Zase ta jména. Co vybrat?

11. říj 2022

Ahoj holky, já už jsem z těch jmen na prášky. Nemůžeme se rozhodnout, vím, že stejně musíme vybrat sami, ale třeba se mi jedno ze jmen zprotiví a konečně budu mít jasno 😄🙏. Za necelé tři měsíce termín a já už fakt nevím. Manželovi je to celkem jedno, jen kroutí očima, ať už si něco vyberu, prý se mu z mého výběru líbí všechno (měli jsme 5 jmen).
Takže, zbývá nám Štěpán a Jáchym, co se vám líbí víc?
Podotýkám, že k příjmení se hodí obě, to byla podmínka výběru těch 5 jmen samozřejmě.

kiluau
11. říj 2022

U nás by zvítězil Štěpán 🙂 máme ho vybrané, kdyby jsme měli nakonec kluka. A pro holku byla ve výběru Štěpánka 😀😀😀

levandule_k
11. říj 2022

Napiš si na ledničku obě jména i se zdrobnělinami a zkratkami a říkej si je nahlas.

jaja01k
11. říj 2022

Mně se víc líbí Štěpán 🙂

sigyn
11. říj 2022

Štěpán je krásné jméno.

veru181
11. říj 2022

Víc se mi líbí Štěpán, u Jáchyma mě nenapadají žádné zdrobněliny (i když se asi něco vždy vyvrbí 🙂). Pro útěchu - u nás je výběr taky boj, ale zase proto, že máme každý trochu jiné priority a představy o top jménu 😀

hani_na
11. říj 2022

Stěpán je moje srdcovka, prvního Adama vybral manžel, druhý syn je Štěpán a svátky budou u nás fakt svátky😁

gracinka7
11. říj 2022

Štěpán

mumu77
11. říj 2022

Štěpán

autor
11. říj 2022

Ty jo, takovou shodu jsem tady snad ještě neviděla 😁 díky holky, pomohly jste ☺️

levandule_k
11. říj 2022

Mně se líbí i Jáchym, ale nevím, jak bych ho zkracovala. Joša mi nejde přes pusu, se zkratkou Štěpa jsem v pohodě.

sorboni30
11. říj 2022

Jasne, ze Štěpán. Máme v rodině jednoho a je to zlato 👌

autor
11. říj 2022

@levandule_k no nad tím jsem taky dumala, ale na druhou stranu by mi stačilo oslovení Jachymku a Jáchyme, nejsem náročná 😄 proto zůstal ve výběru. Ale je pravda, že Štěpán je takový tvárnější.

dyechampion
11. říj 2022

Jachym, ma lepsi predzivky nez Stepan, a Stepanu je mraky

lentilkah
11. říj 2022

Stepan.

lenkalubina
11. říj 2022

Štěpán ❤️

beruska1889
11. říj 2022

Za mě taky Štěpán, měli jsme ho též v posledním výběru, nakonec starší syn vybral jiné jméno, ale Štěpán se mi stejně líbí víc 😉

andyna85
11. říj 2022

Za mě Jáchym, Jáša 🙂. Štěpánů je hodně.

autor
11. říj 2022

@dyechampion
@andyna85 četnost pro nás není úplně rozhodující (ve výběru byl i David a Martin, což jsou taky častá jména, i tady u nás), ale malého Štěpána zatím neznám v okolí žádného. A u Jáchyma je pravda, že se mi líbí jen základní tvar a pak už jen oslovení Jáchymku, třeba Jáša by mi přes pusu fakt nešlo. Ach jo, asi je to fakt jasné, no uvidíme 😁

katule1990
11. říj 2022

Štěpán 😊

pavcatko
12. říj 2022

Štěpán!

marcicek84
12. říj 2022

Štěpán,Jáchym a zdrobneliny jsou peklo...

kafr
12. říj 2022

Štěpán/Štěpánek, ale Štěpka??!! Proč? Štěpka je úplně strašné, přitom je to jinak krásné jméno.
No my máme Šarlotku, v porodnici sestřička napsala Šájinka a půlka rodiny se toho chytla 😤

autor
12. říj 2022

@marcicek84 to u většiny jmen, aspoň pro mě 😄 někdy je to masakr, viz naše mnou, jak někdo píše, Šájinka... Peklo na zemi 😁 přitom hezké jméno v základu

autor
12. říj 2022

@kafr taky se mi Štěpka nelíbí, tak bychom mu ani neříkali... Ale u staršího taky nepoužíváme všechny zdrobněliny, naopak jsem si asi jednu nebo dvě sama vymyslela, sobě " do pusy"

dyechampion
12. říj 2022

No a ve skole mu tak rikat nejspis budou, co budete delat? 🙂

marcicek84
12. říj 2022

Jáchym - Jácha, Jašek, Jáchymek
Štěpán - Štěpa, Štěpka, Štěpánek
To radši ten Štěpán

autor
12. říj 2022

@dyechampion když se to nebude líbit jemu, tak si řekne sám, my mu tak říkat nebudeme... Toť vše 🙂

kitycat
12. říj 2022

Meno sa predsa nevybera podla zdrobneliny, vsak on aj vyrastie..

Prezyvky su aj castokrat odveci, podla priezviska alebo oblubenej cinnosti.. Oslovovany moze byt prezyvkiu na mile vzdiialenou k jeho menu

levandule_k
12. říj 2022

@kitycat Já svého dospělého manžela oslovuju kratším tvarem jména, někdy zdrobněle, stejně tak svého sourozence, takže je prostě pro mě důležité i jak se mi líbí jméno ve zkráceném tvaru.

petrasipkova1
12. říj 2022

@levandule_k
Přesně tak, manžel je Karel, všichni mu říkáme Kájo, i v práci. Já teda ještě Kájouši 🙂 A brácha je Zdeněk a všichni říkáme Zděndo. Syn je Matyáš a tam říkáme Matyášku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru