Nevím jestli tady taková diskuze je. Ale holky je tu některá která jsi pohlaví mimča nenechá říct?
nenechala jsem si říct při prvním těhotenství a u případných dalších si také nenechám, resp. ani já ani nikdo jiný z rodiny to vědět nebude.
Nenechali jsme si rict u prvniho miminka a ted taky ne 😉
Takže oblečení jste kupovali neutrální? A z utz jste to neviděli? Ty jo, vy jste to vydrželi nenechat jsi to říct a ani dr.se neprořekl?
Já jsem si nenechala a bylo to fakt do poslední chvíle překvapení ☺ Cítila jsem kluka,jednou na UZ jsem viděla kávové zrno a v porodnici jsem viděla pindíka - mám holku 😃 Já to doporučuji!
My to nevěděli, chtěli jsme překvapení. Na UTZ se doktor neprokecl a i když nahrával video, tak já to tam neviděla. A bylo to krásné překvapení pro všechny!
A během těhotenství to byla sranda, jak si všichni tipovali a sázeli se, haha.
Oblečení jsem měla hodně bílé, zelené, oranžové a modrého oblečení jsme pak dostali až až
U obou dětí jsme si to nenechali říct. Na utz jsem vždy upozorňovala, že pohlaví nechceme vědět a nikdo se neprořekl. Jen jsme z jednoho utz měli video, kde Dr. rychle přejela ultrazvukem a přišlo mi, že je to chlapeček (a taky byl 🙂), ale jistě jsme to nevěděli, protože utrazvukovým snímkům nerozumíme a mohla to být třeba pupeční šňůra...
Moje sestra těď za 14 dní čeká druhé a ani oni nic neví (a nevěděli) dopředu. Výbavička se u nás v rodině dědí už od doby, co se utz nepoužívaly, takže je laděna do neutrálních barev a stejně je v ní i něco růžového a něco modrého 🙂
Super. Jsem ráda,že ještě někdo je kdo to má za překvapení 🙂 A neměli jste nutkání nechat jsi to říct? 😀
Ahoj - my to taky nevěděli a byla to pecka 🙂 u druhého si to taky říct nedáme.
Bylo pro nás nejdůležitější, aby miminko bylo zdravé a spokojené a tak nějak jsme si říkali, že má mít své tajemství a mělo by nás překvapit 🙂 a povedlo se 🙂
A jakou barvu kočárku jste kupovaly?
Barvu kočárku jsme řešili neutrální a praktickou (z hledska ušpnění) a hlavně podle sporťáku - ten se přeci jen používá déle než hluboká korba.
A druhak je třeba kočárek vybírat podle podvozku.
Jinak my měli na holčičku i modrou i béžovou i černou. Ono je to šumák.
Já si to třikrát nenechala říct ale ted po 4tvrté už to vědět budu,Mám dvě holky a jednoho kluka tak jsem už zvědavá ale nechám si to pro sebe 😎 at jsou alespon ostatní překvapení.Už se uzavírají aj sázky kdo bude mít pravdu 🙂 🙂
Taky si to nenecháme říct 🙂. Ale mám strach, že to z ultrazvuku poznám... Mít holčičku celou v růžovým nebo kluka v modrým OPRAVDU nechci 😀. Nevidím jediný důvod proč bych to měla dopředu vědět.
No jsme asi v hodne mensine 🙂 taky uz mě tohle tema napadlo 🙂 my vsude taky hlasime, ze vedet nechcem a dr. se divil, ze je podle nej lepší vedet, ale nenutil. Jen na genetickým ultrazvuku doktorka jak projížděla, tak sice rychle, ale asi sme poznali i kdyz jsme to nahlas nevyslovili ☹
Jo a mam kamarádku co je dr a rodí a říkala, ze je i na rodičích hezčí kdyz najednou zjisti co maj (a i nechava tatínka aby oznamil mamince co maj), nez jen jo tak mate tu holku jak vite...
U nas je to jeste tak, ze ja chci holku, manžel kluka a po porodu nam to bude jedno, ted by to nekomu z nas bylo "lito" 🙂
My měli kočárek zelený. A i kdybych věděla pohlaví, tak bych nekoupila modrý nebo červený, mně se líbil ten zelený.
A nutkání říct si to - to jsem měla, když jsme šli na UTZ v tom 24tt 😀 A i když manžel měl ze začátku chuť si to nechat říct, tak pak mě podržel a řekl, že ne, že jsme se tak domluvili.
Nenechala jsem si to rict ani u jednoho
@nowe doktory jsem informovala, že pohlaví nechci vidět, takže ani na ultrazvuku mi pohlaví neukazovali, nebyl s tím problém. oblečení a další doplňky jsem nehtěla růžové, jinak mi to bylo jedno. mám ráda třeba zelenou, žlutou, koupila jsem i modrou, pro holčičku by mi nevadila, na batole už víc kupuju podle pohlaví.
Nenechali jsme si říct ani u jednoho a doporučuji 🙂
@luj_89 myslím, že hlavně výrobci dětského zboží si to bohužel myslí, červená ještě za první republiky byla považována za klučičí (podle své agresivity, znaku válečníků - asi krev), modrá dívčí (nevím jestli podle Panny Marie) ale to je fuk. docela mě mrzí že i oranžová, světle zelená, žlutá nebo jiné veselé odstíny jsou v sekci dívčí - doponěné mašličkami, květinkami, puntíky a malí kluci jsou odsouzeni k černé, hnědé, a tmavým smutným tónům. je to škoda. a černé kočárky - to je jako rakvičky. (mám tedy kočár taky šedý, ale zrovna v obchodě nebyla lepší varianta, když jsem na něm nechtěla vidět každou šmouhu)
My jsme taky nevedeli, par lidi nam to neverilo a mysleli si, ze to jen nechceme rict 🙂 Tusila jsem vsak celou dobu, ze to bude kluk a fakt byl. Myslim si, ze je skvely to nevedet
taky jsme si nenechali říct a bylo to úžasný! 🙂
Holky,děkuji za odpovědi. Já už myslela,že se nikdo nenajde. Jinak jsi taky myslím,že to musí být krásné překvapení 🙂 Vcelku je jedno co to bude,hlavně ať je prcek zdravý. To je to nejdůležitější 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Určitě je nás dost 😉, i když pořád menšina...