Ahoj, chci se zeptat, zda existuje nějaká možnost zjištění otcovství před narozením dítěte? Pokud ano, máte zkušenosti? Zřejmě budete chtít vědět i proč mě to zajímá. Můj přítel má už dvě děti z předchozího manželství, obě přes ivf. Vyšetření spermio, které jsme podstoupili pár měsíců zpět, nám potvrdilo, že na IVF budeme muset i my. Jenže nějakým zázrakem se nám povedlo otěhotnět přirozenou cestou. Přítel věří, že je jeho, já jsem si tím stoprocentně jistá. S nikým jiným jsem nic neměla, ale ničí mě názory našeho okolí a jeho rodiny. Nikdo z nich mi nevěří a dělají ze mě dívku do větru, která si někde uhnala dítě a teď to hází na něj. Prosím, nepište mi sem ať se na to vykašlu a jsem v klidu, že my dva víme jak to je... opravdu je to psychický teror a já bych kvůli miminku všem chtěla dokázat, že to je tak, jak říkám a mít už konečně klid na šťastné těhotenství. Takže prosím ... k věci 🙂 Předem děkuji za odpovědi
Ježiši a co je komu do toho 😠 , sami víte jak to bylo - je a to je to nejpodstatnější a nejdůležitější. Důvěra, láska, opora. Vykašli se na nějaký papír, na ten ti stejně můžou říct že je tam jedno, pět, dvacet procent či promile omylu...
Pokud je přítel už rozvedený nebo má vyřešenou minulost, tak co řešit... A navíc třeba tam vůbec nejde o to těhotenství, ale o váš vztah jako takový... Třeba se do budoucna ještě vezmete a vytřete jim vítr z plachet úplně... 😀
Děkuj Bohu nebo "tam tomu universu nahoře" za zázrak, buď vděčná, šťastná, pokorná a milující... 😵
Prostě jsi to měla v osudu, karmě, zafungovala souhra náhod...
A přestaňte to s nimi probírat anebo někomu "důvěryhodnýmu" plácni, že je taky po IVF, ale že to nechcete "veřejně" říkat a bude to takový rodinný tajemství...
Test existuje, ale stojí ke třiceti tisícům... Což jen kvůli okolí nemá naprosto smysl dělat. Pak je to možný z plodovky, ale to je zase naprosto zbytečný ohrožení dítěte...
@gingerone dekuju na stránku koukni.
@agne prosila jsem o vynechání komentářů tohoto typu. Jistě, co je komu do toho, ale jeho rodina me ještě nezná, stalo se to náhle po osmimesicni známosti. ani jeden z nás ještě není rozvedeny a jak tak sledují České soudy, jen tak to nebude. A me to vazne trápí. nechci Mít pak nervózní miminko.
@anetka1701 o peníze nejde, za ten klid to stoji. někde jsem četla ze z plodove vody se sice udělat da, ale dělat ho žádný lékař nebude. popravdě stále nad tim přemýšlím do odběru se mi nechce, v Bratislavě jsem našla kliniku kde tento test dělají. No Děkuji za odpovědi 🙂
@stajnyyy Myslíš,že nevydržíte do narození?Je to pak cenově fakt rozdíl..a k oznámení o narození bych jim poslala zrovna okopírovaný test otcovství..😀
@stajnyyy vis ja bych se docela bala, aby po tom testu to neotocili proti tobe, vis jako aby najednou nezacali rikat no jo ona je takova radodajka ze si musela nechat udelat test otcovstvi aby vubec vedela s kym to ma... asi bych s testem pockala az se to narodi pokud ho budes chtit delat, on je v tom rozdil 20.000 a to se ti na mimco bude hodit...a uprimne ani ten test uz asi vase vztahy nezlepsi, protoze aby rodina pritele ktera te nezna a nikdy te nevidela o tobe tohle rikala, to se uz nezapomene....jo a to ze se to povedlo je uplne normalni, my mame taky prvni ditko z IVF a dcerka je temer neposkvrnene poceti, jednou v tom mesici a ejhle ona ta doktorama tvrzena neplodnost najednou neplatila 😀
@stajnyyy Ten kdo chce být zlý a šířit o Vás pomluvy, tak to stejně udělá, ukážete test a on začne zase šířit pomluvy o tom, že jste ho zfalšovala, nebo něco podobného. Takhle se k Vám zachová jen hlupák a musíte snad hlupákům cokoliv dokazovat ?? Vím, že jste neměla o komentáře tohoto typu zájem, omlouvám se, ale nedalo mi to...
@tulikiss nemyslím si, jeho rodina právě je z těch mírnějších... oni mě neznají, neviděli mě, ale tvrdí, že je jen těžko uvěřitelné aby to vyšlo přirozeně.. jsou starší ročníky no.... a to okolí... sice za to nestojí ale ničí mě to ... ale díky za odpovědi, myslím, že v tomto případě si pomůžu opět sama, protože jediné co jsem nechtěla je debatovat o mé situaci.....
@amazonka.k
@stajnyyy Chápu, ale rodina Vašeho partnera teď může být tak akorát ráda, že jste ho vzala i po tom všem na milost, měli by si Vás cenit, ne o Vás šířit pomluvy. Myslím, že to nemáte zapotřebí. Stejně to většinou funguje tak, že ať uděláte cokoliv, lidé si stejně budou myslet co chtějí, je to marná snaha, kterou si oni ani nezaslouží, ale je to čistě jen Vaše věc. Přála bych Vám hlavně, abyste byla šťastná...
vím, že to asi slyšet nechceš ale co je sakra komu do vás? Buď ráda, že si otěhotněla, že je zatím vše ok a v 8 tt bych rozhodně neřešila test otcovství (když jste si s partnerem jisti). Spiš se soustřeď na to aby těhotenství pokračovalo v pohodě a v klidu, přijdou jiné testy (genetické) a na to bych se upínala...navíc je x případů že doktoři řeknou někomu, že je neplodný a pak má najednou děti..není to nic nemožného...
Upřímně bych kvůli okolí ani rodině neriskovala zbytečné testy, které by mohli těhotenství ohrozit...
@amazonka.k díky... víte co, nemám zapotřebí někomu něco dokazovat, normálně bych je poslala kamsi, že já vím kde je pravda... ale už je toho moc a já jsem nervózní, nešťastná, často pláču a takové těhotenství nechci. Už tak mám toho všeho až nad hlavu. Chci být kvůli miminku v pohodě jako tomu bylo u prvního. Proto ten test udělám, potvrdím že mluvím pravdu a pak mi vlezte na záda. A o NEŘEŠENÍ mé situace jsem prosila proto, protože i když vám zde napíšu informace, nemůžete nikdy vědět v jaké přesně situaci se nacházím, jaké to je a jak mi je. Navíc znovu a znovu probírání mého problému mi na klidu opravdu nepřidá. Takže děkuji za přání, díky za odpovědi, ale prosím... už žádné rady... chci věcné odpovědi...
@lucyp13 vysvětlení proč jsem prosila abyste neřešili mou situaci je výše.... prosím... nedeptejte mě ještě vy všechny...
každá z nás by reagovala jinak, já to chci vyřešit takhle, tak prosím respektujte mé rozhodnutí, pokud se vám nelíbí, odejděte, pokud o tématu nic nevíte, také odejděte... nechci být ošklivá, ale tady zřejmě nestačí napsat obyčejnou prosbu
@stajnyyy Pokud cítíte tak silnou potřebu, počkejte opravdu až do porodu, chcete za to, aby se oni cítili lépe dát 36000 Kč ? Chtějí-li si být jisti, ať Vám ten test zaplatí...
@amazonka.k děkuji za odkaz, o čekání do porodu stále přemýšlím ale už jsem téměř rozhodnuta, že pokud to půjde udělat teď, jdu do toho. Jde o ten klid v těhotenství... na to mi test po porodu nestačí. Ale děkuji a vám všem slibuji, že i když jsem teď protivná a nepříjemná, dám vědět jak to dopadlo 🙂
🙂
@stajnyyy a nebo si otcovstvím jistá nejsi?
Chápu, že v těhotenství jsi přecitlivělá a ovlivněná hormony, ale opravdu je neskutečný nesmysl, dělat si kvůli rodině testy otcovství, natož prenatální 😕 Pokud rodina uvažuje takhle, vždycky si na tobě něco najdou a pak ještě ty testy otcovství otočí proti tobě, že sis je musela udělat, protože nevíš, s kým jsi čekala dítě ...
Používej svůj rozum. Tímhle to začne a jak to bude pokračovat? Budeš kojit v hodinách, které ti určí manželova rodina, budeš dítěti dávat od 4 měsíců svíčkovou, protože ti to řekli? Nedáš dítě ve 3 letech do školky, když oni řeknou, že nemáš jít do práce a být s ním doma? Budete s manželem souložit ve dny, kdy ti určí? Chovej se jako dospělá a snaž se vytyčit hranice. 😵 Nevím, co je potřeba o tématu vědět, aby to ovlivnilo názor.
@stajnyyy v tom pripade nejak nechapu smysl tehle diskuze, pokud jste rozhodnuta udelat si test otcovstvi tak bezte dejte za to skoro 40.000 at je rodina pritele spokojena. Protoze jina moznost neni, bud vyhodite 40 litru aby byla rodina pritele ktera si i pres to ze vas vzivote nevidela uz o vas udelala svuj nazor, nebo pockate az se to narodi a pak treba test udelate, nebo mozna ani nebude potreba jak moc bude prcek pritelovi podobny.
pokud ti jde o faktické informace, stačí použít google a zadat "prenatální testy otcovství" a dozvíš se, co potřebuješ. Není třeba k tomu zakládat diskuse.
@stajnyyy Je mnoho paru, které musely na ivf a pak se zadarilo zcela prirozene. U otehotneni plati vic nez kde jinde, ze psychika je nejdulezitejsi. Pokud ma manzel aspon trochu aktivnich spermií, tak je jasny, ze je schopen oplodneni. Takze bych tim zavrela pusu drzym pribuznym a vic se starala o svoje takrka zazracne tehotenstvi a modlila se, at je vse ok.
Nemůžu si nerýpnout, ale jestli ti RODIČE tvého partnera stojí za to, abys ohrožovala zdraví miminka riskantním vyšetřením, tak jsi prostě....... zvláštní. A jestli si tvůj partner nedokáže srovnat vlastní rodiče a nechá je tě pomlouvat, tak to není chlap ale bačkora. A naposledy, pokud se k tobě chovají jako k lehké holce nechápu, proč tolik stojíš o jejich přízeň.
@lenka5731
@tulikiss
tak a dost!!!!! Co proboha musí člověk říci, abyste respektovali to, pro co se rozhodl a neřešili to co nechce. Tak za prvé, otcovstvím jsem si stoprocentně jistá, protože jinak bych musela otěhotnět po podání ruky... za druhé, co udělám se svými penězi je jen moje věc a za třetí - chtěla jsem znát osobní zkušenosti a různé možnosti, proto ta diskuse. Teď už vím , že jsem se spletla a neměla jsem nic takového zakládat. Lenko, jako dospělá se chovám a přijde mi zodpovědnější udělat test dna, všem zavřít hubu a miminko v klidu donosit, než se celé těhotenství jen stresovat. Neznáte mě, tak prosím neurážejte. A několikrát už jsem napsala, že nejde jen o jeho rodinu, jde o široké okolí.... víte když vás někdo neustále kontaktuje na fb, po sms, volá, píše dopisy atd. tak se to dlouho nedá zvládnout... jsou jak malé, přitom všem je těžce přes 30. Chci si těhotenství užít a ne se strachovat co odkud zase přijde, už to chápete? A popravdě - moc mě překvapilo, že máte takové reakce.. ze zkušenosti vím, že maminky na MK jsou hodné ,empatické, respektují rozhodnutí druhých, nerýpou do něj a snaží se je podpořit v jejich rozhodnutích... proč tohle všechno? Je to nutné? Opravdu si musíte rýpnout a napsat ten svůj komentář se svým názorem, který mi nijak nepomůže, spíš naopak mě nutí se v tom pořád a pořád vrtat dál. Přála bych si aspoň jeden den v klidu.. bez pláče, bez neustálého přemýšlení, bez šoking zpráv.. prosím, udělejte pro mě aspoň tohle a pokud k tomu nemáte co napsat, nechte to být...
@lrg tak tohle přeháníte.... jsem... zvláštní??? Žádné riskantní vyšetření podstupovat nebudu proboha... výše sjem napsala, že do odběru plodovky nejdu, ani se nedělá, odběr krve pro mě ani pro dítě nijak riskantní není. On bačkora, není, snaží se jim to vysvětlit a znova - přestaňte řešit moou situaci... jeho rodiče jsou ti poslední, kvůli kterým bych na to vyšetření šla... jde hlavně o okolí.... jenže jak tak vidím, nemá cenu vám cokoiv vysvětlovat protože i když to napíšu stokrát, stejně si budete psát své. takže vám milé dámy děkuji za krásnně narozeniny, za věcné odpovědi o které jsem vás prosila a za pomoc.. mějte se tu
dobře lenko neoznačím, ale reagovat musím. Nikomu nebudu ubližovat, takže tvůj příklad jde naprosto z cesty...
@lrg vidis ty si to vubec nepochopila, ji nejde o rodice ale o to ze nejaky drbny nemaji co na praci tak siri klepy,tak bude chodit po ulici a na potkani ukazovat vysledky testu otcovstvi aby prece mela navrh.... no rekla bych ze zakladatelku snad jenom omlouva jeji vek ale vzhledem k tomu ze uz dite ma bych cekala trochu vyzralosti.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkušenosti nemám, ale jde to, jenže je to opravdu hodně drahé.
Třeba tohle www.prenatalnitestotcovstvi.com, nebo i jinde to nabízejí (Gennet v Praze a pod.). Stačí dát do googlu.
A šlo by to i z plodové vody (nebo klků), ale to bych nedělala, protože to je zbytečné riziko pro miminko.