Můžou ve 12tt vidět na ultrazvuku pohlaví plodu?

bublask
20. zář 2015

Ahojte maminky a budoucí maminky 🙂 opět přidávám hloupý dotaz 🙂 .. Mám jít na prvotrimestrální screening, když budu v 11+6. Když bude prcek dobře natočený, můžou již na utz vidět pohlaví? Je mi jasné, že by to bylo samozřejmně jen orientační, že se pohlaví vyvíjí až pozděj, ale jak to bylo u Vás? 🙂 Děkuji

jasmina44
20. zář 2015

V tomhle období je pohlavní hrbolek stejný u obou pohlaví, ale podle osy hrbolku by se to dalo poznat, ale je to orientační a ne vždy to jde dobře vidět...

bublask
autor
20. zář 2015

je mi jasné, že prcek musí být fakt dobře natočený a že to není směrodatné 🙂 ale zvědavost je zvědavost :D Můj přítel už od prvního domácího těhotenského testu chce vědět pohlaví :D :D :D

kessa
20. zář 2015

@bublask Zalezi na kvalite pristrojuva personalu jednotlivych pracovist. Nekde to umi a kdyz reknou je to temer 100%, nekde neumi. A v tuto dobu se pohlavi neurcuje podle pohl. organu, ale podle uhlu nejakych kosti. Treba nam to doktor rekl a vedela jsem, ze si je opravdu jisty a mel pravdu 😉

evca02
20. zář 2015

Ahoj, my patrime asi mezi výjimky, ale nám už v 10.týdnu řekli, že to na 75% bude kluk, ale je fakt, že nám roztáhl nohy opravdu hezky.

bajunka
20. zář 2015

zkus prstýnkovou metodu 🙂 kamarádkám vychází 🙂...jinak mě řekli ve 12+3, že to vypadá na holku a ta pak i vykoukla na svět 🙂

bublask
autor
20. zář 2015

@bajunka prstýnek na nitce? zkoušela jsem, ještě když jsem netušila že budu tak brzo těhotná a první vycházelo jen jedna holčička a asi za měsíc 2 kluci a jedna holčička..

bajunka
20. zář 2015

mě to dělali teda s prstýnkem na řetízku asi je to to samé, ale samozřejmě až nad bříškem s mimčem, a třem lidem vyšla holka, tak jsme zvědavá, jestli bude třetí do party 🙂

loc
20. zář 2015

@bublask
@bajunka Holky a jak se dela ta prstynkova metoda? Chtela bych to zkusit 🙂

pavly
20. zář 2015

Byla jsem na screeningu jako ty a podle hrbolku nám chtěl doktor hned povědět,co asi čekáme. Byl si chudák docela dost jistý-jen já ho okamžitě utla,že čekáme prostě miminko a necháme se překvapit 🙂.
Tak třeba se mimi také natočí správným směrem a napoví vám.... 😉

bajunka
21. zář 2015

@loc vezme se hladký zlatý prstýnek, nejlépe snubám ( bez kamínku,aby byl vyvážený, takže asi manžela) povesíse to na jednoduchý řetízek(taky nějaký hladký) no a pak ti to někdo dá nad podbřišek nebo prostě tam kde teď mimi je, úplně se zastaví a čeká se až se nějakou tou vnitřní energií sám rozhoupe a pokud se houpe ze strany na stranu má to být kluk pokud se točí po kružnici tak holka .... 😀 sama nevím co si myslet,ale je fakt že se to samo rozhoupalo a drželi to tři různí lidé a pokaždé po kružnici...

loc
21. zář 2015

@bajunka Diky 😉 , ok, vyzkousime, jsem zvedava, jestli to povi pravdu 😀 .

cilkat
21. zář 2015

K "prstýnkové metodě"... je to vzásadě na tomhle principu: http://zivotni-energie.cz/kyvadlo-prodlouzena-r... .
Jinak nám říkali pohlaví až na druhém velkém ultrazvuku... a to už byl chlapeček dost jasný.
Pozor, někde to berou jako placenou službu... ale jelikož vyšetřují stejně pánev/kyčle, většinou se zeptají ve chvíli, kdy to na UZ prostě vidí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru