Ahoj holky, jsem v 21tt a rada bych se vas zeptala, jak vypada vase navsteva poradny? Jde mi o to, ze moje mama ma pocit, ze chodim az moc casto a vadi ji, ze mi doktor dela kazdou navstevu ultrazvuk. Jsem rok a pul po odebrabi jednoho vajecniku diky nadoru a na druhem mi praskla cysta. Jinak vim, ze chodim co 14 dni na kontrolu diky tomu, ze mam Leidenskou mutaci krve a distopickou ledvinu, ktera se zacina konecne vracet na sve misto. Ja doktorovi verim, preci jen mi tehda tou operaci zachranil zivot (nebyt nej poslali me domu, aby se mi krev v brise vztrebala) a on by mel nejlip vedet co je pro nas dobre nebo ne? Jak tedy vypada vase kontorola? Diky moc za odpovedi 😉
vzhledem ke zdravotním komplikacím co máš mi to přijde v pořádku...
Ahoj, poradna po měsíci je naprosto v pořádku. V poradně mi změří tlak, zváží mě, zkontrolují moč, udělají ultrazvuk. Se sestřičkou, která je porodní asistentka, proberu, jestli mám nějaké obtíže a ona mi řekne, co mě například v příštím měsíci čeká za vyšetření, na co si dát pozor apod.
@annielok Taky se mi zdá,že to je v pořádku,že tě tak hlídá.Mě nic není,chodím od začátku co 4.týdny na kontrolu a UTZ mi dělá pokaždé🙂.
já chodím klasicky po 4 týdnech. Ale měla jsem špatné těhu před tímto a bylo mi nabídnuto především na UTZ chodit i jednou týdně pokud budu chtít. A to jsem zdaleka neměla potíže jako ty. Jsi podle mého soudu na velice rizikovém těhotenství a jen můžeš děkovat, že máš doktora který se opravdu stará!! Maminka to nejspíš nechápe, protože nejspíš měla těhotenství v klidu a byla ona sama bez potíží. Ale ty jsi uplně v jiné situaci! Jen at tě hlídají! Je to dlouhá cesta a "nevyzpytatelná" takže lépe být o krok napřed než potom litovat .. určitě to máš takhle moc dobře, rozhodně se nemusíš cítit nijak nepříjemně! 😉
@annielok Je určitě lepší, že tě dr. hlídá. Maminky mají tendence do toho moc mluvit. Mě pro změnu pořád posílala ať jdu ještě na ten 3D utz a já nechtěla. Za našich mamin už UTZ byl, ale prý se říkalo, že to škodí a tak tam moc nechodily.
vzhledem k potížím mi to příjde v pořádku. Teď chodím klasicky každé 4 týdny a vždy mi dělá ultrazvuk. Ale na začátku jsem měla problémy a chodila jsem též každých 14dní a též mi vždy dělal ultrazvuk. Pokud tě chce doktor vidět častěji a lépe hlídat je to jedině plus, nechce nic zanedbat. A promiň, časy se prostě mění, moje maminka ani na žádném ultrazvuku nebyla a naopak vidí jako klad, že jsou dnes rodičky hlídané. Tak řekla bych, že potřebu kontrol ví více lékař než maminka 😉
@annielok
mám také jeden vaječník, na druhém sem mívala cysty...
do 30tt sem chodila na kontrolu co měsíc - odevzdala moč, zvážila se, udělala doktorka jen vyšetření spodem, jestli se neotvírám.
UZ sem měla pouze 3krát.. vícekrát bych ho odmítla, pokud cítíš pohyby, není potřeba...
Myslím, že v tvém případě je naprosto v pořádku, že tě takto hlídá! Lékař ví, co dělá.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem v 15tt a chodim po mesici,plus minus...ale jsem bez obtizi. Myslim,ze je dobre,ze te tak hlida 🙂