Menší bříško plodu podle UTZ, máte zkušenost?

kedynka
28. led 2015

Ahoj. Nyní jsem ve 32+1 tt a na ultrazvuku mi doktor naměřil, že váha miminka 1700g odpovídá týdnu, stejně tak i hlavička (ta je i trochu větší) a stehenní kost, ale bříško odpovídá 29+. ☹ Máte s tím někdo zkušenosti? Celkem mě to děsí. Chodím na kontrolu toků placentou a vše je v max. pořádku, jen to bříško zaostává a celkem mě to děsí. Co to může znamenat? Můžu to nějak ovlivnit?

disney123
16. zář 2015

Našla jsem Váš příspěvek až nyní, takže doufám, že je vše v pořádku.🙂 Já momentálně řeším úplně to samé a v porodnici mě dost vyděsili.

speratovalucie
16. zář 2015

@disney123 Dcerka měla od 34tt obvod bříška o 3 týdny pozadu, placenta apod byla v pořádku, dcerka je naprosto zdravá. Prý to už v bříšku značilo, že bude drobeček hubenej. Pokud je placenta a veškeré průtoky v pořádku a bříško není opožděné o 4 a více týdnů, neřešila bych to. Taky jsem to neřešila, protože vše bylo ok. Chtěli malou vyvolat dřív, kdyby se opožďovala o 4 týdny, ale klaplo to dobře.

zlatkavlk
16. zář 2015

Zdravím, řešila jsem naprosto stejný problém jako zakladatelka, ve 31.tt. jsme měli přes bříško mínus 2 týdny, ostatní rozměry odpovídaly, a váhu cca 1370g. Po 14 dnech na kontrole se váha sice zvýšila, ale moje Dr stejně nebyla spokojená, tak mě odeslala do fakultní nemocnice na vyšetření průtoků krve placentou. Zde mě Dr uklidnil, veškeré průtoky máme ok a malá už v té době měla dle jeho odhadu přes 2000g - to jsem byla ve 34.tt. Na poslední poradně ve 36.tt. jsme měli odhadem už 2500g, takže klid, byla jsem taky hodně vyplašená, ale mimčo tu váhu může úplně v pohodě do porodu ještě dohnat, záleží taky na tom, jak moc "velcí" jsou rodiče a navíc odhad váhy dle UZ se může až o 500g lišit... Určitě to bude v pořádku, prostě jen nebudeme mít 4kg cvalíky 😉

disney123
16. zář 2015

Taky si myslím! 😉 syn měl při porodu krásných 3,6 kg a bříško jsem neměla o moc větší. Teď má ve třech letech 16 kg a vypadá na 4 roky. 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru