Majonéza a tatarská omáčka, můžou se v těhotenství?

alice777888
6. zář 2014

Ahoj holky, nevím, zda se neopakuju, ale já miluju dresingy, tatarku, majolku atd..... může se v těhotenství? Pokud ji třeba budu jíst jen čerstvě načatou ? Jen doma, ne v restauracích.

dana3262
6. zář 2014

@alice777888 myslím, ze se může jíst, proč by nemohla..kvůli vejcim? V kupovane jsou stejně sušené, ne? Aké chci ti něco poradit, já jsem dost citlivá na zaludek, tak to nejim a dělám si tatarku tak, ze do zakys.smet nastrouham kys.okurku, dám tam trochu ryzovyho octa, sůl, cukr a pepř. Je to moc dobrý. I když ti teda trochu teče, aké třeba s bramborama...mnam 🙂

aklora
6. zář 2014

Ježiš to je zase otázka. Jíst můžeš všechno. Když to máš ráda tak nevim proč bys v těhotenství nemohla.

ladie
6. zář 2014

Můžeš. Jen bych si dala bacha na tatarky a spol. ve fast foodech, majonézových salátech v občerstveních a tak. Balená, čerstvě otevřená tatarka ti nic neudělá 😉

memento1331
6. zář 2014

Tehotenstvo nie je choroba, jesť môžeš všetko.
To je už len tou dnešnou dobou, že sú všetci zo všetkého vystrašený - aj z obyčajného rožku.

alice777888
autor
6. zář 2014

ja jinak jim vsechno , jen z tohohle me holky vysrasily, kvuli listerioze a salmonele, jinak piju kafe a jim na co mam chut 🙂

evaamy
6. zář 2014

Ono jde o to v těhotenství nedostat salmonelozu a listeriozu, proto se asi ptá. Takže když si koupíš majolku domu, tak nemusíš mít strach, ale raději bych se vyhýbala rizikovým restauracim typu vietnamské rest., hájek bousova( dvě kolegyně z Chodova měli po nich potíže!), apod.

terlis
8. zář 2014

tatarky a majonézy se v těhotenství nedoporučují kvůli riziku salmonely. Pokud si kupuješ tepelně ošetřené majolky a tatarky od kvalitních výrobců, nemáš se čeho bát. Určitě se jim ale vyhni v restauracích a fast foodech

vlnka09
23. pro 2014

Holky tahle otázka mi padla jako ulitá 🙂 Manžel udělal bramborový salát a já už zbouchala misku 😀 ale taky myslím,že s pasterizovanou majonézou Hellmans ... já si nemůžu pomoct 😀 ale přiznám se,že jsem zbouchnula i dva twisstery od McDonalds a KFC (jeden a jeden) ale raději už tedy nee...jen kupovanou majonezu 🙂

eloana
23. pro 2014

🙂 otazka neni uplne od veci....Tehotna zena je treba daleko vice vnimava k listerioze nez netehotna......takze si myt zeleninu, vyhnout se tatarkam v restauracim,ale balene, cerstve bych se nebala.

jge
23. pro 2014

Sice tehu neni nemo, jak plno rikalo prede mnou, ale tatarce a majoneze bych se v tehu vyhla obloukem, duvod - listerioza. Za to to nestoji!

terlis
2. led 2015

@vlnka09 právě že je jen pasterizovaná a nikoliv sterilizovaná, proto je lepší se v těhu vyhnout

1velrybka
2. led 2015

Já teda už těhu dávno nejsem, ale když jsem byla, byla jsem si dobře vědoma toho, že by se moc neměla. Ale nebrala jsem to jako "jed" - něco, co nesmím ani ochutnat. Doma jsem si občas dala něco s tatarkou a dokonce i dvakrát obložený chlebíček z obchodu - přiznávám, není to ideální, hlavně asi v horkých letních dnech by se tomu těhulky mohly raději vyvarovat... Jinak jsem si dávala pozor na nevhodné potraviny.

vercas01
2. led 2015

já jí jedla a chodila jsem jíst i do fast foodu- tam si nemůžou dovolit podávat nečerstvou majolku či tatarku a při tom kolik toho za den vydají si nemyslím, že by byla špatná, nejedla jsem jí teda denně ale jednou za čas proč ne...

simbelmine
2. led 2015

Jim a neresim. Ve fastfoodovem okynku bych si mozna nedala, v restauraci (ne ctvrte cenove 😀) klidne ano. Listerioza se da chytit i ze spatne umyte zeleniny.

virtualwoman
2. led 2015

Pasterizovana kupovana majolka je naprosto v poradku, stejne jako napriklad mleko, probuh.
@terlis

vercas01
2. led 2015

@vercas01 a hlavně i když si koupíš "čerstvou" balenou v obchodě, nemůžeš vědět jak sní zacházely předtím, než jí daly do chlaďáku...

terlis
2. led 2015

@virtualwoma mleko v UHT krabici je sterilizovano 10s pri 109°C a majolka jd pasterizovana pri 75st tedy neni mozne znicit vsechny bakterie...nas organismus si s tim poradi als nw plod ci miminko.

terlis
2. led 2015

@virtualwoman pasterizace a sterilizacd jsou dve odlisne procedury

virtualwoman
2. led 2015

@terlis Klasicke cerstve mleko, kupovane v obchode, je osetrovano vysokou pasterizaci. Nastudujte si kdy a za jakych vyrobnich podminek jde majoneza do obehu a selskym rozumem pouvazujte nad tim, proc se neotevrena bezne skladuje pri pokojove teplote. Ta je chciplejsi vic, nez dinosauri, nedeste tu ostatni nesmyslnymi informacemi.

terlis
3. led 2015

@virtualwoman moc dobre vim jak se to osetruje...nikoho nedesim. Jen konststuji ze si myslim ze v tehu to neni priliw vjodna potravina ale samozrejme s mirou neskodi

jandulinkaa
27. led 2015

Já jedla v těhu úplně všechno, dokonce jsem neodolala ani smaženici z čerstvých hub 😀 a mám obě děti zdravé 😀

aklin
27. led 2015

ja taky neodolám, tatarku si snad dávám ke všemu. Zkrátka jim to na co mám chuť.

guinea
27. led 2015

Teda, s tou majonézou (kupovanou Hellmanz) mě to nenapadlo. Nejím tatarák, sushi, a plísňové sýry, nepiju kávu ani čaj, a to mi připadá až-až.

natka11
13. kvě 2015

S některýma musím nesouhlasit, taky jsem si myslela, že v těhotenství můžeš vše, ale bohužel jsem se dost mýlila. Kamarádka má v těhotenství problémy, že má rizikový a v nemocnici jí dost vynadali co všechno jí a pije a přitom nemůže. Např. hroznové víno nesmí vůbec, nebo džusy nesmí. Tatarku, sýry nesmí vůbec.
A prý dostala dost obsáhlý seznam už na začátku těhu co vše nemůže a můžu říct, že toho je požehnaně až mě to překvapilo.

pajula123
13. kvě 2015

@natka11 a v čem přesně má rizikové? Nesouvisí třeba ten seznam toho, co vše nemůže, s nějakou konkrétní nemocí?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru