Zdravím maminky, má některá stejnou krevní skupinu jako já AB - ? Doktor mi sdělil, že budu muset projít nějakým očkováním, víte o tom některá víc? 😕
@cukricek123 Mně říkal, že mi píchne i před porodem, tak ještě se poinformuju 🙂 Přítel v tom hraje taky roli?
Jedná se o Igamad píchá se po porodu a preventivně cca v 28 tt pokud je matka rh - ale riziko je převážně pokud je otec dítěte rh+ to by mohlo mimčo rh faktor + dědit a při dalším těhu by to mohlo dělat neplechu
@ekelly v dnešní době je trend, že se tatínkova krevní skupina už nezjišťuje, bo otec není nikdy jistý 😀 Ale záleží na gynekologovi, chodí k nám hodně vzorků i od "těhotných" mužů 😀 Ano, kdyby on byl Rh -, tak by to bylo zbytečné, protože miminko bude mít jen -. Ale je přecejen větší pravděpodobnost, že je Rh + 😉 Jak je nastavenej systém očkování, to nevím, tohle znají gynekologové 😉
Pokud mas minus, tak nikoho partner nezajima. Protoze otec je pry vzdy nejisty🙂 A ted je nove ockovani pred porodem, cca 25. tyden myslim...a pak se jeste picha injekce po porodu. Ja mam taky minus a dcera ma plus (partner taktez plus). Ted cekam druhe a na ockovani mam jit, ale chci se zeptat, jestli je to nezbytne nutne...zda to nestaci jenom po tom porodu, az se opravdu bude vedet, jakou ma prcek krevni skupinu.
Super, už v tom mám jasno a můžu přemýšlet zas o něčem jiném 😀 Děkuju moc za odpovědi 🙂
A pokud je dítě rh faktor + tak se ještě po půl roce kontrolují protilátky z krve a myslím že i ten Igamad jsem po tom půl roce opět dostala
Jejda, nesnáším injekce a teď na mě jdou s injekcemi ze všech stran.to se mám na co těšit ještě. :(
Přítel třeba krev dával aby se zjistilo jaký Rh faktor má. A já dávala ve 2trim krev a budu dávat ještě ve 3trim. Právě na zjištění protilátek.
@katyh84 Tak to já vždy jen po porodu a pak v těhotenství (všechny 3 děti jsou plus, já mínus).
Jinak to lze jako vše odmítnout, tzn. je-li si žena jistá otcem a jeho krevní skupinou (resp. rh faktorem) a jsou oba mínus, tak je to fakt zbytečné a já bych si to v takové situaci píchnout nenechala...
Je to nově asi 3 roky zpátky co se píchá preventivně před porodem,ale povinné to není. Já mám rh-, otec dětí + ( ale na toho se mě nikdo neptal,otec je pro zdravotníky vždy nejistý), brali mi 2x v tehu krev na protilátky,ty byly vždy negativní a pak se zjišťovalo až po porodu rh miminka. Obě děti mají rh po mně,takze kdyby tehdy už očkování bylo,bylo by úplně zbytečné. Ve hře je u mě třetí dítě v budoucnu a dopředu si nic píchat nedám.
@cukricek123 pichnou ti at ma dite jakykoliv rh faktor..takovy je bohuzel bezny postup
taky zalezi zda chcete jeste dalsi dite (coz samo nikdy nevis..)..protoze riziko je vzdy az oro nasledujici tehotenstvi
V těhotenství jsem si zjišťovala rizika a pokud je to první dítě s možným odlišným Rh faktorem, tak je riziko poškození minimální. Preventivně jsem si Igamad nenechala píchnout. Syn má nakonec Rh +, takže mi ho píchli až po porodu. Vše ok.
@anniesfibis aha tak to je fuk. Tak mi to píchnou. Další mimco určitě bude, pokud to půjde.
@anniesfibis Tak u mých dětí vždy zjišťovali krevní skupinu a pak po porodu přišli s tím, že "bohužel dítě má rh+, tak vám musíme dát injekci." Nemyslím si, že by to dávali všem...
@verdos standardni postup je poxhat uz v tehu a to vsem..po porodu u negativnich nevim, ale v tehu pichaji vsechny
tak moje zkusenost je takova ze kdyz sem cekala prvni tak se davalo az po porodu(preventivne se to zavedlo pozdeji), ale protoze syn ma - tak sem nic nedostala, u dcery uz davali preventivne v tehu a po porodu sem zase nic nedostala. tak asi maji oba -
Pokud ma matka minus...vzdycky to krevni skupinu u deti zjistuji. Ted se to prave dava preventivne vsem minusovym matkam uz v tehotenstvi a pak...pokud je dite opacneho RH faktoru i po porodu. V mem prvnim tehotenstvi to bylo taky jen po porodu. Sama jsem si myslela, ze jsem nic nedostala, ale dohledala jsem, ze ano.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ekelly Mám B- přítel 0+ a na očkování půjdu po porodu pro případné další těhu. Uvidí se podle toho jako krevní skupinu bude mít miminko. 🙂