz vybrali..

handous
19. kvě 2016

Ahoj, já sama zkušenost naštěstí nemám, ale sestře take zemřela holčička v lednu 2013 a znova otěhotněla v září/ říjnu téhož roku. Byla na tom psychicky hodně mizerně, což je pochopitelné, ale teď jim dela radost už skoro dvouletý klucik. Holčička jim ( vlastně nám vsem) v srdci zůstane navždy,ale druhé dítě tu bolest aspoň trochu zmirni. Není cas nad tím porad přemýšlet .Moc vám preju, ať brzy otehotnis a mate zdravého mrnouska 🙂

achjonetusim
19. kvě 2016

Přeju ti z celýho srdce hodně sil a spoustu radosti - to ti miminko určitě přinese. Je těžký se vcítit do tvý kůže, ale osobně bych nejspíš neváhala. Takt? Ohleduplnost? Slušnost? Vůči komu? Nikdo nemá právo takovou věc soudit, a pokud tak dělá je to jeho vizitka taktu!

micaella23
19. kvě 2016

To prvni ditko ma ve vasem zivote svou kapitolu a to druhe bude zas dalsi kapitola uplne jina, nenavazuje to, nesouvisi, je to uplne neco jineho, proto se muzete zacit snazit kdykoliv, nase mysleni je kolikrat silnejsi nez ciny, telo treba pripravene je, ale tva psychika ne a tim se ze sve zkusenosti nerada ridim, to by pak clovek promeskal cely zivot cekanim na ,,neco,, .. Ale na co? Na Lepsi pocit? A co to vlastne je a jak to po teto zkusenosti ma vypadat? Kdy to prijde? Nikdo nevi, nikde to presne popsane neni. Takze bych predsudky dala stranou a snazila se, urcite mnousek v nebicku bude mit radost ze sourozence 🙂) <3

bartovka83
19. kvě 2016

Netatkni to rozhodně není. Pokud máte na mysli vůči památce vaší dcerusky, tak život ji to nevrátí a vy ji budete mít v srdicku stále a navždy ji budete milovat, jen vám další miminko pomůže smířit se a překonat tu velkou bolest a prázdnotu. A pokud myslíte vůči okolí, tak tím bych se vůbec nezabývala, odsoudí jen hlupák. Přeji hodně sil a držím palecky, až se miminka brzy dockate.

lenjii
19. kvě 2016

Ahoj, moc mě mrzí tva ztráta. Známe umrel chlapecek 3 dny před terminem porodu. .. do roku a pul meli další dítě.

petronellarikov
19. kvě 2016

Nechala bych to na prirode..Preju hodne sil..

eficenka
19. kvě 2016

@anni89
kamarádce zemřel chlapeček při porodu...
4 měsíce po porodu znovu otěhotněla a snad se to blíží do stastného konce...
záleží jen a jen na Tobě, okolí soudit nemůže...

jhoki
19. kvě 2016

@anni89 Záleží jen na vás, kdy se na další těhotenství budete cítit. Můj chlapeček zemřel v květnu, v listopadu jsem znovu otěhotněla.

lulu_8
21. kvě 2016

Netaktni to rozhodne neni a okoli do vaseho rozhodnuti absolutne nic neni. Vuci dcerce to take jako netaktni nepovazuju, naopak, myslim, ze ona je takova hvezdicka, co vam toho mrnouska jednou posle a bude nad nim bdit 🙂

pulecp
24. kvě 2016

@anni89 Představ si dcerku - chtěla by, aby její máma byla smutná? Nebo by byla raději, kdyby na ni máma vzpomínala ne s špatnými pocity (spojenými s koncem jejího života) ale spíš s tím, co pěkného s Tebou prožila? A jestli si myslíš (jako já), že by raději mámu bez smutku a v lepší náladě - v tom případě by byla i ráda, abyste co nejdříve měli dalšího potomka. Nejlepší "pietou" bude brzké otěhotnění 🙂

novynka
24. kvě 2016

@anni89 je mi to moc lito:'( Kamarádce zemrel kloucek par dni pred terminem porodu, to bylo v lednu a v únoru příštího roku už se ji narodila zdrava holčička🙂

kecalek
25. kvě 2016

@anni89 Ahoj,mě zemřela nedávno holčička,byl ji jeden měsíc.Věděla jsem že že je nemocná ještě před narozením,ale rozhodla jsem se že ji dám času co půjde.Nejsem nejmladší a taky jsme uvažovali jestli mít další dítě není netaktní,tu stejnou otázku si pokládám taky.Nakonec jsme došli k názoru že není kvůli věku pokus o další dítě odkládat.Pokud nám Liduška pošle andělíčka v podobě miminka budu vědět že to chtěla,aby jsme měli miminko.Je mi líto všech miminek které nedostali šanci na život.Pokud by jsi měla zájem o soukromou komunikaci tak napiš.

stekkna
25. kvě 2016

Kamarádce zemřela tříletá dcera před rokem a půl. Teď je měsíc před porodem. Neohlížej se na to co je či není taktní, neohlížej se na okolí, vždycky se najde nějaký rýpal. Sousřeď se na sebe a dělej to nejlepší pro sebe

merope
31. kvě 2016

Taktní vůči komu? Vůči čemu? Dcerce nepomůžeš, sobě a manželství můžeš pomoci hodně - že zase doma bude dětský smích a pláč a kolotoč kolem dítěte ti neumožní tak moc truchlit. Počkala bych na výsledky testů (hlavně genetiky), abyste věděli, na co si dát pozor, aby se to neopakovalo a proč čekat?

bianca_86
31. kvě 2016

Udělej to tak, aby ses ty cítila dobře. Ty a tvůj partner jste ti nejdůležitější. Mě odešlo miminko před sedmi měsíci a jsem znovu těhotná. Dokonce mám stejný termín porodu jako jsem měla u malého.

anni89
autor
20. čer 2016

Děkuji za podporu. Shodli jsme se na tom, že to nebudeme plánovat. Oba víme, že další těhotenství nás oba zase pozitivně "nakopne".
Jen doufám, že příště bude vše bez problémů.

Díky ještě jednou

prcekverunka
20. čer 2016

@anni89 Četla jsem na Tvém profilu a je mi moc líto, co se vám stalo. 😖
Zkušenost naštěstí nemám, ale s otěhotněním bych neváhala, pokud to schvalují lékaři. Věřím, že ta bolest bude alespoň o něco menší, když budete čekat miminko. Přeji hodně sil 🙂

frndafrrr
20. čer 2016

Upřímnou soustrast! Na "taktnost" se vykašly, hločička bude ve Vašich srdcích pořád a pokud ti to pomůže běžte do toho. zemřel nám 6ti denní chlapeček a čekáme další miminko do roka od jeho narození. Na jednu stranu je to pro mě stresující (mně se odloučila placenta, téměř jsme vykrvácela proto se malý přidusil) takže se sice bojím těhotenství, ale víc mi to pomohlo/pomáhá. I v okolí znám případy kdy po smrti dětátka měli další co nejdříve to šlo. držím palce ať se brzy dočkáte zdravého miminka.

janna_banditka
10. črc 2016

Taky se pridavam, my čekáme po roce...minulý rok v květnu jsem porodila předčasně (25+2) a malý nam po 14dnech zemřel.Po půl roce jsem začala chodit k psycholozce,do te doby jsem nechtěla s nikým o tom mluvit.
Ted jsem ve 20tt a stále mám o to malé strach.Ted zase stresuju,ze necitim pohyby,tak chci volat v pondeli doktorovi,mam totiž kontrolu az za 14dni. Je mi už 36let a čekáme první.