Pozná se podle chutí v těhotenství pohlaví?

vlnka09
5. led 2015

🙂 Ahojky,pozná se podle chutí v těhotenství pohlaví? Přivedla mne na to dnes sousedka když jsem ji rekla jaky mám ted chutě a ona na to " to je jasnej kluk " Tak co myslíte?😜

milmic
5. led 2015

@vlnka09 Podle mě ne. Já jsem v prvním těhotenství jedla špenát, v druhým těhotenství smažený věci a ve třetím těhotenství taky smažený věci na začátku. 😉
Stejně jako třebas akné na tváři. U dcery jsem měla hrozné akné, u syna žádné, ted je to takový střední. Sestra měla strašné akné, ale šílené a má dva kluky. 😉

nonacek
5. led 2015

@vlnka09 jee tak to je téma pro mne,,zrovna sonduji,zda se dá ovlivnit pohlaví miminka....... ....... .........
💟💟💟💟💟?💙💙💙💙💙?

simope1
5. led 2015

@vlnka09 Ahoj taky si nejsem jistá říkají že u holek se jí sladké já čekala kluka a jedla jen sladké a teď nevím co čekáme, ale nemám chuť vůbec na nica po všem jije zle

palomitacheca
5. led 2015

@vlnka09 jsou to takove babske povery, jako ze chut na sladke a ovoce znaci holcicku a chute na slane a maso zase kluka. Za sebe muzu rict, ze to u me sedelo v 1. i 2. tehotenstvi. Ted potreti uz to neplati, i kdyz kdo vi, treba se 2 doktori na utz spletli a po porodu budu prekvapena 😀

loilla
5. led 2015

@vlnka09 Ahoj, já myslím, že se to určit nedá.. 🙂 Někdo píše, že ujížděl na sladkém a čekal holku.. Mě naopak ta moje sladká mánie s těhu pustila... a čekáme kluka.. 🙂

A jak píše @milmic - s akné to vidím kolem sebe stejně. Říká se, že holky berou krásu, ale - jedna moje kamarádka šílený obličej - HOLKA, druhá vypadala jak Miss, nádhernou pleť, krásná mamina - A TAKY HOLKA 🙂

loilla
5. led 2015

Ale je třeba fakt, že mě překvapila švagrovka den před návštěvou poradny.. Nevěděli jsme ještě co čekáme a ona s 100% jistotou, že to je kluk.. Podle břicha.. Na druhou stranu zase - jsou tu jen dvě možnosti, takže on se vždy někdo nááhodou trefí.. 😀

vosinka
5. led 2015

Nepozná, fakt, mám dva kluky a pokaždé jsem se cpala něčím jiným. Ale u obou mi v těhotenství děsně pomalu rostly chloupky na nohou (skoro jsem se neholila)- A pak je "metoda" podle očí- když je v levém oku dole na bělmu žilka ve tvaru kotvy, bude to kluk, když je v pravém oku bude to holčička, no u mě to 2x sedlo, tak zkuste 😉

katka_mel
5. led 2015

@vlnka09 Myslím že ne. Mám 2 holky a u každé jsem měla jiné chutě. V 1. těhu chutě žádné, jedla jsem normál jako vždy a u 2. těhu jsem jedla pořád sladké.

palomitacheca
5. led 2015

@loilla s tim tvarem meho bricha se u syna trefily 2 cizi pani nezavisle na sobe. Ale jak pises, sance je 50:50 😀 u tech 2 prvnich tehotenstvi mi sedelo i par dalsich pover, ale tohle 3.tehotenstvi poveram absolutne neodpovida. O to vetsi sok to pri zjisteni pohlavi na UTZ byl... 😀

nonacek
5. led 2015

@vlnka09 tak u kluka my chutnala zelenina ovoce a teď sem tehu a chutna my úplne vse a klidně smíchám trdelnik a salam... a takových kombinaci mam více ... a teď babo rad? Že by dvojčata? 😀
ale je fakt ze když sem čekala kluka tak mi to řekl úplne každý... tý Budez Mít kluka...
teď mi to říkal taky,protože ví že chci holku😈😈

pavlapl
5. led 2015

já myslím že ne. Každé těhotenství jsem měla chu na něco jiného a to mám dvě holky a kluka. U všech těhotenství jsem měla stejné břicho a krásnou pleť.

loilla
5. led 2015

@palomitacheca No právě, proto se vždy někdo trefí.. 😀 To pak věřím.. 😀 Ale ono je to stejně jedno - v dnešní době si myslím, že nejdůležitější je, že je mrně zdravé.. Nic důležitějšího není 🙂

nonacek
5. led 2015

@vosinka hm.... koukala jsem do zrcadla a nemam v žádném oku nic😳😟

kacaba85
5. led 2015

Podle chutí? Ne. Ani podle tvaru břicha, kyvadélka, horoskopů, tabulek, očí ani ničeho jiného. Podle ultrazvuku a amniocentézy naopak šance na správné určení je.

vosinka
5. led 2015

@nonacek tak třeba to je vidět až později, já koukala až asi v půlce a po porodu se mi to potvrdilo 😉

nonacek
5. led 2015

@vosinka aha... , tak to jo ,tak ještě víčkam,sem teprve na začátku.

zuzajda20
5. led 2015

@vlnka09 Já od všech slyšela jasný kluk, podle vzhledu, chuti, atd..i já sama jsem si to myslela a mám holku, tak jsem byla docela překvapená 🙂 Tak si myslím, že podle toho se to moc nepozná 🙂

palomitacheca
5. led 2015

@loilla presne 🙂 v dnesni dobe je nejdulezitejsi to zdravi. Ja si vzdycky rikam, ze mam vlastne veliky stesti, ze jsem 3x otehotnela bez pomoci, za sebou mam 2 bezproblemova tehotenstvi, deti jsem porodila prirozene a bez komplikaci v terminu... a jako bonus to byl kluk a holka 🙂 ted uz je to pohlavi jedno, hlavne at jsme v poradku. A popravde o to vic me stve, kdyz je prvni otazkou vetsiny lidi "uz vite, co to bude?"

ejmisek
5. led 2015

@vlnka09 Ahojky, tak já zatím nemůžu ani vidět a cítit maso a uzeniny a pořád bych jedla jen sladký.. krupicový kaše, kakao, ovoce a dortíky..z normálních jídel těstoviny, ryby, chleba, tavený sýry...akné mi občas vyraší a hodně se mi ted mastí vlasy..ve středu bych se už měla dozvědět co to bude, tak jsem zvědavá... 😀

vlnka09
autor
5. led 2015

Holky díky za takové odezvy 🙂 Já u první u dcery právě jela na sladkým a na burtech 😀 a ted v druhým tehu skoro sladký nepotrebuju a porad jedu ve slaným... Suchý salámy,tortily,pomazanka,pizza a tak 😉

nonacek
5. led 2015

@ejmisek tak jedině co Máme společného je ze se mi také moc masti vlasy.

loilla
5. led 2015

@palomitacheca Jo, to v dnešní době štětsí je a obrovský, když vidím, jak s tím jsou někde velké problémy.. Tak to je krásný, že vyšel ten páreček.. Teď už to je fakt fuk... 🙂) To věřím.. Mě to neštvalo, protože přece jen - čekáme první a já sama už to honem chtěla vědět.. ale jen proto, abych mohla nakupovat buď tu klukovskou nebo tu holčičí výbavičku.. 😀

milmic
5. led 2015

@vosinka Jo tak chloupky na nohou mi nerostou ani v jednom těhotenství. 😀 A přitom máme holčičku, chlapečka a ted čekáme holčičku. A vždycky to vydrží ještě tak půl roku po porodu, pohoda.

ejmisek
5. led 2015

@nonacek je to asi jak u koho, ale kamarádce se taky hodně mastí vlasy a čeká holčičku, a další mojí kamarádce to zase strašně moc slušelo a má klučinu, no a já od začátku vypadám jako když mám 40 horečky, takový divný oči plus ty masňáky a občas akné 😀 tak uvidíme, podám hlášení 😀

mon_88017
5. led 2015

@vlnka09 já bych řekla, že je to podobný věštění jako z kafovýho lógru. Já chutě neměla a když už, tak vysloveně "chlapský"- maso, maso, utopenec, feferonovej salát, maso, maso a maso...a pivo 😀 No a mám Zelenou jak vyšitou 😀 Ale teda krásu mi to naše robátko vzalo, takový akné a mastňáky jsem neměla ani za nejtřeskutější puberty, takže té pověře, že holka bere krásu, maličko věřím 😀

palomitacheca
5. led 2015

@loilla u syna jsme pohlavi taky vedet chteli, ani me nenapadlo, ze bychom to nevedeli. U dcery jsem chtela prekvapeni, moc jsem si prala holcicku a bala jsem se, ze mi na UTZ reknou, ze to bude kluk. Takhle jsem se mohla tesit az do porodu a pak uz by mi to bylo jedno, po porodu by bylo nejdulezitejsi to zdravi nas obou - i kdyz priznavam, ze 2. kluk by pro me byl opravdu sok 🙂 no a uz v te dobe 2.tehotenstvi do me okoli hucelo, ze by chteli vedet, co to bude. No meli smulu, moje brisko, moje rozhodnuti... 🙂 jen manzel me jednou ukecal a to se Janicka neukazala 😀 no a ted potreti uz jsem si myslela, ze s takovymi otazkami daji pokoj, ale ne. Porad se najde nekdo, kdo by to chtel vedet. Jako by to byla ta nejdulezitejsi vec v celem tehotenstvi... :-/ ja si teda pohlavi zjistit nechala, i kdyz jsem od zacatku znovu chtela prekvapeni. Pak mi to ale prislo jako hezky vanocni darek pro manzela. A ten jeho prekvapeny vyraz vazne stal za to 🙂 pred ostatnimi to ale tajime, teda doufam, ze i manzel drzi jazyk za zuby, jak jsem po nem chtela 😀

morgaine
5. led 2015

Tak já v každém těhotenství žeru prostě všechno co je po ruce. 😝 😀
Než mi to sežere někdo jinej 😠 😀

snezenka123
16. led 2015

U mě to teda vycházelo i co se týče nevolností-že u kluků bývá méně špatně, než u holek.
První -holka-bylo mi špatně, zvracení, nechutenství, absolutně na nic chuť, špatně mi bylo cca od toho 6tt do 9-10tt.
když ustali nevolnosti měla jsem chutě na sladké a ovoce.A ze začátku jsem nemohla ani cítit maso,pepř.

Druhé-kluk-zle mi bylo asi tak týden dva,a zvracela jsem asi tak 3x jenom. Jinak jsem potom měla chut na pikantní, slané a masité věci, kyselé okurky.

Třetí-holka- špatně mi bylo od toho 6 tt až do 18tt, extremní citlivost na pachy, zvracení i několikrát denně, po ránu, večer, nechuť na jídlo,bývalo mi zle i v noci. Když nevolnosti ustali tak moje první jídlo s chutí co jsem dávala po kilech byli mandarinky🙂 potom přesnídávky, kompoty, pomeranče. A i když jsem v první půlce těhu maso zase nemohla ani cítit(včetně párků a salámů)tak v druhé polovině už maso jím,ale asi je to i tím, že tatínek je masožravec a holka bude po něm🙂a taky už začíná i sladké období 😀

Jinak co se týká vzhledu, tak u obou holek ze začátku jsem vypadala "vyblitě"kruhy pod očima, u první dcery i horší pleť. Ale zato po skončení nevolností jsem zkrásněla, jak říkají lidé.
U kluka jsem byla taková pořád stejná,ani hezčí ani ošklivější.

nonacek
16. led 2015

tak holky jim teď nějaký čas pomeranče a i si kupují džus pomerančový.. , ale nevím jestli to je na holku nebo na kluka

nonacek
16. led 2015

@ejmisek tak podej hlášení ! copak skrýváš v bříšku? ? ?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru