Přibírání v těhotenství. Jaké máte zkušenosti?

2. led 2021

Zdravím, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě celkem citlivé téma.... Obracím se především na maminky, které máte dvojčata. Kolik jste za těhotenství přibrali kilo? Měřím cca 167cm a před otěhotněním jsem vážila něco okolo 70 kg... Na kontrole ve 25tt jsem měla navrch už 15 kg... Doktor teda nic o mojí váze neříkal,ale mě to přijde jako celkem dost kilo nahoru.
Tak by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti. Děkuji za všechny odpovědi.

ema90
2. led 2021

Cekam dvojcata, jsem cca o 10cm vyssi nez vy a pribrala jsem dve kila. Jsem ale zatim jen v 18tt.
Vzdycky jsem byvala stihla, tak je to asi i tim.
Jim normalne, tak jako vzdycky, zadny zvlastni chute nemam, ale urcite se “nepreziram”.
Co neni, muze jeste byt 😀
Ale pokud vas to trapi, zkuste jist trochu zdraveji, dvojcata zatezuji nase telo uz dost, tak je podle me skoda se “nicit” jeste jidlem.

autor
2. led 2021

@ema90 No právě mě zaráží to, že jsem z jídelníčku vynechala v podstatě vše sladké ( až na vysokoprocentni hořkou čokoládu), to nahrazuji ovocem a snažím se jíst zdravě, potřebu se prejidat také nemám 😔 Je teda pravda, že jsem od mala byla trošku širší a na 70 kg jsem zhubla pár měsíců před otěhotněním... Předtím jsem vážila cca 75 kg. V 18 tt jsem měla navrch cca 7kg.

jjasmina
2. led 2021

Já čekala jedno a vyhpupla jsem se na 98kg a taky jsem sladké nijak nejedla

ema90
2. led 2021

Kazda zenska to ma jinak 🤷🏼‍♀️
Pokud pro to neco delate (a jakoze to vypada ze jo!) a stejne jde ta vaha nahoru, tak se neda holt nic delat.
Dulezity je, ze se snazite jist zdraveji.
A nejhlavnejsi je, aby byla mimca v poradku 🙂.
Stejne s tim zenska nic neudela, ja teda vzdycky jedla vse co jsem chtela a delam to i ted, nijak se neomezuju (samozrejme ne syrovy maso,vejce,sushi a tak) a jediny co, tak jsem pridala vic zeleniny a snazim se jist i ovoce.
Tak uvidim jak dopadnu 🤷🏼‍♀️

jirovapa
2. led 2021

Já jsem v každém těhotenství (ne dvojčata) přibrala cca 17kg a jedla jsem pořád stejně 🤷‍♀️. Mám 162cm 55kg a rodila jsem s poprvé s 73kg a podruhé 72kg. Doktor mi říkal , že hodně přibírám, ale já nevím proč 🤷‍♀️. Do roka od porodu jsem měla svoji původní váhu.

neomenia
2. led 2021

Přibrala jsem jednou 16, podruhé 13 kg.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru