Jsem v 36tt a pred chvili jsem si vsimla,ze mi zacala odchazet hlenova zatka,byla trosku zaruzovela od krve ale ne moc.Dneska jsem byla na gynde a jsem otevrena na 3cm.Jak dlouho vam zacal porod po odchodu zatky?Co jsem cetla na netu tak nekomu odesla par dni pred porodem,nekomu par hodin....
Mě hlenová zátka odešla při obou několik hodin před začátkem porodu. Ale četla jsem, že u někoho může odejít a nemít se týden nic. Teda, to je tak krásný, přeji ti, abys rodila v pohodě a hlavně vám oběma hodně zdraví.
Taky jsem četla různé scénáře, i že odešla snad měsíc před porodem... Každopádně jako donošené se miminko bere od 37+0, tak zkus ještě vydržet!
A ještě jedna zajímavost: byli jsme se včera kouknout v porodnici, kde chci rodit a paní asistentka nás upozornila, že berou právě rodičky po 37, že na nedonošené mimča nejsou zařízení! Nás to dost překvapilo (ale netýká se nás to, už jsem 37+4).
Mě začala odcházet 14 dní před porodem.
Do 24 hodin jsem porodila 😊 ale snad to nebude tvuj pripad 🙂
Me odesla pred 14ti dny. Dnes jsem uz 3dny po terminu a jeste jsem neporodila. Hlavne klid. 🙂
No...kdyz mi odesla hlenova zatka,tak jsme jeli do nemocnice... byla jsem take otevrena na 3 cm a mala byla za 5 hodin na svete!Bylo to velmi rychle-prvni porod,ale fofr...
Mě odešla 2dny před porodem, porod byl hodně rychlý.
me odesla minulej tyden v sobotu a porad nic 😵😀
Mě odešla cca 14 dní před porodem a buď zbytek nebo nová (prý se znovu dotváří) cca 12 hodin před porodem a to jsem rodila 36+1 🙂, takže dost brzo ale bylo mi řečeno, že od 37tt je dítě již donošené, takže buď v klidu a těš se, že to třeba už brzy přijde 🙂
Odcházela mi průběžně cca 14 dní před porodem, který byl týden před termínem...
Při prvních dvou porodech den před porodem, při třetím 3 týdny před porodem ( ve 36 tt ), ale podle mne za to mohlo vnitřní vyšetření od MUDr. Bolel mě pak i podbřišek a pociťovala jsem častější tvrdnutí břicha, naštěstí se porod nerozjel.
Mně odešla 3 týdny před porodem, takže asi vážně u každého jinak...
Mně 2 hodiny před porodem 🙂 Vážně je to různý
mě zaroven s prasknutím vody
Mně odešla mezi 10-11h. doma a v 16:28 byla malá na světě 🙂
Mě 2dny před porodem.U kazde je to jiné
Me odesla v 30tt a byla jsem otevrena na 1.5cm
Ted jsem 36tt a zatim nerodim 😊
tak nakonec jsem porodila 10.dubna nad ranem,takze ani ne 12h po odejiti zatky 🙂
A jste s mimčem v pořádku? Moc gratuluji a přeji hlavně hodně zdraví, štěstí a lásky
@mandyn Dekuji,ano jsme v poradku,porod byl super rychly,od zacatku kontrakci do porodu asi hodku a pul 🙂 jedine co nas zlobi je kojeni,nejak nam to nejde...
@zelenaesmolda tak to byl teda rychloporod 🙂 Ja rodila ted 13. dubna a zatka mi postupne odchazela cca 24 hodin pred. Kontrakce me vzbudily v patek ve tri rano a dcerka byla na svete az ve trictvrte na jedenact. Takze jsem ti mela trochu delsi... Jinak gratuluju k miminku 🙂
@letadylkokane Dekuji 🙂
Moje mamka mela taky takovy porod,nemela jsem ani poradne kontrakce,bolelo me bricho trochu a chtelo se mi na velkou a to bylo vse :D
@zelenaesmolda kojení nevzdávejte, zkuste laktační poradkyni, třeba vám pomůže se rozkojit
@zelenaesmolda držím pěsti a přeji hodně štěstí!!!
@mandyn dekuji 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je to ruzne...prvni zacal do 24hodin, druhy asi den a pul...takze za me znamena odchod hlen.zatky zacatek porodu, ale je to fakt ruzne ;)