Uvažujeme nad druhým dítětem, už nejsme nejmladší, takže je nejvyšší čas, pak už budu hlavně já stará a už bych dítě nechtěla. Jenže teď, s tou šílenou COVID situací v ČR, mě to vědomí, že otěhotním a nedejbože to zrovna někde čapnu, docela odrazuje. Jaký pohled máte vy?
Hlavně řeším ten začátek,který je nejdůležitější a vlastně nejzranitělnější. O případném nedostatku zdravotní péče,kdyby se nedejbože něco komplikovalo, raději nepřemýšlím.
uz nekdy v dubnu tu byla podobna diskuze a bylo tam hodne holek co tvrdilo, ze nikoho nezabije odlozit to o par mesicu a o pul roku. a hele pul roku utekl a situace je stejna, mozna horsi. ta nemoc uz tu bude a nema smysl kvuli tomu prestat rodit. Jinak ja u dcery mela hned na zacatku teploty pres 38 a kaslala jsem jak tuberak a je naprosto vporadku.
Pokud už nejsi “nejmladší”, tak bych se tímhle nenechala vůbec ovlivňovat. Když nebude Covid, bude zase něco jiného, třeba zase krize. Já jsem otěhotněla asi hned týden po první vlně Covidu a do teď nevím o nikom z okolí, co by to měl. Nejhorší je to jejich “strašení”. O miminko můžeš přijít z jakéhokoliv důvodu a Covid to na 95% nebude. Takže si s tím nedělej zbytečně hlavu a pokud miminko chceš, tak do toho! 😊
Ahojky, my jsme ve 25 týdnu a upřímně musím říct, že mě vše okolo covidu už sere 😠 Na zprávy už roky nekoukám o covid jako takový se nezajímám. Přijde mi to už přehnané, straší lidi. Neříkám, že to beru úplně na lehkou váhu, ale i podle lékařů je tohle fraška. Na světě je tolik nemoci, nemocných lidi a vše se točí jen kolem toho což je smutné, aspoň podle mě. Bakterie a viry tu byli a budou, člověk si musí neustále vytvářet imunitu. Určitě bych se touhle situaci nenechal nějak odradit od miminka, pro nás je tenhle rok jeden z nejhezčích, čekáme miminko a jsme moc šťastní ❤️
Nás miminko překvapilo hned v dubnu. Dlouho jsme se nechránili a nic, až najednou teď. Říkám si,že malá si sama vybrala čas kdy přijde.
Dodržuju s rozumem opatření, které jsou nařízené a hlavně se nestresuju blbostma na netu a v televizi. Jediné co mi dělá zle je rouška a lidi co její nošení hlídají jak magoři. Právě sedím na testu těhotenské cukrovky. Už dvakrát jsem sebou sekla. Ty pohledy důchodců, jak stojím u okna s rouškou pod nosem aby se mo udělalo líp jsou šílené. Čekám kdy mě upálí. :D
@mari2 ano, opatrní jsou třeba, ale takové jako je třeba ta hygiena rukou a tak celkově, ne to co je teď. Izolovat lidi od všeho pomalu. Je to jen můj názor, nikomu ho necpu nebo tak, jen prostě vidím co se děje v mém okolí, že třeba kamarádka půl roku nepoustela syna ven co byl covid od toho března a co se stalo jak šel po té době poprvé ven? Hned onemocněl, horečka, kašel, rýma... Podle mě to není správné, chránit by se měli jedinci co jsou opravdu nemocní nebo stáří, ale ne zdraví lidé
@michaela666 soucitim s tebou, rodila jsem na jaře a taky jsem si s tou debilní rouškou užila své... Kontroly v porodnici, u kterých jsem ztrácela dech a musela odbíhat na wc, abych si sundala roušku a nadechla se, no a pak samotný porod v rousce.. Tohle tedy alespoň snad neobnoví. Držím palce.
@michaela666 taky jsem zrovna na těhotenské cukrovce a sama sestřička říkala, že téhle situace už má též dost, sama má roušku pod nosem 🙂 ale je fakt, že když sem pila tu vodu a měla roušku dole, tak někteří koukali, ale pít přes roušku se fakt nedá 😃
@fajas80 Já byla těhotná na jaře v "první vlně". A určitě to nebylo tak zlé, já být tebou tak bych nečekala.
@inkheart Tys musela rodit v roušce? Já naštěstí ne...
Díky všem za názory, hrozně dlouho jsem druhé vůbec nechtěla, ale teď se ve mě něco zlomilo a tak nějak cítím, že jeden prcek by se k nám ještě vlezl. Jako obyčejně stejně nikam mezi lidi moc nelezu, hygienu dodržujeme jako vždycky i před touhle melou běžně..do práce chodím, je tu sice spoustu lidí, ale tak nějak nemyslim,že by mi tu hrozilo něco víc jak jinde...na zprávy jsem se přestala dívat koncem března, ale přesto se tomu nejde vyhnout,aby to jeden nevnímal....
@ferda90 Pokud by si někdo přál vidět obsah mého žaludku, tak mu to přes tu roušku klidně přefiltruju :D. Naštěstí sestřičky perfektní přístup, žádná hysterie. Respektuju, že tady sedí i nemocní lidé,proto jsem si sedla na druhý konec čekárny a otevřela si trochu okno. Oni by zase mohli být trochu ohleduplní k nám maminám v situacích kdy se nám udělá zle. A ne hned mrčet, že mám roušku špatně nasazenou...Sedím tu od 6, takže si uvědomuju, že to není ideální, ale nebudu tady nikomu dělat divadlo.
@mari2 tak ta hygiena by měla být ať je covid nebo není že. Neříkám, že to říkají všichni, ale je jich už dost co mají na to jiný názor, prostě podle mě to tady s nama bude ať budeme nosit roušky nebo ne. Jak jsem psala, tu situaci moc nesleduji, ekoukam na zprávy a ani se mco s lidma o tom nebaví, protože každý máme jiný názor a někteří mě docela vytáčí tím, že mi ten svůj názor prostě cpou. Každý máme svoji hlavu, svůj rozum a uděláme si na věc svůj,, obrázek,,.
@michaela666 přesně tak. Moje babička že začátku tě situace byla celá vylekana, ale postupem času to má na,, háku,, a dívá se na tu věc jinak, neříkám, že se trochu nebojí kdo by se nebál, ale není histericka. A jak píšeš, měli by též brát ohledy na ty těhotné, věřím, že jsou dny se se špatně někomu dýchá nebo tak
Otěhotněla jsem v přelomu ledna a února kdy to tu jeste nebylo. Pak když to sem přišlo tak byl člověk vystrašenej ale co, musíme se s tím naučit žít. Prostě jsem nechodila na hromadné akce, všude desinfekce, roušky a teď mám každým dnem rodit. Sice mě mrzí, že jsou zakázané návštěvy v porodnici ale to člověk vydrží. Covid neCovid děti se rodit budou i tak 😊 vůbec bych se toho nebála.
Otěhotněla jsem před první vlnou, i jsem na začátku prodělala virózu s horečkou. Největší nápor to byl na psychiku, kdy člověk byl ze zpráv zavalen hororovými informacemi, bezpečnostní omezení se stupňovala, že všech stran jen zákazy, příkazy. Na screeningy jsem nemohla vzít manžela, jen jsem se modlila, aby mohl být aspoň u porodu. Bála jsem se nákazy, já jako astmatik. Porod byl v září, to už byl zákaz návštěv, výjimku měl pouze manžel, kdy musel mít respirátor a rukavice, já roušku, nesměli jsme se k sobě pomalu přiblížit, musela jsem mít roušku kdykoliv vešel personál na pokoj. Ale kdybych chtěla dítě a ještě mě tlačil věk (byla jsem sama v té situaci), tak bych se na covid vybodla a nic neodkládala.
Tak samotná korona není fraška. Někomu ta nemoc opravdu může udělat paseku. Spíš je zvláštní to všechno okolo. Na jaře když bylo kolem 200 nakažených, najednou přes noc zákaz vycházení, všechno uzavřené. Teď je přes 5 tisíc nakažených, umírá desetinásobek lidí, a roušky jsou povinné jen ve vnitřních prostorech a nic se neděje. Na všechno je času dost. A co je ještě divnější, když se na netu psalo, že kdo chytí koronu, tak bude mít následky do konce života. Jako nevím, ale korona je tady necelý rok, jak teda se může vědět, co to s člověkem udělá po dvaceti letech? Myslím že ani vědci a lékaři pořádně nevědí. Taky proč je nakažených tolik zdravotníků, když jistě dodržují nejpřísnější opatření? Jsem z toho jelen...
@fajas80 otěhotněla jsem loni v říjnu, během první vlny jsem byla ve 2.a3.trimestru,rodila jsem v pulce června, s rouskou, manželem, bez návštěv.
Uprimne mě mrzelo, že mi covid "ukradl" možnost mít na utz manzela, že od února, kdy směl na kontrolu ještě se mnou, až do porodu dite neviděl, že syna po porodu nemohla vidět dcera, mohl za mnou jen manzel na 30min denně a ze jsem celé jaro nemohla chodit cvičit, plavat atd. Byla jsem tehotna po 10letech,moc jsme se těšili a je to naše poslední dite a bohužel to nebylo tak, jak jsme si přáli.
Vlastně celý květen jsem hledala a sledovala, které porodnice pouští otce k porodu, kde mají navstevy aspon otce, kde se musí rodit s rouskou atd a nakonec jsme jeli rodit 70km od domova, protoze tady vsude kolem by manzela nepustili ani k porodu, ani pak na návštěvu.
@barmil děkuji za zkušenosti,byť jsou přesně takové, jak jsem si představovala a teda je to hodně nic moc. Je to mrzuté, zbytečně je člověk tímto ve stresu, úplně chápu vaše pocity právě. A teď je situace s nakaženými tak 100x horší jak předtím...aby vůbec byla ta standartní pece8,jako kontroly atp.,když se zdravotníci nakažujou jak na běžícím pásu
@fajas80 což já jsem taky zodpovědná ale v tý době co jsme se snažili jsme si ani nepřipustili, že by to mohlo dojít až sem. Když jsem se ptala lékaře na péči tak těhotný neodbudou. Ty prostě kontrolovat musí. Odkládal akorát preventivky ale to trvalo tak měsíc a pak už bral všechny zase normálně jen se opravdu museli všichni objednávat a ne přijít jen tak kromě akutních stavů 😊 ohledně péče bych se nebála. To si nelajznou.
Ahoj, taky se přidám do diskuze 🙂...momentálně jsem v 21tt a vůbec jsme to s manželem neplánovali a ani s tím už nepočítali (dcera je po IVF, snažení trvalo několik let). A popravdě jsem ráda, že se těhu povedlo (ťuk ťuk ať se nic nezakřikne 🙂). Covid a humbuk už kolem toho neřeším. Popravdě leze mi to krkem!! Jsem na sebe opatrná, dodržuji základy hygieny, nosím roušku v uzavřených prostorech, ale tím to pro mě končí. Můj názor na situaci je takový, že ten virus se prostě nevypaří. Bude už prostě tady a je jen na nás, jak s tím budeme žít (v izolaci někde zahrabaná nehodlám být). A rodilo se i za světových válkách a to byla teprve hrůza a nejistota. Myslím si, že ohledně těhotenství se nedá říct, kdy je "vhodný" čas. Prostě co má přijít, přijde. Kdyby člověk pořád přemýšlel, kdy počít, nepočal by nikdy. @michaela666 to je hrozný..no mě ten OGTT test čeká za pár týdnů a vůbec se netěším, jak tam budu hodiny sedět s rouškou. Navíc v těhotenství trpím na nízký tlak a do toho jsem astmatik, takže bomba kombinace :(
@fajas80 jsem v 12 týdnu... Nechci se tu rozepisovat jak me lidi serou svoji demenci ohledně podcenovani toho hajzlika covidu... takze... Otěhotněla jsem napoprvé, takže to beru jako tak, že co má být bude, na začátku jsem měla nějakou virozu a beru to prostě tak, že buď to chytnu nebo nechytnu... Pozor si dávají všichni kolem mě, včetně mě automaticky, ale nikdy člověk neví... Takže bych do toho šla. Co má být stejně bude...
mam rodit kazdym dnem, otehotnela jsem na prelomu ledna/unora, takze si v tehotenstvi uzivam koronu naplno 🙂 kazdopadne neresim, neodradilo by me to, tehotenstvi jsme planovali a kdyby to prislo o mesic driv, tak bychom si nerekli, jezisi ne, ted ne 🙂... tehotne zkontrolovat proste musi...nikdo peci neodbyde, kazdym dnem mam rodit, chranim se respiratorem, coz bych delala stejne, protoze chlap je diabetik a mel kdysi velke problemy s plicema a nelajzla bych si ho ohrozit 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@fajas80 ted ta situace sice neni uplne idealni (asi na cokoliv), ale rozhodne kvuli covidu bych se neobrala o moznost mit dite. Tato situace muze trvat jeste buhvi jak dlouho. Jsem ted skoro v pulce tehotenstvi a davam si pozor, ten pocit, ze to muzu nekde chytnout, je sice neprijemny, ale jsem stastna, ze se nam to konecne povedlo a nemenila bych. Takze pokud v tvem pripade jde o cas, tak bych neotalela.