Ahoj, pokud jsem opravdu v třetím týdnu a bůh Mé novoroční přání holčičky vyplnil. Kolik toho smím vypit? Měla jsem sklenku Sangrie, pivo, dvě-tri sklenky šampaňa s odstupem ;)
Takhle v začátku těhu, když si toho seš opravdu vědoma, bych se teda alkoholu vyhla spiše. Neřešim symbolicky připitek, sklenku vínka, ale tím bych i končila. Spousta žen sice touhle dobou neví, že jsou těhu, ale když si toho vědoma, nějaký omezený režim bych teda určitě volila😊
I když je pravda, že já loni byla asi tak ve stejným týdnu jako ty a silvestr si vůbec nepamatuju. Pátýho ledna jsem taky statečně zapila pracovní mejdan. A malá je zdravá jako řípa. Ale to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná :D
@veverkamaminka teda spiš když tušiš, že bys mohla být těhu, předpokládám, že potvrzené to jeste neni ve 3tt. Také přeji šťastné těhulkování😊
ono v podstate ten alkohol v tom 3tt tomu embryjku jako takovému jeste asi uplně neubliži, teprve probíha nidace( zahnizďování) , takže to embryjko nečerpá 100% ještě od matky 😊 ale zase styl života momentální může ovlivnit tu nidaci atd...tak bych už byla opatrnější, pokud je podezření na těhu.
Tak poznám to po druhém dítěti a některý příznaky jsou více znát no o vánocích 2014 jsem byla na přelomu 2- 3 měsíce a taky jsem vlastně pila na silvestra v práci tak to asi neuškodí. No vidíme jestli letošní kontrola u dr. Potvrdí miminko když jsem měla jen dvoudenní menstruaci a tak jsem rok a půl po porodu a Mé tělo je zvláštní tak to taky děťátko byt nemusí. No každopádně budu pit s mírou
Ve třetím týdnů se to sotva uhnízdilo, pokud vůbec 🤔, takže bych řekla, že by nevadilo ani mnohem větší množství alkoholu.
@veverkamaminka Rozhodne bych neresila, ze bych asi mohla byt tehotna a jestli si muzu dat to a to. Az bych to vedela jiste, tsk bych nad tim premysleka, do te doby je to nesmysl. Ja treba byla na kostu vina a druhy d
den mi vysek test a miminko je v poradku 😉
Od doby, co jsem zjistila, ze jsem tehotna jsem vypila asi 3/4 sklenky pripitku - šáňa. Nekdo alkohol nedoporucue vubec, a zvlast v prvnim trimu, nekdo jen malo. Bohuzel nikdo nezna tu spodni bezpecnou mez, a tak je podle me lepsi se alkoholu vzdat. Tim rozhodne nikomu neublizis 😉. Sangria, pivo a tri šáňa v jeden den se mi zda dost. Kdyz uz chces pit, tak bych byla pro max. Jedno maly pivo NEBO dvojku vina apod.
@veverkamaminka proboha, kolik ti je let, že máš takovou, promiň, ale hloupou otázku????!!!! Ještě ani nevíš, zda si těhotná a řešis tohle????!!!! Jsem v 11. Týdnu, dala jsem si včera 2 sklenky vína a skleničku sektu za celý večer a nevypisuji tady takový kraviny.
😂😂😂 Tak tehle dotaz me opravdu rozesmal😂 zakladatelko uz radeji nic nepij 😂😂😂
@veverkamaminka Pockej, takze nevis, jestli jsi tehotna? A uz mas na profilu na MK, ze jsi ve 3tt?? Test sis nedelala?
Vzala bych to selským rozumem-nevíš jestli si těhotná..pokud chceš otěhotnět a tušíš,že si, tak bych se neožírala.Sama snad poznáš,kdy stačilo.
Nadruhou stranu
@aleenka1234 mi zas příjde blbý vypisovat jak si sosám ve 3.měsíci, takže je to o úhlu pohledu....
@luj89 paní je královna ;) její syn je král Miroslav :D, jak to má v profilu ;)
@aleenka1234 no, paní je peknej podivín 😀
Ve 3tt snad ještě není ani pozitivní test. Je ji 20, chlapovi 50 a nemají dost rozumu na to aby nechlastali, když už je taková vedma a ví že těhotná je. Ublížit to samozřejmě může. Jsou případy že i v pokročilém tehu miminko zemřelo matce v děloze, protože to přehnala s alkoholem. Ale nakonec delej jak ty uznas za vhodné. Hlavně ze sebe pak nedelej chudinku, když to dopadne blbe.
Třetí TT znamená teprve týden uhnizdovani... To embrio vůbec není spojené s tvým krevním oběhem... K tomu dochází až někde v 5-6tt, kdy je uhnizdovani ukončeno a embrio vstřebá živiny že žloutkového váčku... to je doba,kdy většina žen teprve zjistí těhotenství... cca 7-14dni od vynechání menzes. Čili do té doby je to relativne jedno,kolik vypijes...Ale pokud chceš otěhotnět,tak je lepší nepít přes míru...
@frndafrrr no, 3 dcl červeného, kvalitního vína a 1 dcl sektu za 7 hodin není sosani ;) možná by bylo, kdybych to vysosala každý den, ne jednou za rok 😉
@aleenka1234 Když myslíš, každý podle svého vědomí a svědomí.. 😉
Třeba jsem v pokročilým každopádně dvou denní menstruace je divna když ji mam pokaždé 7 dni trvala pouze a to silně a oba dny bolest a za dva dny ještě větší a bez krvácení jak při ovulaci nebo stahy měla jsem ji 15.13.2016-16.12.2016 no k doktorovi jdu 11.ledna uvidíme dříve to z obou stran nejde hlavně z mojí. Věnuji se herectví v divadle, pak jako komparz, mám herecký kurzy, jo můžete mě na přelomu ledna února vidět v nebezpečných vztazích nevím kdy to přesněji se mnou dávají ty Číňani to mají všelijaký mám tam menší hereckou roli no sama sem na tu hrůzu zvědavá :D radši nekoukat. Takže jsem i s malým časově vytížená ;) takže uvidíme u doktora 11.ledna to má menstruace další přijít
Pardon 15.12.-16.12. Píšu z mobilu
@veverkamaminka nevim co si vcera pila, ale uz to nepij a prosimte uz to nehul. tvoje prispevky jsou tu fakt uplne jako z marsu. navic ten tvuj naprirozeny dar poznat tehotentstvi jeste nez pomalu vznikne a nez telo zacne produkovat hormony, aby to slo poznat, se uz pred 4 mesicema sekl to si tvrdila ze si asi tehotna. jo a jen tak mimochodem to ze si heeeerecka tu vidime vsechny neboj.
@veverkamaminka ty jsi nedělala test??? Pokud jsou čárky stejně silné,tak jsi rozhodně těhotná už déle... Pokud teprve jsi měla ms tak o těhotenství nemůže být řeč.. nějak nerozumím tomu týdnu těhotenství... Pokud ti vynechá menzes tak to znamená už 4tt těhotenství...
@veverkamaminka Můžu se zeptat z čeho tedy usuzuješ, že jsi těhotná? Z toho, že jsi měla menstruaci? 😲
@tulikiss souhlas, alespon nas pobavila 🙂
@luj89 Intuice ženy asi 😂 Každopádně já se tím dneska fakt bavím 😂 Se půl hodiny po půlnoci ptá, kolik může vypít, když už má beztak vypito. A jak to tak čtu, zřejmě pila dál do rána bílého 😂
veverkamaminka: Třeba jsem v pokročilým každopádně dvou denní menstruace je divna když ji mam pokaždé 7 dni trvala pouze a to silně a oba dny bolest a za dva dny ještě větší a bez krvácení jak při ovulaci nebo stahy měla jsem ji 15.13.2016-16.12.2016 no k doktorovi jdu 11.ledna uvidíme dříve to z obou stran nejde hlavně z mojí. Věnuji se herectví v divadle, pak jako komparz, mám herecký kurzy, jo můžete mě na přelomu ledna února vidět v nebezpečných vztazích nevím kdy to přesněji se mnou dávají ty Číňani to mají všelijaký mám tam menší hereckou roli no sama sem na tu hrůzu zvědavá :D radši nekoukat. Takže jsem i s malým časově vytížená ;) takže uvidíme u doktora 11.ledna to má menstruace další přijít
No Děkuji za většinou negativní odpověď, to s tou inteligencí radši nerozebírat . Kodex chování je pod celou konverzací
Holky tak nevím jestli si z nás zakladatelka nedělá třeba p*déél ......
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je na tobě, ale řekla bych, že míra byla naplněna a naladila se na vodu 😉 šťastnej novej a hezký těhotenství