Ahoj holky, nevím, zda se neopakuju, ale já miluju dresingy, tatarku, majolku atd..... může se v těhotenství? Pokud ji třeba budu jíst jen čerstvě načatou ? Jen doma, ne v restauracích.
Ježiš to je zase otázka. Jíst můžeš všechno. Když to máš ráda tak nevim proč bys v těhotenství nemohla.
Můžeš. Jen bych si dala bacha na tatarky a spol. ve fast foodech, majonézových salátech v občerstveních a tak. Balená, čerstvě otevřená tatarka ti nic neudělá 😉
Tehotenstvo nie je choroba, jesť môžeš všetko.
To je už len tou dnešnou dobou, že sú všetci zo všetkého vystrašený - aj z obyčajného rožku.
ja jinak jim vsechno , jen z tohohle me holky vysrasily, kvuli listerioze a salmonele, jinak piju kafe a jim na co mam chut 🙂
Ono jde o to v těhotenství nedostat salmonelozu a listeriozu, proto se asi ptá. Takže když si koupíš majolku domu, tak nemusíš mít strach, ale raději bych se vyhýbala rizikovým restauracim typu vietnamské rest., hájek bousova( dvě kolegyně z Chodova měli po nich potíže!), apod.
tatarky a majonézy se v těhotenství nedoporučují kvůli riziku salmonely. Pokud si kupuješ tepelně ošetřené majolky a tatarky od kvalitních výrobců, nemáš se čeho bát. Určitě se jim ale vyhni v restauracích a fast foodech
Holky tahle otázka mi padla jako ulitá 🙂 Manžel udělal bramborový salát a já už zbouchala misku 😀 ale taky myslím,že s pasterizovanou majonézou Hellmans ... já si nemůžu pomoct 😀 ale přiznám se,že jsem zbouchnula i dva twisstery od McDonalds a KFC (jeden a jeden) ale raději už tedy nee...jen kupovanou majonezu 🙂
🙂 otazka neni uplne od veci....Tehotna zena je treba daleko vice vnimava k listerioze nez netehotna......takze si myt zeleninu, vyhnout se tatarkam v restauracim,ale balene, cerstve bych se nebala.
Sice tehu neni nemo, jak plno rikalo prede mnou, ale tatarce a majoneze bych se v tehu vyhla obloukem, duvod - listerioza. Za to to nestoji!
Já teda už těhu dávno nejsem, ale když jsem byla, byla jsem si dobře vědoma toho, že by se moc neměla. Ale nebrala jsem to jako "jed" - něco, co nesmím ani ochutnat. Doma jsem si občas dala něco s tatarkou a dokonce i dvakrát obložený chlebíček z obchodu - přiznávám, není to ideální, hlavně asi v horkých letních dnech by se tomu těhulky mohly raději vyvarovat... Jinak jsem si dávala pozor na nevhodné potraviny.
já jí jedla a chodila jsem jíst i do fast foodu- tam si nemůžou dovolit podávat nečerstvou majolku či tatarku a při tom kolik toho za den vydají si nemyslím, že by byla špatná, nejedla jsem jí teda denně ale jednou za čas proč ne...
Jim a neresim. Ve fastfoodovem okynku bych si mozna nedala, v restauraci (ne ctvrte cenove 😀) klidne ano. Listerioza se da chytit i ze spatne umyte zeleniny.
Pasterizovana kupovana majolka je naprosto v poradku, stejne jako napriklad mleko, probuh.
@terlis
@virtualwoma mleko v UHT krabici je sterilizovano 10s pri 109°C a majolka jd pasterizovana pri 75st tedy neni mozne znicit vsechny bakterie...nas organismus si s tim poradi als nw plod ci miminko.
@virtualwoman pasterizace a sterilizacd jsou dve odlisne procedury
@terlis Klasicke cerstve mleko, kupovane v obchode, je osetrovano vysokou pasterizaci. Nastudujte si kdy a za jakych vyrobnich podminek jde majoneza do obehu a selskym rozumem pouvazujte nad tim, proc se neotevrena bezne skladuje pri pokojove teplote. Ta je chciplejsi vic, nez dinosauri, nedeste tu ostatni nesmyslnymi informacemi.
@virtualwoman moc dobre vim jak se to osetruje...nikoho nedesim. Jen konststuji ze si myslim ze v tehu to neni priliw vjodna potravina ale samozrejme s mirou neskodi
Já jedla v těhu úplně všechno, dokonce jsem neodolala ani smaženici z čerstvých hub 😀 a mám obě děti zdravé 😀
ja taky neodolám, tatarku si snad dávám ke všemu. Zkrátka jim to na co mám chuť.
Teda, s tou majonézou (kupovanou Hellmanz) mě to nenapadlo. Nejím tatarák, sushi, a plísňové sýry, nepiju kávu ani čaj, a to mi připadá až-až.
S některýma musím nesouhlasit, taky jsem si myslela, že v těhotenství můžeš vše, ale bohužel jsem se dost mýlila. Kamarádka má v těhotenství problémy, že má rizikový a v nemocnici jí dost vynadali co všechno jí a pije a přitom nemůže. Např. hroznové víno nesmí vůbec, nebo džusy nesmí. Tatarku, sýry nesmí vůbec.
A prý dostala dost obsáhlý seznam už na začátku těhu co vše nemůže a můžu říct, že toho je požehnaně až mě to překvapilo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alice777888 myslím, ze se může jíst, proč by nemohla..kvůli vejcim? V kupovane jsou stejně sušené, ne? Aké chci ti něco poradit, já jsem dost citlivá na zaludek, tak to nejim a dělám si tatarku tak, ze do zakys.smet nastrouham kys.okurku, dám tam trochu ryzovyho octa, sůl, cukr a pepř. Je to moc dobrý. I když ti teda trochu teče, aké třeba s bramborama...mnam 🙂