Ahoj holky mám dotaz jak je to s prsama po kojení??? Mají šanci se vrátit do puvodniho stavu?? Jde pro to něco udělat??
Já kojila půl roku a i za takovou krátkou dobu se mi prsa do původního stavu nevrátily. Ale zase nemůžu říct, že by to bylo něco hrozný, spíš mi štve, že mi jedno prso zůstalo trošku větší 😀 ale v podprsence nebo pod oblečením to poznat nejde 🙂
Holky to ani nerikejte 😀
@hanka_12345 ale věřím, že někdo po kojení má i nadále krásná prsa 😀
@leymea diky za utechu ale nadeje je totalne v cudu 😆
Kojila jsem jen půl roku a z původní velikosti pevných prsou B mám dnes pevná prsa velikosti A. Nyní jsem znovu těhotná a jsem zvědavá jak dopadnu po dalším kojení 😀 .
@len81 jo a podle mě záleží hodně na podprsence, měla jsem dvě bavlněné kojící, letely pryč jednak jsem si v nich připadala strašně nežensky a gravitaci taky moc nebranily, koupila si za pár korun u Vietnamců s pushupky měkkého,, molitanu,, který se dal shrnout a vypadaly pěkně, prsa pěkně držely.
Ja mam stejne,jako bych ani dve deti neodkojila 😊 ani vetsi,ani mensi,i tvarove stejne. Ale me se nukdy moc nezvetsila,max mlecne zlazy, na obj asi o dve velikosti. Bradavky mi druhy syn taky opravil 😀
@len81 No tak prcek se zásadně kojí jen z jednoho prsa, takže to druhé už se mi skoro vrátilo do původní velikosti. Původně se mi prsa šíleně zvětšila, už v těhotenství. Mám výhodu, že mám jinak menší prsa, takže to změnšené prso jako rozhodně není v původní kondici, ale nevypadá tak hrozně.
Vtipné je, že kojení nemá podle výzkumů na tvar poprsí takovej vliv jako právě těhotenství, to zacvičí s prsama nejvíc. A podprsenky rozhodně nemají vliv na to, jestli se prsa vytahají nebo ne (pokud teda člověk není nějaký extrémní běžec).
Z peknych C povisla B... musela jsem komplet vymenit pradlo. Kojila jsem 16 mesicu. Ze budou povislejsi, to jsem cekala, ale ze se trvale zmensi, to me nemile prekvapilo. Bohuzel. Uplne se desim, jak budou vypadat, pokud budu mit jeste jedno ditko...
Už téměř 4 roky kojím, měla jsem jen tříměsíční přestávku, tak jsem taky zvědavá.Ale já neměla výstavní prsa ani předtím a manžel na prsa není, tak to moc neřeším.
Odkojila jsem 2 děti a prsa mám v podstatě stejný. Nedávno mi je pochválil i doktor na gyndě 😀
Nevím, jestli genetikou, u mě asi ne, jinak bych dopadla strašně, ale po 13 měsících kojení mám prsa víceméně slušná. Předtím 75B, teď trochu plnější, lehce povislejší, ale žádná trága. Akorát podprsenky mi už nejsou, protože se mi trošku rozšířil hrudník, tak mám teď spíš 80B až C. Při kojení jsem navíc měla výrazně jedno prso menší a i to se srovnalo.
Já jsem kojila dvě děti, jedno 14 měsíců druhé 18 měsíců, začínala jsem na F a po kojení mám prsa G a asi hezčí než předtím. Jsem doufala, že po kojení budu mít naopak menší a ono nic 😀
U prvni z jednicek a neco byla velikost D. Kojila jsem 2-3m a prsa furt hezka, o 1cm niz, ale tvar atd furt super. Ted opet z velikosti A bylo D, nekojila jsem a mam je jeste niz. Proste da jim zabrat i to zvetsovani a zalezi jak moc se zvetsi. Dalsi vec je kuze, vek, genetika. Ja prvni 2-3 vyplaty nacpu do plastiky a hotovo :D
Změna minimální a to jsem se toho dost bála, na druhou stranu koupila jsem si super kojici podprsenky. Takže z f už je zase f.
Tak šance tu určitě je , řekla bych že platí ,,čím menší prsa - tím větší šance že budou stejné jako před porodem,, .... já bohůžel to štěstí nemám - po prvním dítěti se mi prsa zmenšily a naprosto ztratily pevnost ... teď kojím druhé dítě a prsa - no bez podprsenky to stojí za houby ... ale má to i výhody - prsa mám tak ,,flexibilní,, že můžu kojit i v šátku ( to se mi s prvním nedařilo) ... já spíše řeším že mám každé prso jinak velké a každé jinak vysoko
Co proto můžeš udělat ? kvalitní podprsenku , víc asi nezmůžeš
Kojím sedm měsíců a od doby co se prsa nenalévají tak je to hrůza 🤭
Měla jsem před prvním dítětem velikost 65G, kojila jsem 13 měsíců, velikost plus minus stejná, ale jsou víc povislá. Teď jsem těhotná podruhé a připadá mi že každé váží tak 20kg ☹
Začnu šetřit na nějakou úpravu 🙂
Ha, ja kojila dohromady neco pres pet let(s malou prestavkou) a pri kojeni to bylo neco kolem 75 E, F. Ted po kojeni opet 75D, jako pred detmi. Tvar se trochu zmenil, ale nic, co by vadilo. U me je spis znat, kdyz radikalneji zhubnu pod vahu, kterou mivam normalne. Takze dlouho kojit a potom postupne odstavovat a prsa zustanou krasna😉
Tak ja pred 2m ukoncila dvoulete kojeni a predtim rocni kojeni..nikdy jsem nemela bavlnene podprsenky,ale vyhovovaly.mne ty drahe zakoupene v butiku a verim,ze spravnou velikosti a dostatecnou podporou spravneho objemu jsem si je celkem pekne zachovala a to mam vel 70F..mit jen bavlnenou a 2 roky nechat pusobit gravitaci tak mam cosi vytahaneho a povisleho..Co akorat citim,ze jsou vic mekka,tot nastesti vse.
Kojim teď 7 měsíců a je to katastrofa. Měla jsem krásná pevná D a teď mám asi taky D ale vytahany a o dost níže posazený 😀 podprsenky nosím jen na ven tak to tomu asi neprospělo, ale nejsou mi prostě pohodlné
Kojila jsem rok a to co mi zbylo z mých krásných Céček byla naprostá katastrofa...tvar i velikost. Po nějaké době jsem trochu přibrala, tak se to malinko zlepšilo....nyní čekám druhého prcka, už teď mám zase prsa vel E, co teprve až se rozkojím....co bude po skončení kojení raději vědět nechci....😀
Ne. 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Asi záleží dost na genetice. Po prvním dítěti a kojeni 18 mesicu mi zbyla "psi ouska" a zmensily se, musela jsem kupovat nove podprsenky. Pak se zas trochu zvetsily. Do původního stavu se nedostaly, ale podle me se stav prsou postupně zhoršuje i bez kojeni. Zejména těch velkých, gravitace je holt gravitace 😒😒 provesi se proste.... Driv jsem např plavky bikiny nosila bez kistic jen ty trojúhelníky, dnes uz bych si je nevzala, potrebuju oporu🙂