Kdo si nechá pohlaví miminka jako překvapení?

nowe
3. lis 2015

Nevím jestli tady taková diskuze je. Ale holky je tu některá která jsi pohlaví mimča nenechá říct?

mayyas
3. lis 2015

Určitě je nás dost 😉, i když pořád menšina...

jbzirafa
3. lis 2015

nenechala jsem si říct při prvním těhotenství a u případných dalších si také nenechám, resp. ani já ani nikdo jiný z rodiny to vědět nebude.

fifina86
3. lis 2015

Nenechali jsme si rict u prvniho miminka a ted taky ne 😉

nowe
autor
3. lis 2015

Takže oblečení jste kupovali neutrální? A z utz jste to neviděli? Ty jo, vy jste to vydrželi nenechat jsi to říct a ani dr.se neprořekl?

mayyas
3. lis 2015

@nowe Oblečeni neutrální... Na utz vzdycky říkáme předem, ze to nechceme vědet, neni problem. Naopak se setkáváme se vstricnym jednáním, uz několik dr říkalo ze jsou radi, ze si to jeste v dnešní době někdo nechává jako prekvapko.

luciina
3. lis 2015

Já jsem si nenechala a bylo to fakt do poslední chvíle překvapení ☺ Cítila jsem kluka,jednou na UZ jsem viděla kávové zrno a v porodnici jsem viděla pindíka - mám holku 😃 Já to doporučuji!

foogy
3. lis 2015

My to nevěděli, chtěli jsme překvapení. Na UTZ se doktor neprokecl a i když nahrával video, tak já to tam neviděla. A bylo to krásné překvapení pro všechny!
A během těhotenství to byla sranda, jak si všichni tipovali a sázeli se, haha.
Oblečení jsem měla hodně bílé, zelené, oranžové a modrého oblečení jsme pak dostali až až

vilibalda
3. lis 2015

U obou dětí jsme si to nenechali říct. Na utz jsem vždy upozorňovala, že pohlaví nechceme vědět a nikdo se neprořekl. Jen jsme z jednoho utz měli video, kde Dr. rychle přejela ultrazvukem a přišlo mi, že je to chlapeček (a taky byl 🙂), ale jistě jsme to nevěděli, protože utrazvukovým snímkům nerozumíme a mohla to být třeba pupeční šňůra...
Moje sestra těď za 14 dní čeká druhé a ani oni nic neví (a nevěděli) dopředu. Výbavička se u nás v rodině dědí už od doby, co se utz nepoužívaly, takže je laděna do neutrálních barev a stejně je v ní i něco růžového a něco modrého 🙂

nowe
autor
3. lis 2015

Super. Jsem ráda,že ještě někdo je kdo to má za překvapení 🙂 A neměli jste nutkání nechat jsi to říct? 😀

chanelle1
3. lis 2015

Ahoj - my to taky nevěděli a byla to pecka 🙂 u druhého si to taky říct nedáme.
Bylo pro nás nejdůležitější, aby miminko bylo zdravé a spokojené a tak nějak jsme si říkali, že má mít své tajemství a mělo by nás překvapit 🙂 a povedlo se 🙂

nowe
autor
3. lis 2015

A jakou barvu kočárku jste kupovaly?

chanelle1
3. lis 2015

Barvu kočárku jsme řešili neutrální a praktickou (z hledska ušpnění) a hlavně podle sporťáku - ten se přeci jen používá déle než hluboká korba.
A druhak je třeba kočárek vybírat podle podvozku.
Jinak my měli na holčičku i modrou i béžovou i černou. Ono je to šumák.

lucka8383
3. lis 2015

Já si to třikrát nenechala říct ale ted po 4tvrté už to vědět budu,Mám dvě holky a jednoho kluka tak jsem už zvědavá ale nechám si to pro sebe 😎 at jsou alespon ostatní překvapení.Už se uzavírají aj sázky kdo bude mít pravdu 🙂 🙂

luj_89
3. lis 2015

Taky si to nenecháme říct 🙂. Ale mám strach, že to z ultrazvuku poznám... Mít holčičku celou v růžovým nebo kluka v modrým OPRAVDU nechci 😀. Nevidím jediný důvod proč bych to měla dopředu vědět.

madlis
3. lis 2015

No jsme asi v hodne mensine 🙂 taky uz mě tohle tema napadlo 🙂 my vsude taky hlasime, ze vedet nechcem a dr. se divil, ze je podle nej lepší vedet, ale nenutil. Jen na genetickým ultrazvuku doktorka jak projížděla, tak sice rychle, ale asi sme poznali i kdyz jsme to nahlas nevyslovili ☹

madlis
3. lis 2015

Jo a mam kamarádku co je dr a rodí a říkala, ze je i na rodičích hezčí kdyz najednou zjisti co maj (a i nechava tatínka aby oznamil mamince co maj), nez jen jo tak mate tu holku jak vite...
U nas je to jeste tak, ze ja chci holku, manžel kluka a po porodu nam to bude jedno, ted by to nekomu z nas bylo "lito" 🙂

luj_89
3. lis 2015

@madlis řekl proč je to podle něj lepší? Jestli kvůli oblečení, tak to je fakt důvod 😀.

madlis
3. lis 2015

@luj_89 a kvuli jmenu 😀

luj_89
3. lis 2015

@madlis Tak jméno musíš udat pro holku i kluka..

foogy
3. lis 2015

My měli kočárek zelený. A i kdybych věděla pohlaví, tak bych nekoupila modrý nebo červený, mně se líbil ten zelený.
A nutkání říct si to - to jsem měla, když jsme šli na UTZ v tom 24tt 😀 A i když manžel měl ze začátku chuť si to nechat říct, tak pak mě podržel a řekl, že ne, že jsme se tak domluvili.

luj_89
3. lis 2015

@foogy To jsem nikdy nepochopila, proč všichni myslí, že červená je ,,holčičí" barva. U růžový to beru, ale červená? 😀

hadruska
3. lis 2015

Nenechala jsem si to rict ani u jednoho

jbzirafa
3. lis 2015

@nowe doktory jsem informovala, že pohlaví nechci vidět, takže ani na ultrazvuku mi pohlaví neukazovali, nebyl s tím problém. oblečení a další doplňky jsem nehtěla růžové, jinak mi to bylo jedno. mám ráda třeba zelenou, žlutou, koupila jsem i modrou, pro holčičku by mi nevadila, na batole už víc kupuju podle pohlaví.

zuuuzaaa
3. lis 2015

Nenechali jsme si říct ani u jednoho a doporučuji 🙂

jbzirafa
3. lis 2015

@luj_89 myslím, že hlavně výrobci dětského zboží si to bohužel myslí, červená ještě za první republiky byla považována za klučičí (podle své agresivity, znaku válečníků - asi krev), modrá dívčí (nevím jestli podle Panny Marie) ale to je fuk. docela mě mrzí že i oranžová, světle zelená, žlutá nebo jiné veselé odstíny jsou v sekci dívčí - doponěné mašličkami, květinkami, puntíky a malí kluci jsou odsouzeni k černé, hnědé, a tmavým smutným tónům. je to škoda. a černé kočárky - to je jako rakvičky. (mám tedy kočár taky šedý, ale zrovna v obchodě nebyla lepší varianta, když jsem na něm nechtěla vidět každou šmouhu)

lol27
3. lis 2015

My jsme taky nevedeli, par lidi nam to neverilo a mysleli si, ze to jen nechceme rict 🙂 Tusila jsem vsak celou dobu, ze to bude kluk a fakt byl. Myslim si, ze je skvely to nevedet

majkylove
3. lis 2015

taky jsme si nenechali říct a bylo to úžasný! 🙂

nowe
autor
3. lis 2015

@foogy to je super,že nutkání jste nakonec překonali 🙂

nowe
autor
3. lis 2015

Holky,děkuji za odpovědi. Já už myslela,že se nikdo nenajde. Jinak jsi taky myslím,že to musí být krásné překvapení 🙂 Vcelku je jedno co to bude,hlavně ať je prcek zdravý. To je to nejdůležitější 🙂

nowe
autor
3. lis 2015

@lol27 lidi ať si myslí co chtěj 😝

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru