Gynekologická vyšetření v těhotenství, jak vypadají?

annielok
29. zář 2014

Ahoj holky, jsem v 21tt a rada bych se vas zeptala, jak vypada vase navsteva poradny? Jde mi o to, ze moje mama ma pocit, ze chodim az moc casto a vadi ji, ze mi doktor dela kazdou navstevu ultrazvuk. Jsem rok a pul po odebrabi jednoho vajecniku diky nadoru a na druhem mi praskla cysta. Jinak vim, ze chodim co 14 dni na kontrolu diky tomu, ze mam Leidenskou mutaci krve a distopickou ledvinu, ktera se zacina konecne vracet na sve misto. Ja doktorovi verim, preci jen mi tehda tou operaci zachranil zivot (nebyt nej poslali me domu, aby se mi krev v brise vztrebala) a on by mel nejlip vedet co je pro nas dobre nebo ne? Jak tedy vypada vase kontorola? Diky moc za odpovedi 😉

makak21
29. zář 2014

Jsem v 15tt a chodim po mesici,plus minus...ale jsem bez obtizi. Myslim,ze je dobre,ze te tak hlida 🙂

eldrag
29. zář 2014

vzhledem ke zdravotním komplikacím co máš mi to přijde v pořádku...

anetp
30. zář 2014

Ahoj, poradna po měsíci je naprosto v pořádku. V poradně mi změří tlak, zváží mě, zkontrolují moč, udělají ultrazvuk. Se sestřičkou, která je porodní asistentka, proberu, jestli mám nějaké obtíže a ona mi řekne, co mě například v příštím měsíci čeká za vyšetření, na co si dát pozor apod.

krystynaraszkova
30. zář 2014

@annielok Taky se mi zdá,že to je v pořádku,že tě tak hlídá.Mě nic není,chodím od začátku co 4.týdny na kontrolu a UTZ mi dělá pokaždé🙂.

nocinoci
30. zář 2014

já chodím klasicky po 4 týdnech. Ale měla jsem špatné těhu před tímto a bylo mi nabídnuto především na UTZ chodit i jednou týdně pokud budu chtít. A to jsem zdaleka neměla potíže jako ty. Jsi podle mého soudu na velice rizikovém těhotenství a jen můžeš děkovat, že máš doktora který se opravdu stará!! Maminka to nejspíš nechápe, protože nejspíš měla těhotenství v klidu a byla ona sama bez potíží. Ale ty jsi uplně v jiné situaci! Jen at tě hlídají! Je to dlouhá cesta a "nevyzpytatelná" takže lépe být o krok napřed než potom litovat .. určitě to máš takhle moc dobře, rozhodně se nemusíš cítit nijak nepříjemně! 😉

z_kopretinka
30. zář 2014

@annielok Je určitě lepší, že tě dr. hlídá. Maminky mají tendence do toho moc mluvit. Mě pro změnu pořád posílala ať jdu ještě na ten 3D utz a já nechtěla. Za našich mamin už UTZ byl, ale prý se říkalo, že to škodí a tak tam moc nechodily.

keeshka
30. zář 2014

vzhledem k potížím mi to příjde v pořádku. Teď chodím klasicky každé 4 týdny a vždy mi dělá ultrazvuk. Ale na začátku jsem měla problémy a chodila jsem též každých 14dní a též mi vždy dělal ultrazvuk. Pokud tě chce doktor vidět častěji a lépe hlídat je to jedině plus, nechce nic zanedbat. A promiň, časy se prostě mění, moje maminka ani na žádném ultrazvuku nebyla a naopak vidí jako klad, že jsou dnes rodičky hlídané. Tak řekla bych, že potřebu kontrol ví více lékař než maminka 😉

eficenka
30. zář 2014

@annielok
mám také jeden vaječník, na druhém sem mívala cysty...
do 30tt sem chodila na kontrolu co měsíc - odevzdala moč, zvážila se, udělala doktorka jen vyšetření spodem, jestli se neotvírám.
UZ sem měla pouze 3krát.. vícekrát bych ho odmítla, pokud cítíš pohyby, není potřeba...

petrusew
30. zář 2014

Myslím, že v tvém případě je naprosto v pořádku, že tě takto hlídá! Lékař ví, co dělá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru