Zdravím, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě celkem citlivé téma.... Obracím se především na maminky, které máte dvojčata. Kolik jste za těhotenství přibrali kilo? Měřím cca 167cm a před otěhotněním jsem vážila něco okolo 70 kg... Na kontrole ve 25tt jsem měla navrch už 15 kg... Doktor teda nic o mojí váze neříkal,ale mě to přijde jako celkem dost kilo nahoru.
Tak by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti. Děkuji za všechny odpovědi.
@ema90 No právě mě zaráží to, že jsem z jídelníčku vynechala v podstatě vše sladké ( až na vysokoprocentni hořkou čokoládu), to nahrazuji ovocem a snažím se jíst zdravě, potřebu se prejidat také nemám 😔 Je teda pravda, že jsem od mala byla trošku širší a na 70 kg jsem zhubla pár měsíců před otěhotněním... Předtím jsem vážila cca 75 kg. V 18 tt jsem měla navrch cca 7kg.
Já čekala jedno a vyhpupla jsem se na 98kg a taky jsem sladké nijak nejedla
Kazda zenska to ma jinak 🤷🏼♀️
Pokud pro to neco delate (a jakoze to vypada ze jo!) a stejne jde ta vaha nahoru, tak se neda holt nic delat.
Dulezity je, ze se snazite jist zdraveji.
A nejhlavnejsi je, aby byla mimca v poradku 🙂.
Stejne s tim zenska nic neudela, ja teda vzdycky jedla vse co jsem chtela a delam to i ted, nijak se neomezuju (samozrejme ne syrovy maso,vejce,sushi a tak) a jediny co, tak jsem pridala vic zeleniny a snazim se jist i ovoce.
Tak uvidim jak dopadnu 🤷🏼♀️
Já jsem v každém těhotenství (ne dvojčata) přibrala cca 17kg a jedla jsem pořád stejně 🤷♀️. Mám 162cm 55kg a rodila jsem s poprvé s 73kg a podruhé 72kg. Doktor mi říkal , že hodně přibírám, ale já nevím proč 🤷♀️. Do roka od porodu jsem měla svoji původní váhu.
Přibrala jsem jednou 16, podruhé 13 kg.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Cekam dvojcata, jsem cca o 10cm vyssi nez vy a pribrala jsem dve kila. Jsem ale zatim jen v 18tt.
Vzdycky jsem byvala stihla, tak je to asi i tim.
Jim normalne, tak jako vzdycky, zadny zvlastni chute nemam, ale urcite se “nepreziram”.
Co neni, muze jeste byt 😀
Ale pokud vas to trapi, zkuste jist trochu zdraveji, dvojcata zatezuji nase telo uz dost, tak je podle me skoda se “nicit” jeste jidlem.