Mám 2 týdny do porodu a dostala jsem chuť na ten bramborový salát na Vánoce. Doposud jsem se majonéze vyhýbala, ale myslím, když se to udělá z majonézy Hellmanns, kde jsou vejce údajně pasterizovaná, že to nemůže vadit. Budete si dávat salát na Vánoce?
,
Ano, určitě. Čemu by to mělo vadit.
Samozřejmě že budu jíst salát.
Proč vyhýbat majonéze?? A proč ne?? Nechápu.
Jasně, už jsem si ho dělala asi před měsícem, protože jsem na něj měla chuť. 😀 😉
Pokud bychom ho na Vánoce dělali, tak si ho bez problémů dám. Nevidím důvod, proč nejíst majonézu, stejně jako si dávám tatarák a další věci, které se údajně nesmějí. Myslím, že někteří lidé to zbytečně přehání s tím řízením se "dobře míněnými" radami.
Domácí majonéza by mohla byt problém,kupovana ne. Ale my salát nejime, tak to neresim.
Bramborovy salat bez problemu. Vsak nevadi ani domaci majoneza.
Kdybych se měla vyhýbat všemu, o čem se na internetu píše, že bych se tomu měla vyhýbat, jsem dávno mrtvá já i dítě. Jo, salát si dám. A pěkně se ho přežeru.
Pasterizované vejce jsou ve všech kupovaných majonézách a tatarkách. Osobně doporučuju ty z Billy - se žlutým víčkem, Clever. Mají 8% žloutků a neuvěřitelnou chuť. Kam se hrabe Hellmann's!
to jem řešila u prvního... žádnou majonézu,tatarku ,plesnivý sýr :D u druhého už jsem toneřešila a ted? tsss :D vůbec,,,
Já teda jak tatarku nejedla před těhotenstvím, tak teď když na ni mám chuť, tak neodolám. Co se týče majonézy tu nemusím. U nás se do salátu ale naštěstí ani nedává. Děláme ho jen se zeleninou a je suprovej.
Já jím komplet všechno. Co se údajně ma a nemá mi je celkem jedno. A mám spokojený téhotenství.
Klidně můžeš, kupovanou ano, domácí mjonézu z domácích syrových vajec ne. Já to jíst budu, je to bezpečné.
To já spíš řeším celer, kam se podívám, tak v tom jídle je celer-polévka, bramborový salát a na Silvestra celerová pomazánka, ale asi to risknu.
tak si dej salat bez majonezy ne 🙂 staci salat polit trvanivou slehackou a chuta lepe nez s majonezou 😝
Nejsem sice už tehu, ale když jsem byla, tak jsem si ho dala na Vánoce normálně. Jediné na co jsem dávala pozor byly plisnove sýry a syrové maso. Kupovaný ne, ale domácího bych se nebala.
Co je na celeru spatnyho proboha ?
Určitě si dám a už se nemůžu dočkat 🙂 brambory a vejce už jsou vařené a zítra hurá na to, ať se na štědrý den rozleží 🙂
Do bramborového salátu jsme majonézu, ani tatarku nikdy nedávali. Pouze jogurt a zakysanku. A to určitě nevadí.
já když byla těhotná, tak jsem salát jedla i s majonezou a tatarkou
Já byla část těhotenství na kupovaných chlebíčcích se šunkou, vejci, majolkou atd, nikdy mi nic nebylo a syn je zdravý 😉
to je zase otázka proboha 😕 😅 🙄
Salát ne - majonéza, rybu ne - olovo a vzduch raději taky nedýchat 😀 těch 9 měsíců se to vydržet dá, ne? Holky, trošku rozumu to chce.
Bramborový salát jsem v těhotenství jedla několikrát.
Ahoj...už sice několik let nejsem těhotná. .
Ale jak jsem četla název tématu,tak jsem si vzpomněla na mého gynekologa,který mi před vánoci v těhotenství kladl na srdce salát odlehčit a rybu z omastku vysat...a to z důvodu toho,ze salát a smažena ryba je dost velka zátěž pro žlučník.V těhotenství vlivem hormonů se mohou tvorit kaminky a ty mohou po tucnem vanocnim jidle zazlobit...během svátků prý vzdy byva par těhotných na pohotovosti s zlucnikovou kolikou. .
Tak si salát s majonezou dejte,ale rozumne...
Krásné vánoce 🙂
Nechápu, co by v tom měl být za problém, pokud si majonézu neuhňácáš z domácích vajec...
Já si salátem rozhodně naperu nácka 😀
Ahoj, ja jak se vyhybam majoneze a tatarce a vsude to nahrazuji jogustem,tak v tehotenstvi miluju majonezu, mohla bych ju mit vsude...a salat delame klasicky s majolkou, urcite si dam.. Krasne Vanoce holky..🙂
Úplně v pohodě, dám si celou misku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A proč ne???