Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko

Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko. Prosim má tu ňáká žena s tím už zkušenosti? Doktor mi dal ještě týden. Prosím napište mi. Děkuji Zuzka

dencadenda
4. dub 2017

U me bylo videt v 7tt v kolikatem jsi??

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

Ahojky, děkuji že píšeš. No doktor mi dnes na kontrole řekl že bych podle menstruace měla být v osmém týdnů, ale že podle velikosti plodu by to mohl být pátý týden

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@dencadenda
Ahoj, děkuji že píšeš. Dnes mi doktor na kontrole řekl že podle poslední menstruace bych mohla být v osmém týdnu,ale podle velikosti plodu to vypadá na pátý týden. Prý ještě týden počká,ale prý jenom kvůli mě.

fandysek_1
4. dub 2017

Buď v klidu. Naděje umírá poslední. Dle menstruace mám být osmý týden, ale mimi je tak o týden mladší. Takže jsem cca sedmý týden a srdíčko, už je. Dej mu čas a třeba se ještě ukáže.

absintka19
4. dub 2017

@zuzana11kristofova když přesně nenapíše kolik jsi protože 5tt je 4+0 až 4+6 což je na srdíčko brzy. 8tt je taky 7+0 až 7+6 což je velký rozptyl. Srdíčko bývá standardně v 7tt, někdy později 8tt. Záleží na stáří tehu.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@fandysek_1
Děkuji, snažím se být v klidu, ale moc to nejde. Doktor řekl že týden ještě počkáme,ale prý jenom kvůli mě. Tak nevím jak to mám brát.

fandysek_1
4. dub 2017

@zuzana11kristofova kdy si měla poslední ms?

absintka19
4. dub 2017

@zuzana11kristofova vždy se čeká pokud je tehu mladší než MS. Nestresuj, když bude mimo silné vydrží-stres mu ubližuje, když nevydrzi je lépe když odejde na začátku protože není v poradku. Nic není ztracené. Nezmenis nic na tom.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@fandysek_1
Posledni menstruaci jsem měla 9.2.

absintka19
4. dub 2017

@zuzana11kristofova důležitá.je i délka cyklu/ovu, jaké jsi měla? Co test z.krve? Víš hcg? Roste?

terunap
4. dub 2017

Ahoj, vím že těhle příspěvků je tu mnoho, ale potřebovala bych vedet jestli někdo měl to stejně co ja.
Poslední menstruace byla 25.2 2017. Prášky ze zdravotních důvodu neberu, ale používali jsme vždy kondom. V půlce března jsme ovšem kondom nepoužili, ale přítel si dával velký pozor. Pak dni na to se mi náhle udělalo špatně v autě a malém jsme museli zastavit jak se mi chtělo zvracet. To se mi nikdy před tím nestalo. Pak byl zase chvíli klid, ale menstruace uz mi 6 dni meska a pocituju divné tlaky v podbrisku jako bych to mela dostal, ale stále nic. Na prsou a nikde jinde žádné příznaky nepozoruji, krom toho ze jsem dneska šla zvracet po čištění zubu a jsem neskutečné unavená. Test jsem skousela včera, ale byl negativní a k doktorovi jsem objednána az za 14 dni. Miminku bychom se nebránili i kdyz by to nebylo plánované. Jen se chci zeptat zda měl někdo neco podobného a i před negativní test byla těhotná?
Moc dekuju 😊

fandysek_1
4. dub 2017

@zuzana11kristofova takže ještě později než já, já jsem měla 7.2. (záleží také na délce cyklu) a mám cca o týden mladší mimi, vydrž může se ještě ukázat.

bledulka84
4. dub 2017

@zuzana11kristofova já mám zkušenost s oběma možnýma variantama, napřed neprosperující těhu, malinko to rostlo, ale neodpovídalo dle MS a srdíčko se neobjevilo, nakonec jsem samovolně potratila v cca 8tt dle MS a následné těhu neodpovídalo dle MS o 14 dní (chvíli to vypadalo i na víc, na začátku je to měření ještě nepřesné) , ve finále z toho byla ovulace cca 28 DC (po dvou předchozích potratech jsem to po první kontrole viděla už jako že je to zase v háji, ale nebylo). takže pokud nevíš, kdys měla ovulaci, tak to ještě může být v pořádku, za týden uvidíš, jestli roste. Každopádně stejně pokud už je něco špatně, tak to stejně neovlivníš, takže nezbývá než čekat. A těhu testy i u neprosperujícího těhu mohou krásně tmavnout, takže to taky neřeš a netestuj...

fandysek_1
4. dub 2017

@terunap jo mě se to stalo, test mi neukázal těhotenství v termínu ms a ani digitál, takže jsem ho zahodila a myslela jsem si, že mi je blbě z PMS, ale tak to nebylo, jen jsme počali později a mimi je mladší a hcg bylo na testu vidět, až později, zkus ještě vydržet a udělat test za pár dní

linee
4. dub 2017

@zuzana11kristofova ahoj,vim,ze cekas nejake povzbuzeni a hledas nekoho,kdo to mel stejne.Mam za sebou dva zamlkle potraty a po zkusenosti ti napisu toto-zazraky se deji.Ovsem tri tydny mezi terminem ms a stari mimi je uz hodne:( spise bych rekla,ze se mimi prestalo vyvijet. Ale urcite pockej tyden,minimalne kvuli srovnani,zda plod roste nebo jak to vypada.To byla tvoje prvni prohlidka v tehu?Co tam bylo videt?Drzim ti moc palce.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@absintka19
Ano plod roste. Žádné testy mi nedělal,pouze ultrazvuk. Nevím hcg.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@linee
Děkuji ,prohlídka to byla už třetí. Plod roste, ale stále není vidět srdíčko. Doktor není schopný mi říct v kolikátém jsem tydnu,ale prý ještě týden počká

helcah
4. dub 2017

U mého prvního těhotenství nebyla srdeční aktivita do 9. týdne, v 10 již ano. Neumím si představit, že bych v 9 týdnu šla na revizi a to zcela zbytečně !!! Moje sestřenice kvůli tomu v 8 týdnu šla 2x na revizi, poté jsem jí poradila, ať jde k jinému lékaři a vyčká a jiný lékař za pár dní aktivitu našel a dítko je v pořádku. Její lékařka jí už opět posílala na revizi.
Dá se to ale poznat podle hcg z krve, zda se těhotenství vyvíjí i nadále.

bledulka84
4. dub 2017

@zuzana11kristofova a kdy byly ty předchozí prohlídky? mě to u toho prvního rostlo taky, ale ne tak, jak mělo a už to bylo špatně.

verdos
4. dub 2017

@zuzana11kristofova Jak doktor počká, ale jen kvůli tobě? Tomu nerozumím. Jako s čím počká? A u koho jiného by nepočkal (a na co)? I kdyby to byl neprosperující, tělo si s tím může poradit samo. (Samozřejmě jiné by bylo, kdybys měla známky nějakých problémů, pak je potřeba něco řešit, ale o tom nic nepíšeš). Jeho vyjádření nerozumím.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@bledulka84
13.3. potom 27.3. a dneska. Když doktor viděl ultrazvuk tak hned říkal že to je dobrý . A když jsem se ho ptala na srdíčko tak říkal že ho ještě nevidí. A pak mi řekl že to je špatný

bledulka84
4. dub 2017

@zuzana11kristofova a na tom prvním UTZ bylo něco vidět? Pokud ještě ne, tak by to dobrý být mohlo, ale pokud něco viděl už i na tom prvním, tak bych si moc naděje nedělala

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@helcah
Vaše zpráva mě dost podpořila. Nechápu tedy proč mi doktor neudělá žádné testy a proč mě tak stresuje

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@verdos
Ani já mu nerozumím. Žádné zdravotní problémy nemám . Řekl mi že tedy ještě týden počkáme jen pro můj klid. Nedělal mi ani žádné testy, pouze ultrazvuk

verdos
4. dub 2017

@zuzana11kristofova Přístup doktora je zvláštní. Možná jen neumí vhodně komunikovat, těžko říct. Držím palce, ať je vše ok.

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@bledulka8
Dá se říct že na prvním ultrazvuku nebylo skoro nic vidět, protože mi doktor řekl že to může být těhotenství, ale taky že ne. Že skoro nic není vidět.

urtica
4. dub 2017

@zuzana11kristofova Pokud chcete , můžete si test nechat udělat v jakékoliv laboratoři jako samoplátce (tuším, že to stojí kolem 150,-). Důležitý není ani tak absolutní výsledek ale srovnání - test necháte provést jeden den a za dny znovu, hodnota by měla stoupnou cca dvojnásobně (mně stoupala cca o 1,5 násobku a také to bylo Ok).

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@urtica
Dobře, děkuji za radu. A za kolik že dní mám test opakovat? A jak se ten test jmenuje. A to ho potom mám odnyst k doktorovi? Nebo to z něj vyčtu sama?

zuzana11kristofova
autor
4. dub 2017

@verdos
Děkuji

absintka19
4. dub 2017

@urtica souhlasím, dejte si udělat test na hcg a za dva dny znovu. Tohle mel udělat doktor, mrzí mě ze to takto komunikuje-špatně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru