Ahoj , snažíme se 2,5 roku o druhé ditko . Před dvouma rokama potrat , o čtyři měsíce později biochemicky . Teď v dubnu jsem otěhotněla konečně ( tedy po dvou letech od potratu ) a ve predevcirem jsem skončila na laparu s mimodeloznim tehotenstvim a vzali mi levý vejcovod. Za jak dlouho jste se snažili a následně otěhotněli prosím ? Jsem s nervama v kýblu 😢
@pro89 Neboj dočkáš se 🍀 já v září 2018 mimoděložní, vzali mi vejcovod, pak jsme zkoušeli-nezkoušeli asi od února 2019, v červenci 2019 biochemko, a na konci srpna 2019 znova těhotná, a to už dopadlo dobře.
@klokanka31 a v kolikátém týdnů zjistili mimoděložní, to vážně pokaždé vezmou i vejcovod? Nejde to řešit jinak? 😔
@cherie24 Přesně nevím kolikátý týden, asi 7tt...No malému už krásně bouchalo srdíčko 😞 a já mám pocit že se s tím doktoři nemažou a berou vejcovod každý...prý by tam bylo riziko opakovaného mimoděložního nebo co.
@klokanka31 to viděli , ze bouchalo srdíčko ? Mě řekli , ze podle ult to není 100% ze to je mimodelozni , ale ze mám zvětšený dost vejcovod a ze ho musí vzít , protože už je narušený a pravé hrozí další mimodelozni ...
@pro89 Viděli to oni i já 😞 když mi pak v nemocnici dělali dost dlouhý ultrazvuk, kde to měřili atd., tak jsem celou dobu na to koukala. A ještě poslouchala žvásty že to nikdy neviděli, aby to u mimoděložního bylo tak životaschopné.
@cherie24 jde tobjinak, ale musi se na to mimodelozni prijit brzo. Da se to resit pomoci injekce metotrexatu (v anglii se tim resi i miniinterubce) je to vlastne takova slaba chemoterapie, kdy ten metotrexat to enbrijko jakoby rozbije a ono se vstreba (ma to co docineni s kyselinou listovou, nejak ji brani se dostat k tomu embriu, ci co.) Kazdopadne doktori to delaji neradi, protoze se to napoprvy nemusi povist a je u toho to ryziko, ze by vajecnik (v mem pripade) nebo vejcovod mohl prasknout. A ano je potom zvysene ryziko dalsiho mimodelozniho tehotenstvi.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@pro89 ahoj, já 3 roky snažení.. Já teď v prosinci biochemicke těhotenství pak v únoru konečně těhotná až dokud mi nezjistili že mám mimoděložní takže hned operace laparoskopicky a vzali mi levý vejcovod.. brala jsem 2 měsíce antikoncepci nechtěla jsem být těhotná snažit jsem se mohla za 2 3 měsíce a teď se snažím dal tak uvidíme... taky jsem z nervama v kýblu a vím jak se cítíš mám strach stejně jako ty... Snad nám to už vyjde přeji ji ti aby si pak normálně otěhotněla a měla zdravý miminko..