Ahoj 🙂 vymýšlíme jméno pro kluka a je to teda o dost těžší než u holčičky...
Jaké jméno se spíše hodí ke jménu Marianna?
Matthias/ Mathias, Lukáš/ Lucas/Lukas, Marek? Případně i jiné.
A jaké by byly varianty oslovování?
U Marka se bojím toho, že by se mu říkalo jen Marečku a pozdéji Marku. Maru by se pletlo s oslovením Mari (pro Mariannu) a Mára se zase nelíbí manželovi..
Díky za rady 🙂
@krisstina93 Mne se libi tyhle jmena, co jsem vypsala..nemuzeme se ale rozhodnout.
Marianna a Matthias. Oboje zdvojene a nezvykle, hodi se to k sobe.
Mně se nejvíc líbí Lukáš 🙂
Urcite bych ke jmenu volila českou verzi, zadny Mathias, Lucas a pos. Marianna je krasny cesky jmeno. Nekoukala bych na to, jestli se jmena k sobe hodi zvukove, ale spis aby byla bud obe ceska, nebo cizi... Za me je takove zvlastni, kdyz je jedno jmeno ceske, starsi a druhe takovahle "moderna". Tim ale nehanim zadna jmena, at si kazdy dava co chce. Chtela jsem tim pouze rict, ze si myslim, ze by mela k sobe jmena ladit spise v tomto smeru... Me se libi jmena Marek a Lukáš.
Jen ne Matthias, prosím 🙏 Jakkoli exoticky toto jméno pojmete v základním tvaru, pro okolí to pak bude vždycky Mates 🙈
Je příšerně přeMatesováno, ve školách, školkách, na MK, všude kam se vrtnete je nějaký Matýsek 😨 Vždyť je tolik krásných jmen, proč má být jeden z davu?
Takže za mě Lukáš nebo Marek.
@anyroxy Marianna je krasne jmeno a neni caste, ten vyber pro kluka je slabsi, volila bych originalnejsi a neoukane, Tadeas, Oliver....jinak bych dala asi Lukas nebo Lucas, pokud mate ceske prijmeni, tak hezky cesky. Jinak chvalim, ze si davate zalezet, aby se to hodilo 🙂!
@dyechampion Tadeáš a Oliver je neokoukané? Vždyť těch je všude plno a nic originálního na tom není. To je to stejné, jako Matýsek 😀
@anyroxy za mne určitě čeká varianta jména a z toho co píšeš, tak asi Lukáš. Marka bych se taky nebála.
@blondynka400 No me prijde, ze je moc neslysim...zato Honzu, Martinu a Jirich je furt plna prdel :D
@dyechampion asi jak kde. Praha je samý Tadeáš a Oliver. Honza je klasika, to asi bude frčet pořád, Martin relativně taky 🙂
Hlavně ne žádný Matýsek, mně se třeba moc líbil Matouš, ale právě kvůli zkratce Maty, Matýsek, jsem ho zas vyškrtla 😄 protože těch je obecně asi milion a furt to někde slyším
Dala bych Lukáše, různé varianty Matýska jsou podobné Marianne a pletlo by se.
@mysh_me jo to si taky rikam😀
V kalendari je Mariana, tim, ze tam zdvojili to pismeno, uz vybocuji z davu, tak bych neco netradicniho volila i u kluka. Marianna a Lukáš, to je jako pest na oko, kdyz uz uvazujete, aby sla jmena k sobe.
Jinak v Praze letos ve dvou tridach skolky zadny Matyas (ani Honza)🙂 Celkove se nam sesla zajimava jmena: Alexandr, Teodor, Vilem, Kvido, Ferdinand, Alfred, Albert, Robin. Opakuje se Jachym a Vojtech.
Já bych se spíš poptala v širší rodině, co se jim víc líbí, a jak by ho případně oslovovali. Mě tchán zhnusil jedno zvažované jméno a rodiče vymluvili druhé, že je jak pro psa (protože se tak jmenuje pes jejich sousedů).
Albert a Marianna.....Matouš a Marianna....Michael a Marianna....Marek a Marianna🙂 mně se Lukáš nelíbí😉
Těžko radit, když už jste (za mě nesmyslně) zdvojili tu Marianu. K Marjánce by se hodilo něco hezky českého, k tomuhle tvaru fakt nevím. Jinak já miluji jméno Prokop, měla jsem ho vybrané, ale máme holčičku.
Já bych spíš řešila, jestli se hodí k příjmení. Klukovi zůstane celý život. Ale z vašeho výběru za mě Lukáš/Lukas. Tam je nejvíc možností oslovení.
@anyroxy Marka bych zavrhla. Jmeno je to hezke, ale pletlo by se vam to se segrou. Z tebou uvedenych bych dala Lukase a mne napadl k Marianne jeste Damian.
Me by se k Marianne libilo treba Jaromir, Jachym, Jindrich. Jinak souhlasim s ostatnimi, na jmeno Matysek a jeho varianty se tady pta nejaka maminka denne 😄 Ale pokud se vam libi, tak smele do toho. Jeste me napadl Samuel. Neco s pismenem M, ale ne M na zacatku.
Známá má Marianu a Marka, měla totiž zamlada příjmení Komárek, tak tam chtěla vpašovat do jmen to "marek". Ale já osobně bych dala jinak znějící jména, aby se nepletli. Začneš říkat Ma- a otočí se oba dva.
@syslounek no to je taky rada, zeptejte se v rodine, jestli vam nekdo vase vybrane jmeno nezhnusi nebo se tak nejmenuje neci pes 🙈 😅 to je snad nejhorsi duvod proc nejake jmeno (ne)davat. Snad se umite rozhodnout sami, ne? Podle me je nejlepsi s rodinou vyber vubec nediskutovat. Jasne oni to mysli dobre, ale kazde jmeno se da zhnusit kdyz budou chtit, a nic jim nebude dost dobre. Dite si to jmeno ponese cely zivot, bude formovat jeho identitu, jeho vztahy s okolim (s kazdym, komu se jmenem predstavi), a vy to rozhodnete podle toho, jak se jmenuje souseduv pes??
@anyroxy
Proc by se jmeno melo hodit ke jmenu sestry?Bude to jeji sourozenec,ne kabelka k botickam.
Spis byc resila at se hodi k prijmeni.
@mysh_me Marianna je složenina jmen Marie a Anna, a Marjánko, Marjánko se zpívá i v lidovkách, takže ano, je to jméno v Česku historicky běžně používané, žádná exotika.
@petulkadodo Diky, jsem stejneho nazoru a příspěvek me teda dost zarazil... Mam neter Mariánku. Maminka Marie uz nechtěla pokračovat v Maruskach v rodine a chtěla Anicku. Jmeno zvolila jako hezky kompromis... Pokud není Mariana ceske jméno,tak uz nevim teda...🤔
@drahotka české jméno je třeba Vlasta, Božena, Zdislava nebo Milada. České a v Čechách běžně užívané není totéž. VW je tady taky často používané auto, ale české kvůli tomu není.
Mariana je složenina dvou hebrejských jmen.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dej jméno jaké se vám líbí, proč zkoumat, jestli se to hodí ke jménu sestry?