Neobvyklá jména pro miminka. Co se líbí vám?

dolly82
8. led 2022

Z dlouhé chvíle přemýšlím o jménech, vlastně od doby prvniho syna mám v diáři takový seznam, co kde zaslechnu 😊 syn je Alexandr....a jaká jména se libí Vám? U mě chlapec : Eliáš, Damien....u holčiček se mi líbí jména dvě : Melani Emilie, Stella Emily...nebo tu kombinaci nějak "vylepšit" 🤷‍♀️ co se líbí Vám? 😊

me_druhe_ja
8. led 2022

Jestli chceš mermomocí neobvyklé jméno, tak Eliáše nedávej, dneska je jich plno. 🙂
Jinak já jsem na tradiční jména, takže tipy nemám. 🙂

anita003
8. led 2022

Mně se u 1. dcery zalíbila Arwen... A neprosadila jsem si ji ani u 2. 😀 ale stejně bych ji nedala, na takové neobvyklosti nemám koule 😀

colik
8. led 2022

Mě se pro holku hodně líbí Zaira.

pampeliska1313
8. led 2022

Manžel chtěl Eliáše, mně se víc líbil Damián, ale teda později jsem s nim měla čím dal větší problém, působí na mě to jméno vlastně docela zlověstně. Myslím, že pokud chce jít člověk trochu proti proudu tak “áš” jména nejsou úplně vhodný. To je Tobiáš, Tadeáš, Eliáš atd a je jich hromada. My nakonec zvolili starší jméno, i když na český jména moc nejsem, tak jsme vybrali celkem hezky. U holek nevim, chtěla jsem několik let Emmu, ale těch je taky už hromada, na matriku jsme v případě holky měli Jenůvku - Jenovéfa. Jinak si myslím, že u holčiček se ta kombinace mít dvě jména taky docela rozjíždí.

neomenia
8. led 2022

@pampeliska1313 zaujal me tvůj komentář- proč je Damián zlověstné jméno? Uz jsem se s tím někde setkala, s tímto názorem...jen mě to zajímá.,..

kelerub
9. led 2022

@neomenia ohóóó tak tady tě ráda poučím. Damián je postava ze starého a nejlepšího horroru ever. Pokud jsi neviděla doporučuju 👍👍👍
https://www.csfd.cz/film/2444-prichazi-satan/pr...

malenka3
9. led 2022

@neomenia ano, ano, taky mám Damiana spojeného s filmem Omen, takže je pro mě hodně ovlivněn tímhle ďábelským spojením 😁

pampeliska1313
9. led 2022

@neomenia neříkám, že vyloženě je, ale působí na mě tak. Tvrdý “nebezpečný” jméno. Teď koukám na význam - krotitel, pokořitel.
Jako nepřijde mi to libozvučný. Ze začátku jsem z toho sama byla nadšená, zajímavý jméno, ale něco na něm působí prostě zvláštně, že se mi za chvíli přestalo líbit. Přitom je to jenom jméno.:D horor jsem teda neviděla, ale nedivim se možná, že tam byl zrovna Damián.:D

ahooooja
9. led 2022

Máme doma Rút a Ráchel, neobvyklá jména to asi jsou. S Rút mělo okolí větší problémy. pro mne jsou to ta nejkrásnější jména na světě 🙂.

rendulik82
9. led 2022

@dolly82 my máme holky Nikitu a Lindu a kluka Borise. 🙂 Ještě se mi líbí ma holku Rita nebo Zara.

malenka3
9. led 2022

@ahooooja můžu se zeptat, jak Rút říkáte?

zelenaesmolda
9. led 2022

@dolly82 vsechny ty jmena uz jsou dneska velice caste,rozhodne nepatri mezi neobvykla

jjasmina
9. led 2022

@dolly82 U nás by neobvyklé jměno neprošlo, hlavně u vůči příjmení

tahejhula
9. led 2022

Nejmladší syn a dcera mají jména normálně uvedená v kalendáři (konkrétní nebudu) a obě jsou u dětí považována za vysoce raritní.

ahooooja
9. led 2022

@malenka3 doma Rutinko, Rutulko ve škole jí říkají Rutko a Grute 😉, jinak lidé kteří odmítají její jméno, používají křestní.

properjoey
9. led 2022

Já mám Euniku, zvažovala jsem ještě Frederiku, Gitu, Sávu a Medu. Pro kluka jsem chtěla jméno Arjan, ale není tu uznané a tak je Jan 🤣🤣🤣🤣

gracinka7
9. led 2022

@dolly82 tahle jména jsou teď dost moderní.
Líbí se mi třeba Meda, Zara, Zoe, Kristián, Liam.

felixfelicis
9. led 2022

Neobvyklý mi přišel třeba ten Anakin, kterého jsem zmiňovala jinde, rozhodně ne Elias😀, nebo u holky Saoirse (chápu inspiraci pohádkou, ale dát v CR jméno, které tu nikdo nebude umět vyslovit🙈).

Mně se kdysi pro holčičku líbilo Mioara, ale s českým partnerem bych to nedala, ani kdyby mi to prošlo🙂

zelenaesmolda
9. led 2022

@gracinka7
Takovy Liam Vomacka musi byt pecka :D

eeevee
9. led 2022

Doporučila bych se podívat se na statistiky, máš tam četnost výskytu jména a také věkový průměr. Ony jsou obvyklá jména, která jsou “stálice” jako třeba Jan, Jakub, Eliška, Karolínka atd a pak módní, která frčí určitou dobu, což jsou teď třeba Eliáš, Tobiáš, Sebastián, Stella, Dorotka, Rozárka atd. Hodně záleží na příjmení, ono jak píše @zelenaesmolda, cizi jméno s českým příjmením nezní dobře.

Mě se líbí stará česká jména, mladší syn je třeba Eduard a je široko daleko jediný. Holčička by byla Apolenka nebo Juditka. Známý má třeba dcery Andělku a Libušku, to je vnímáno taky jako dost neobvyklé.

jaja01k
9. led 2022

Nevím, jak moc jsou neobvyklá, ale líbí se mi třeba Valentin, Kristián, Jindřich, Dominik, Alois. Pro holčičku Magdalena, Amanda, Elsa, Sandra, Zuzana.

zelenaesmolda
9. led 2022

@jaja01k
Kristiana ma kamoska a dalsi je ve skolce,taky zacina byt v mode 🙂

mamikry
9. led 2022

@dolly82 Upřímně, Stella a Emily jsou teď snad nejdávanější jména. Eliáš totéž. A je to pak protivné. My máme Kryštofa a Mikuláše. Dali jsme obě ještě před tou mega vlnou, co nastala. A teď jsou Mikulášů a Kryštofů plné školky a hřiště a mě to štve. Oba mají teda ještě druhé jméno, ale už je na něj nepřeučíš, že jo. 🙈 Posledního máme Jonatána, tam je zatím klid, ale čekám, že to ještě přijde. Jestli chceš být originální, tak pak úplnou exotiku, známá má Ezru. Nebo klasického Pepíka. 😉

mamikry
9. led 2022

@zelenaesmolda V me rodné dědině mají Vlkoslava Mrázka. Tatínek je nadšenec do fantasy. Syn bude muset být taky, není jiná možnost. 🙈

zelenaesmolda
9. led 2022

@mamikry
A to jmeno proslo na matrice?To se dost divim.
Kluk se v 18 pujde beztak hned prejmenovat 🙂

mamikry
9. led 2022

@zelenaesmolda Prošlo, asi to jméno existuje. 🤷‍♀️ Klouček musí být švihlý po tatovi, holt.

dolly82
autor
9. led 2022

Použila jsem jen nevhodný název "neobvyklá" ale bydlím v zapadákově, kde se pozastavují i nad Alexandr, který je v českém kalendáři, Eliáš v celé vesnici jeden, Damian/Damien žádný...a holky samá Ema a Kristýna....šlo mi spíš o to, co vybrat pro holku, Emilii chci z úcty k ženě, kterou jsem milovala, bude jako druhé, ale jde mi o tu kombinaci, Melani se mi moc líbí, ale Melani Emily? Divný ne? Takže Melanie Emily? Melani Emilie? 🤷‍♀️😁

pipi_puncocha
9. led 2022

Jmen končících na -áš jsou opravdu mraky všude a přidávají se k tomu i ti -ánové (Kristián, Damián, u nás na hřišti je dokonce Kilián a Florián).

Náš syn má jméno vyskytující se normálně v českém kalendáři, nicméně v současné době moc trendy není a druhý syn bude mít podobné a budí to v lidech dost často rozporuplné emoce.🙄 Mám pocit, že takový Eliáš nikoho nevyšokuje, ale třeba s Arnoštem si člověk vyslechne, jaký to bude chudák a co jste mu to proboha udělali.😅

pipi_puncocha
9. led 2022

@dolly82 dala bych tvar, který se normálně vyskytuje, což je Melánie. Podle mě Melani si budou všude myslet, že je oslovení, a stejně budou psát Melánie, bude to muset vysvětlovat. Emily i Emílie jsou obě možné, ale ani jedno se mi jako druhé moc nehodí, pokud máte české příjmení, tak bych spíš volila mezi Melánií a Emílií.

dolly82
autor
9. led 2022

Se jmény je to těžké, nikdy se člověk nezavděčí 😁 popravdě jmena končící na áš se mi nelíbí, rozhodně se mi víc líbí Elias, než Eliáš a pak si vzpomenu na známou, která dala Lukas, dlouhou dobu trvalo, než chlapec vysvětlil, že nešišlá, ale opravdu je Lukas 🤦‍♀️ jako Damián, to án se mi taky nelíbí, leckdo to ještě natáhne kdo ví kam, jenže takový Damien, stejná zkušenost se jmenem Adrien, všichni mu říkají Adriááánku, milionkrát vysvětleno, bez úspěchu 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru