Ahojte holky, potřebuju radu pro kamarádku, která před pár dny zjistila, že čeká vytoužené miminko. Ještě před očekávanou MS, kdy těhu netušila, držela jednodenní půst na pročištění organismu a teď má strach, jestli to nemohlo miminku nějak ublížit a poprosila mě, ať se tady poptám 🙂 Já si myslím, že nemohlo, vzhledem k tomu, kolik těhulek první měsíce prozvrací a kolikrát v sobě během dne nic neudrží.. Co myslíte vy?
ahoj Marinko 🙂 taky si myslím že jeden den by neměl tolika vadit 😉 za jeden den tělo nevyhladoví 🙂
Pokud vím, tak na samém začátku je mimi vyživované ze svého žloudkového vaku. Placenta funguje až za několik týdnů. Určitě vůbec nemusí mít obavu.
Myslim si to samy, v tomhle obdodi i kdyz se nejaka bunka porusi, nahradi ji jina, protoze jeste nejsou specializovany, takze by to nemelo na nic mit vliv.
V prvním trimestru jsem trpěla na docela silné těhu nevolnosti a dnů, kdy jsem do sebe nedostala nic bylo nepočítaně. Mimi zatím roste přesně jak má, takže ať je kamarádka naprosto v klidu. 😉 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky si myslím, že se nic neděje, mimčo si určitě vzalo z jejích zásob co samo potřebovalo 😉 Já být tvou kamarádkou, tak se zbytečně nestresuji 🙂