Ahoj holky, já už jsem z těch jmen na prášky. Nemůžeme se rozhodnout, vím, že stejně musíme vybrat sami, ale třeba se mi jedno ze jmen zprotiví a konečně budu mít jasno 😄🙏. Za necelé tři měsíce termín a já už fakt nevím. Manželovi je to celkem jedno, jen kroutí očima, ať už si něco vyberu, prý se mu z mého výběru líbí všechno (měli jsme 5 jmen).
Takže, zbývá nám Štěpán a Jáchym, co se vám líbí víc?
Podotýkám, že k příjmení se hodí obě, to byla podmínka výběru těch 5 jmen samozřejmě.
Napiš si na ledničku obě jména i se zdrobnělinami a zkratkami a říkej si je nahlas.
Mně se víc líbí Štěpán 🙂
Štěpán je krásné jméno.
Víc se mi líbí Štěpán, u Jáchyma mě nenapadají žádné zdrobněliny (i když se asi něco vždy vyvrbí 🙂). Pro útěchu - u nás je výběr taky boj, ale zase proto, že máme každý trochu jiné priority a představy o top jménu 😀
Stěpán je moje srdcovka, prvního Adama vybral manžel, druhý syn je Štěpán a svátky budou u nás fakt svátky😁
Štěpán
Štěpán
Ty jo, takovou shodu jsem tady snad ještě neviděla 😁 díky holky, pomohly jste ☺️
Mně se líbí i Jáchym, ale nevím, jak bych ho zkracovala. Joša mi nejde přes pusu, se zkratkou Štěpa jsem v pohodě.
Jasne, ze Štěpán. Máme v rodině jednoho a je to zlato 👌
@levandule_k no nad tím jsem taky dumala, ale na druhou stranu by mi stačilo oslovení Jachymku a Jáchyme, nejsem náročná 😄 proto zůstal ve výběru. Ale je pravda, že Štěpán je takový tvárnější.
Jachym, ma lepsi predzivky nez Stepan, a Stepanu je mraky
Stepan.
Štěpán ❤️
Za mě taky Štěpán, měli jsme ho též v posledním výběru, nakonec starší syn vybral jiné jméno, ale Štěpán se mi stejně líbí víc 😉
Za mě Jáchym, Jáša 🙂. Štěpánů je hodně.
@dyechampion
@andyna85 četnost pro nás není úplně rozhodující (ve výběru byl i David a Martin, což jsou taky častá jména, i tady u nás), ale malého Štěpána zatím neznám v okolí žádného. A u Jáchyma je pravda, že se mi líbí jen základní tvar a pak už jen oslovení Jáchymku, třeba Jáša by mi přes pusu fakt nešlo. Ach jo, asi je to fakt jasné, no uvidíme 😁
Štěpán 😊
Štěpán!
Štěpán,Jáchym a zdrobneliny jsou peklo...
Štěpán/Štěpánek, ale Štěpka??!! Proč? Štěpka je úplně strašné, přitom je to jinak krásné jméno.
No my máme Šarlotku, v porodnici sestřička napsala Šájinka a půlka rodiny se toho chytla 😤
@marcicek84 to u většiny jmen, aspoň pro mě 😄 někdy je to masakr, viz naše mnou, jak někdo píše, Šájinka... Peklo na zemi 😁 přitom hezké jméno v základu
@kafr taky se mi Štěpka nelíbí, tak bychom mu ani neříkali... Ale u staršího taky nepoužíváme všechny zdrobněliny, naopak jsem si asi jednu nebo dvě sama vymyslela, sobě " do pusy"
No a ve skole mu tak rikat nejspis budou, co budete delat? 🙂
Jáchym - Jácha, Jašek, Jáchymek
Štěpán - Štěpa, Štěpka, Štěpánek
To radši ten Štěpán
@dyechampion když se to nebude líbit jemu, tak si řekne sám, my mu tak říkat nebudeme... Toť vše 🙂
Meno sa predsa nevybera podla zdrobneliny, vsak on aj vyrastie..
Prezyvky su aj castokrat odveci, podla priezviska alebo oblubenej cinnosti.. Oslovovany moze byt prezyvkiu na mile vzdiialenou k jeho menu
@kitycat Já svého dospělého manžela oslovuju kratším tvarem jména, někdy zdrobněle, stejně tak svého sourozence, takže je prostě pro mě důležité i jak se mi líbí jméno ve zkráceném tvaru.
@levandule_k
Přesně tak, manžel je Karel, všichni mu říkáme Kájo, i v práci. Já teda ještě Kájouši 🙂 A brácha je Zdeněk a všichni říkáme Zděndo. Syn je Matyáš a tam říkáme Matyášku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U nás by zvítězil Štěpán 🙂 máme ho vybrané, kdyby jsme měli nakonec kluka. A pro holku byla ve výběru Štěpánka 😀😀😀