Ahoj holky,
dneska jsem si přinesla od gynekoložky výsledky krevních testů, na první screening jdu až 7.5. tak jsem trošku nervozní. Třeba mi poradí některá zkušenejší z vás zda je to v pořádku?
PAPP-A 0.54 mIU/ml
Free-b HCG 50.45 mIU/ml
Ty co jsou negativní, tak je v pohodě....a ty poslední dvě hodnoty se porovnávají až se screeningem (nějaký jejich program) Samy o sobě nemají vypovídací hodnotu.... (alespoň tak já byla poučena a ty dvě hodnoty jsem ani neviděla...)
@misadan děkuji tak se mi ulevilo
Musí ty hodnoty spojit s výsledkem z ultrazvuku,věkem matky,váhou atd.,no a pak jim to vyplivne výsledek 😉
@lusiana1 asi uz to neni aktualni ale mam takovy dotaz, na screening jdu ve ctvrtek , mam hodnoty Papp-a 0,75 a free-b hcg 54,96, tak se chci zeptat jak si tenkrat dopadla ty,me dr rekla ze krev vysla na screening negativni a vse je v poradku,ale mam tu hodnotu hcg cervene, tak nevim proc 🙂
@tyna94 to nevím v jakém jsi tt? ta krev se má ale brát dřív než ten utz, taky jsem to tak měla v obou těhu..proč to hcg máš červeně netuším, to mi přijde zrovna v pohodě, jako když už tak mi přijde trochu nižší ten papp, ale jak jsem psala, v normě, takže ok, právě proto se to vyjadřuje v tý hodnotě mom, která vlastně zahrnuje přepočet na ten příslušný tt, kdy ten odběr krve byl, aby ty hodnoty šlo srovnávat..
@tyna94 mám doma naprosto zdravou dceru... 3,4roku... Akorát se narodila předčasně začátek 36 tt a dokonce mám druhou 8.mes dcerku 😉 ty hodnoty nic o sobě neznamenají... Je důležité to hodnotit dohromady s ultrazvukem
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já tomu taky moc nerozumím, ale vše je negativní tak by to mělo být OK🙂