Zdravím,
Čím si tak krátíte chvíle doma celé dny, když už máte ženské domácí práce hotové?
Já jsem pletla, háčkovala, venčila psa, chodila na procházky, k tchánovcům... a vzhledem ke komplikacím jsem jezdila často na kontroly... Byla jsem hodně unavená, tak jsem odpočívala, koukala na filmy, seriály, četla jsem.... a uteklo to hrozně rychle 🙂
Já jsem doma snad od 5. týdne, je to nuda, ty omalovánky pro dospělý mám někde dva roky schovaný, protože na ně nebyl čas a teď je nemůžu najít 😅 ze začátku jsem měla dost na nic vycházky, teď mám odpo 6 hodin v kuse, tak už se dá i někam jít, ale já sem strašně zlenivěla za těch pár týdnů a nemůžu se k té procházce dokopat 🙄
Ja jsem doma od 8.tydne, ale do 18.teho jsem prozvracela a cast jsem si pobyla v nemocnici, takze teprve ted zacinam doma fungovat. Ale jsem porad hodne unavena, takze pravidelne po obede min hodinu spim. Ve zbytku casu stridave delam co je doma potreba (vareni, prani, zehleni, ditko ve skole atd) a odpocivam u telky nebo na pocitaci 🙂
pletení z ratanu nebo papíru 🙂
ahoj, tak ja se snazim polehávat, mam klidovy rezim.. ale také dvouletého syna 🙂).. varim, pecu, sem tam něco poklidim, ted s manzou občas zajdeme do zahradky něco zasit, občas něco usiju pro prcka ci pro mimi v brisku....a mam vseho az po krk 🙂)
Ja jsem taky cele tehu doma. A hrozne rychle mi to uteklo. Nedelala jsem nic zvlastniho, takove ty normalni veci. Pak jsem mela tehu problemy, ktere me zamestnali a ted uz jsem skoro na konci 😁😁
Ahoj, ja jsem doma osvc, učím soukromě aj, první čtyři měsíce mi bylo děsivě, takže jsem půlku lidi pustila dřív, než jsem plánovala a uklidila se na chalupu, kde jsem hodně odpocivala, ale pri prochazkach atd 🙂 druhej trimestr obrat totální a ja se vrátila do svého normálního režimu, sport atd...ale jsem velkej knihomol, takže občas jsem schopná nevědět celý den o světě 🙂 jinak mi každý den uklidit, uvařit, zasportovat a popř kniha krásně ten den vyplnilo. Teď už jsem víc unavená, takže sportovní aktivity jsem vynechala, ale defacto každý den se s někým vidím, návštěva ja tam, někdo sem a den je pryč, ani nevím jak 🙂
Při posledním dítku jsem byla taky celé těhotenství doma. Ze začátku mi bylo pořád šíleně zle,zvracela jsem i vodu,takže nic. Byla jsem ráda,že dýchám. Pak se to ttochu vylepšilo,tak jsem si tunila domácnost,šila na prcka,chodila na vycházky,odpočívala,učila se italsky. Vždycky jsem to chtěla a nebyl čas. Nenudila jsem se,ostatně to snad ještě v životě nikdy.
Vetsinu tehotenstvi mi bylo tak strasne zle, ze otazku nudy jsem fakt neresila. Budte vdecna, ze vas takova vec napada.
Muzete-li delat domaci prace a dal se nudite, tak na tom asi nebudete tak bidne, ne? Tudiz asi muzete delat cokoliv. Treba jit do prace.
A třeba se jí nechce, po tom je vám putna. Nechápu, proč máte potřebu sem tohle napsat, abyste si do někoho aspoň jednou denně rypla? Aby se zakladatelka cítila provinile, ze ji není zle? Že celé těhotenství nechodí do práce? Doufám, ze je narozdíl od vás natolik spokojená, aby ji takový jedovatý komentář vůbec nerozhodli. Mimochodem, mně první čtyři měsíce bylo ukrutně zle, ale domácnost za me nikdo neobstara a taky myslím, že pokud to jen trochu jde, je lepší se něčím zabavit, než se v tom babrat.
@terorka Tak zle mi je tak nějak normálně, ale myslím si, že je lepší být v klidu doma, než se v práci neustále rozčilovat a pak mít nervózní miminko.
Fabrika no.. Člověk nenadělá nic.. Jen sbírám od ostatních maminek inspiraci, čím se tak zabavit atd, abych si usnadnila práci, až se to narodí, tak budu ráda, když si najdu čas sama pro sebe. 😀 Děti jsou radost.
A nějakým komentářem od nepříjemného člověka se fakt rozhodit nenechám, spíš jsem se pěkně pobavila. Asi na pani vlezly těhu hormony a teď nejspíše pláče doma do polštáře. 😂
Jinak děkuji. ❤
Já spala a spala (klidně 16 hodin denně :D), koukala jsem na filmy, na seriály a hrála jsem počítačový hry. Nejlepší prázdniny v životě, až na ty bolesti a nevolnosti. 😂
@blecha94 spánek je nejlepší 😀
U me to jisti tvoreni svicek a me oblibene serialy.Nic zasadniho mi neni,jen tehu vyslo na krapet nevhodnou dobu.Mam smlouvu na dobu urcitou a mam dostat k 1.4 na neurcito....No v 7m asi tezko. A jit v 7m na pracak a pohovory? To mi opravdu prislo nelogicke.
To je dobře, že se nenecháš rozhodit 🙂 nemá to cenu. Jinak s tím spánkem, to nechápu :D Já teda spát přes den moc neumim, ale jedna moje kamarádka je taky těhotná a říkala, že si připadá jako medvěd, že by pořád spala, každej to má fakt jinak 🙂 Já naopak měla v druhém a třetím trimestru tolik energie, že jsem furt potřebovala něco dělat, jak tryskomyš :D
@luciapaja 😅 úplně to vidím, jak jakoby nic vcházíš na pohovor před dva krutopřísný manažéry... 😅
@terorka To je fakt, ráno funguju blbě, teď třeba ležím s chlapem v posteli, ten je mrtvej po noční a sleduji scooby doo 😀 a jak mi bude o něco líp, tak půjdu dělat oběd, dneska je chlapák doma, tak půjdeme i na zdravou procházku.
Jo ono je fajn, když má človek partaka. Můj manžel má taky dost flexibilní prac.dobu, resp. si to může udělat, jak potřebuje, a tak jsme toho hodně dělali společně a to to pak krásně utíká 🙂 tak si užijte den. Ja jdu k dr na krev, mám hlad jak vlk, myslím že padnu, než tam dojdu 😀
@terorka Tak jsi také užij den u dr.
Já jdu ve středu na odběry 4 ampule. To si dám pěkně. 😂
@pavlina212 Ze?Ale jak pani pise viz vyse nic mi neni tak sup do prace a nevymyslet blbiny😀
Spis mi prijde hloupe se na foru ptat, co mate delat. Takovy uz fakt vykrik z totalni nudy. Jak maji cizi zenske vedet, co vas bavi? Vy nevite, ze si muzete .... cist, divat se na televizi, jit na prochazku, plest.
To vite, ze to byl rypanec. To ja nezastiram. Proste jsem si zatukala na hlavu, jak se muze nekdo tak zvlastne ptat.
Ze si dovolim zauvazovat o tom, jak nektere maminky doji system... no jo, dovolim. Z toho dotazu mi to tak prislo. Sama pisete, ze vam nic neni, ze pracujete ve fabrice... a ze jste na nemocenske, abyste se nemusela rozcilovat v praci. Tak to jo. To potom jo. Ale nebojte, ono se tu najde urcite dost podobnych, co vam prikejvnou, jak je dnes ta doba tezka.
Ja mam kolem sebe same holky pracantky, co makaly s dvojcatama, co drely v tehotenstvi na baraku, me osobne zpocatku dost stvalo, ze musim byt doma. Pak uz jsem za to naopak statu byla dost vdecna. Prijde mi, ze se tu mame bajecne. Ze sebou nekdo placne, aby se nerozciloval v praci.
A jestli se vas ta moje slova dotykaji, tak je to asi neco o potrefene huse. A jestli ne, neni to vas pripad, berte to jako obecny povzdech nad nejakou myslenkou, co mi ted jde hlavou.
jak je to třeba s vycházkama na rizikovém těhotenství? je to podle toho jak rozhodne doktorka? mění se to s přibývajícími měsíci?
Já teda v této situaci nejsem, ale kdybych tu možnost volna měla, tak bych si přečetla spoustu knih, na které nemám čas. Dívala bych se na filmy. Dělala bych plstěné výrobky - třeba různé potraviny do dětské kuchyňky jako mají v Ikea. No a kdyby to nebylo tak horké, tak bych chodila během vycházek na procházky, na různé výstavy, do divadel atp. Učila bych se nový jazyka nebo prohlubovala ty jazyky, které znám nebo se učila cokoliv, co mě zajímá...a takhle bych ještě vymyslela kupu věcí....hned bych si střihla takové volno🙂
Ona se ale zakladatelka neptala, co má dělat, nýbrž, co jsme dělaly/děláme my. A to, že to hned vnímáte tak, že je zakladatelka tak hloupá, že se neumí sama zabavit, vypovídá něco o vás, ne o ní. Podle vašich příspěvků odhaduji, že jste inteligentní a určitě tedy chápete, jak to myslím.
Rozhořčení nad dojením státu tak nějak asi chápu. Ale jestliže žena normálně pracuje, platí daně, plní si svoje občanské povinnosti a bla bla, tak ne, nevidim na tom, že si udělá pauzu, nic tak hrozného. Nicméně vám určitě nezle vyčítat, že se vám to nelíbí. Jenže vy jste se do zakladatelky navezla, aniž byste věděla, z jakého důvodu je doma. Nemohla jste tušit, jestli jí neschopenku a klidový režim nedoporučila gynekoložka například, proto mě rozhořčila ta uštěpačná odpověď, podle mě byla zkrátka naprosto zbytečná.
Zkrátka si prosím zameťte před svým prahem, drahá.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já celý těhu proležela , brouzdala na koňovi 😀 koukala na seriály a četla si 😀 prostě jsem to proválela 😀 a strašně to uteklo 🙂 ale byl podzim/zima a mně se nikam nechtělo. Navíc jsem měla omezené vycházky na PN.