Myslíte si, že je možné chodit na jumping v těhotenství? Zjistila jsem, že jsem v 6-7 tt a ještě před týdnem jsem vesele skákala... Teď nevím, zda pokračovat...spíš asi ne, ale dost mě to baví... chtěla bych znát vaše názory, zda to může miminku uškodit, nebo ne. Co vše za sporty provozujete? 😉
@anitram013 můj názor je nepokračovat....jak je žena těhotná, od začátku ma byt v klidu a šetřit se....tím nemyslím valet se doma s nohama nahoře, ale nedělat akční sporty, nenosit těžké věci atd..neriskovat...
Klidná maminka klidne miminko ;)
Já si myslím, že to ublížit může - může se odloučit placenta díky prudké změně pohybu... mám v okolí dost kamarádek, co potratily po nepatrné bouračce, pidiťukanečku.... 😒 . Ono se nemusí stát nic, ale kdyby se stalo, žij s tím potom.
Říká se že můžeš se můžeš hýbat stejným způsobem jako před otěhotěním, takže pokud tvé tělo zvyklé třeba na 3x týdně aerobic, neměl by ti ani v těhotenství ublížit. Já ještě v 5.měsíci jezdila na koni ( jezdila jsem hodně před těhotenstvím), kamarádka na koi odjela své poslendí představení ještě v 8.měsíci. Obě jsme měly těhotenství docela vpohodě. Záleží jestli se jumpingu věnuješ už dlouho, nebo jsi s ním začla před čtrnácti dny 😀 Pro klid duše to ale konzultuj s doktorem, já se taky cvičně ptala
to si musíš uvážit ty sama.....obecně nejsou dobré otřesy, na druhou stranu v prvním trimestru to máš "všechno nebo nic". Zdravý, dobře umístěný plod, ve zdravé matce vydrží překvapivě dost 🙂
Já do 12. týdne jezdila na koni, cca do 6. týdne jsem i skákala (na koni), k tomu jsem hodně běhala. Myslím, že třeba při běhání po asfaltu bude otřesů snad skoro víc jak při jumpingu.
Ono asi uvidíš sama, jak dlouho se při tom budeš cítit dobře. Mně to prostě po nějaké době přestalo běhat, zadýchávala jsem se, přehřívala se, dělalo se mi šoufl. I na koni jsem cítila, že kondička je nějak slabší než dřív, vypustila jsem jízdárenskou práci, zkrátila jsem vyjížďky a už se pak jen rekreovala.
Od 12. týdne nejezdím a strašně mi to chybi ☹ teď akorát chodím s kobylou na pěší procházky (v bahně :-P) , lonžuju a občas zajdu na jógu. Časem bych chtěla začít chodit na těhoakvacvičení.
P.S. jezdit jsem přestala, protože tatínek šílel, že jsem nezodpovědná a že stačí blbá náhoda, zakopnutí, leknutí, aby mě čtyřnožec někde sklepnul a já blbě spadla - proti tomu jsem neměla čím argumentovat, protože to je prostě pravda...kdyby to bylo jen na mně, jezdila bych dýl. I když teď už je to vyřešený, nezapnu rajtky :D
@jitavrtule : já přestala protože jsem nebyla schopna se dostat na koně - do sedla jsem se nevlezla a bez sedla jsem se na něj nevyhoupla 😀
@anitram013 Ahoj, ja chodila na danceaerobik do 6-7 mesice a vpohode, byla sem zvykla, kdyz sem mela motaka, tak sem zvolnila. Hopsani a zmen smeru tam taky bylo dost, kamoska predcvicovala u obou deti skoro az do konce 😉
Já v těhotenství běhám, ale na jumping bych nechodila.
Pohyb je dobrý, ale zrovna to skákání bych určitě neriskovala. Když jsem měla na začátku těhotenství hematom v děloze tak mi doktor řekl, že nejhorší pro těhotné jsou otřesy.
@anitram013 Zrovna ten jumping dělá dost velký nápor na dělohu a tak. Moje známá sice skákala až do 5. měsíce, protože dřív o těhotenství nevěděla a fakt několikrát týdně, protože předcvičovala, ale jakmile to zjistila, hned toho nechala.
také se připojuji k tomu raději neskákat, nárazy nejsou dobré...jiné cvičení ano, ale tohle bych raději probrala s gynekoložkou.
Jumping není dobrý vůbec pro ženy, a je jednou jestli je těhu nebo ne, prý nejhorší cvičení vůbec, i když je trendy...rozebíraly jsme to s mou fyzioterapeutkou, dochází při něm i k povolení pánevního dna a pak k úniku moči. Ale pokud to někomu vyhovuje, proč ne.
Mohu se zeptat k tomuto příspěvku jak je to s jumpingem při pokoušení se o dítě?
Od včerejška se pokoušíme se s partnerem o miminko, ráda bych se poradila. Jsem sportovní nadšenec a zvyklá hodně cvičit (jumping, spinning, kruhový trénink, doma, běh, posilovna)…Spíš mě to zajímá ohledně toho jumpingu. Ptala jsem se i sestřičky u gynekologa, zda to nevadí, když se chceme pokoušet, především ten jumping…Říkala, že to nevadí a že je hloupost kvůli tomu přestat–divila jsem se, že i jumping nevadí…Spíš se obávám, než bych zjistila, že jsem v jiném stavu, abych neublížila miminku…Prosím o rady a názory či ZKUŠENOSTI. Děkuji 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já nevím to skákání asi zrovna není dobrý pohob, zeptala bych se gyn, to je nejjistější 🙂