Přejídání sladkým v těhotenství. Jak s tím zatočit?

sabina_deer
3. pro 2020

Ahoj holky,
nejdu si vyloženě pro radu ale spíš se uklidnit. Před tím, než jsem otěhotněla jsem měla problém s přejídáním se sladkého, občas slaného (to ale minimálně).
Teď ve 22tt jsem přibrala +5kg a nemám skoro chuť na normální jídlo. Čerstvá zelenina se mi hnusí, chleba k večeři mi taky leze ušima a o masu ani nemluvím. Každý den jím vitaminy Femibion 2, ale vím, že to miminku nemusí stačit. Jsem schopná každý den spořádat spoustu cukrů i když vím, že to není úplně ideální a proto si jdu pro nějaké tipy jak s tím zatočit?? Ke snídani si dám rohlík s marmeládou či Nutellou, k obědu jsem schopná sníst sladké knedlíky a hned se ládovat čokoládou, pendreky, indiánkem a podobnými nesmysly.

sabina_deer
autor
3. pro 2020

Ještě chci dodat, že problémy se zácpou, hemeroidy ani kvasinkami zatím nemám.

lovemusicsun
3. pro 2020

Ahoj, já to měla u druhého těhotenství stejně. Stále jsem pila horkou čokoládu, pojídala nějaké sladkosti, ani jsem nemusela normální jídlo, stačila mi čokoláda. Teda chutnalo mi i ovoce. Přibrala jsem celkem asi 15kg. S prvním jsem se zas nemohla nabažit masa. A přibrala jsem 19kg. Obě holky se narodily zdravé, tříkilové.
Nebrala bych to jako tragédii, ty chutě jsou v těhotenství normální. Bylo by lepší jíst vyváženou stravu, snažila bych se třeba aspoň o jedno zdravější jídlo denně. Ale nestresovala bych se tím.

zmrzlinka
3. pro 2020

Dej si na co máš chuť....já jsem do 18 TT zvracela a nejedla skoro nic a syn je zdravý

amazonkajanik
3. pro 2020

@sabina_deer měla jsem to podobně a k tomu ještě kvanta zmrzliny. Do 20tt jsem přibrala sotva 5kg,ale na konci těhotenství jsem měla celkem +24kg a syn měl 2,66kg i když jsem vypadala,že porodim 4kg 😁

emillyhk
3. pro 2020

Osobní zkušenost nemám, ale ségra během těhotenství ujížděla na Nutelle - byla schopná sníst sklenici za dva dny, bylo jí to tak trapný, že se nedokáže ovládat, že ji schovávala v nočním stolku 😂 A synovec je úplně v pohodě 😉

cikitkapb
3. pro 2020

Mno já u prvního žila prakticky jen z cukru... Šla jsem rodit s metrákem, páč jsem přibrala 24 kg. Mno a u druhý jsem na sladký měla chuť až když mi zjistili těhu cukrovku a vlastně mi cukr a sacharidy obecně byly zakázaným ovocem, ale ovládla jsem se a přibrala jsem jen 8 kg za celé těhu, mno všechno jsem to nechala v porodnici a přibrala jsem až když malá vylezla ven a začla jsem kojit. Připadám si děsně nenažraná a zas mám skoro metrák. 🤦🏻‍♀️

sabina_deer
autor
3. pro 2020

Taky si připadám úplně nenajedená a přijde mi že to občas hraničí s nějakým problémem. Občas sladké schovavam tak aby ho nikdo nenašel a pak ho tajně ujídám🙃 A kdyz si řeknu že si dám poslední kousek, tak pak stejně postupně dojedu zbytek a pak si to vyčítám🧐

cinam
3. pro 2020

Taky jím hrozně sladkého, ale měla jsem to tak i se synem a vlastně pak i během kojení, které teda skončilo před měsícem, takže žeru sladké bez pauzy už dost dlouho 😁 Jsem 18tt a zatím jsem 3 kg plus. Se synem jsem ale touhle dobou měla jen půl kila nahoře 😥 takže se začínám zkoušet ovládat, ale jako fakt to moc nejde, navíc se blíží Vánoce a cukroví že. Navíc teď nějak nevím proč nemůžu čistou vodu, takže furt ještě do toho piju sladké minerálky, sladké kafe, sladký čaj nebo džusy, ovocné birelly. No prostě furt cukr 😥 zeleninu syrovou taky nemůžu. Jo ještě můžu hranolky 🙄 ale mám aspoň relativně zdravé obědy, protože vařím společný oběd i pro dvouletého syna

la_amanita
3. pro 2020

Pomůže jedině porodit. Aby pak začala nezkrotná touha po sladkém při kojení, při únavě z nevyspání... Všechno jsem to zažila. V těhotenství jsem si teda dávala pozor na stravu a jedla poměrně racionálně i přesto, že jsem měla chuť na něco jiného, no i tak jsem přibrala 27 kilo. Horší bylo nutkání na sladké po porodu, ani ne ze začátku, až po několika měsících, kdy se malý začal v noci často budit na kojení a přes den byl aktivnější, dokud akorát spal a jedl a pět minut bděl, tak to byla pohoda. Jednu dobu jsem sladkosti snídala, obedvala, svacila i večeřela. Ale z toho mi úplně dobře nebylo.

hasara33
3. pro 2020

@sabina_deer ahoj, no obecně platí, že chutí na sladké tělo volá po energii, po rychlé energii čili jednoduché cukry, a protože ty jíš převážně jen to tak je to začarovaný kruh, protože tě to nutí pořád a pořád dokola tím, jak tělu nedáváš to, co opravdu potřebuje a z čeho by tu energii mělo čerpat 😉 takže pokud s tím chceš opravdu zatočit tak v první řadě doporučuji tyhle věci vůbec nekupovat a potom se snažit jíst hodně "normální stravy" 😉 rýže, těstoviny, brambory, luštěniny, sýry, jogurty atd....

andyskarsgard
4. pro 2020

Já ti závidím že se můžeš prwjidat atd.. A dát si co chceš.. Do 5 měsíce jsem zvracela že všeho.. Jediné co jsem mohla jist byl meloun, I z vody jsem zvracela. No a pak jsme šla na ogtt a mám tehu cukrovku, takže zase jsem si nemohla dát co jsem chtěla od září jsem na salatech, nebo sunce od kosti, sýrů a vývaru.. Chleba, přílohy a jiné věci mi neprochazi..
Od září mám 25 kg dole. TP mám za 8 dní...
Jediné na co se těším je normální jídlo. Kdy si dam rohlík nebo chleba se salámem.

urtica
4. pro 2020

@hasara33 Já Ti nevím...normálně to jako určitě platí, ale v případě těhotenských chutí si nejsem jistá. Já to takhle měla u druhátka, u první jsem zase ujížděla na mase (normálně nemám vůbec potřebu) - a ne ledajakém, pekla jsem si vepřovou krkovici a dávala si ji s hořčicí obden...takže úplně jiné chutě, těžko překonatelné, přitom základ byl stejný...nemyslím, že bych dělala něco v prvním těhotenství jinak než ve druhém..

hasara33
4. pro 2020

@urtica ano samozřejmě v těhotenství je to trochu jiné, ale myslím si, že zrovna tohle funguje
víceméně stejně i v těhotenství (samozřejmě těhotenské chutě to dost ovlivní) .... nicméně zkusit tuhle možnost může a uvidí 🙂 já nevím kolik toho sladkého za den spořádá, ale osobně bych měla strach ani ne tak z přibrání jako spíš z těhotenské cukrovky

apellaide
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
apellaide
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru