Elen nebo Julie?

kleriska
3. led 2022

Co vybrat pro holčičku Elen nebo Julie? Děkuji za nazory

zuzaaaaa
3. led 2022

@kleriska mame Julinku, miluju to jmeno. Ale Elen je taky muj favorit 😆

te_reza
3. led 2022

Já mám Elen, ono taky záleží na příjmení.

rozitta
3. led 2022

Obě jsou krásná, neuděláte chybu 🙂👍

jancabr
3. led 2022

Máme Annu a Julii. Obě jména pasují na holky úplně přesně. První byla jasná hned, u druhé dcery jsme váhali a definitivně se rozhodli až asi 14 dní před porodem. Pomohla koláž na lednici. Na čistý papír jsem doprostřed napsala příjmení a okolo asi 30 jmen, které by přicházeli v úvahu. Postupně jsme škrtali a kroužkovali

janina1111
3. led 2022

My máme dvojčátka Nelu a Elen. Nelinku jsme měli jasnou dlouho, ale druhé jsme váhali, měla být dlouho Adélka, ale pak o Vánocích byla v TV pohádka a princezna byla Elena. Zamilovala jsem se do toho jen se mi nelíbila Elena, tak jsme zvolili Elen. Miluju obě jména. Julinku bych nedala, nelíbí se mi oslovení Julča. Hodně štěstí při výběru. Je nakonec úplně jedno co vám sem kdo napíše....rozhodněte se srdcem sami....

felixfelicis
3. led 2022

Já bych si počkala, až uvidím miminko, a pak se rozhodla 🙂

jako_mala_holka
3. led 2022

Mně se víc líbí Elen, ale obě jména jsou hezká

zelenaesmolda
3. led 2022

@kleriska
me se Elen nelibi,pusobi to na me vulgarne.

neomenia
3. led 2022

Jeee ja jsem Julinka 🙂 v mé generaci jsem byla jediná, to byla sama katka, jana a Tereza, a koukám, že teď je moje jméno in👍 jsem pro Julii ( ale nerikejte ji prosim Julčo, to je jak na psa).

jaja01k
3. led 2022

@kleriska Mně se víc líbí Elen. Navíc mi přijde, že se teď každá druhá holčička jmenuje Julie, aspoň tedy v mém okolí je to nejčastější jméno.

treasurka
3. led 2022

@kleriska Julie je hezčí a jemnější, nedala jsem ho jen proto, že se tak někdy říká i genitálu malých holčiček ;) My jsme teda doma říkali Kačka, tak si nevybereš. Elen se mi nelíbí.

pribylovapetra
3. led 2022

Obě jména jsou teď hodně častá. Ale kdybych si měla vybrat z těchto dvou, vybrala bych Julie a rikala jí Julietta 🙂.

lida9
3. led 2022

za me zalezi na prijmeni... takze pokud jste Vomackovi, pak bych nevolila ani jedno 😀

mandala
3. led 2022

Elen se mě líbí víc.

@lida9 Proč ne, však to jsou česká jména, nebo ne ? 🙄

zelenaesmolda
3. led 2022

@mandala
Jedno ma recky a druhe latinsky puvod,ceske neni ani jedno.

lv
3. led 2022

Elen

biciklissie
3. led 2022

Mě se moc líbí Elen. Byl můj syn dcera, tak by to jméno byl můj velký favorit. Říkala bych ji Eli nebo Elie.

ferda90
3. led 2022

@kleriska Julie 🤗 je to moc hezké jméno

ilona87
3. led 2022

@kleriska my máme Elen - říkáme ji Elenko, Eliku nebo Elko, Eli.

evelin1251
3. led 2022

@kleriska jsem pro Julii 👍

fandysek_1
3. led 2022

@kleriska Elen je krásné. Měla jsem ho ve výběru jmen.

sherryel
3. led 2022

@kleriska : za mě určitě Elen ( moc jsem ji chtěla) ale je jich teď strašně moc ( Elen, Elena, Eleanor , Ella atd ) ...
Julie je krásné jméno ale mě to zkazil kolega ( super kluk /gay a říká ženskému pohlav. Ústrojí Julča - Julie ) ... Tak to prostě mám v hlavě 🤣😅...
Jinak moc jsem chtěla Eleanor a Ester ( za pár dní rodím dvojčata holky ) . Po dohodě s tatinkem nakonec vzájemná dohoda jiná ☺️😊

sylvusska
3. led 2022

Mame Julii 🙂 byl to muj sen uz snad od 18let, to jmeno dat. Druha dcerka se jmenuje Amalie.

Elenku maji segra. Rikame ji Eli, Eliku. Zalezi na prijmeni 🙂

upuska
3. led 2022

Při synovi jsem si přála Elišku nebo Elu, abychom ji mohli říkat Eli, Elinko..ale pak se s nimi kolem nás roztrhl pytel..ted jsem chtěla od začátku Julii a máme ji, ale definitivně jsme se rozhodli až po porodu..přítel chtěl Anetu

mahuliena1
3. led 2022

@kleriska Krásny výběr. My máme obě. Julinku i Elenku 💖

maxulekapcule
3. led 2022

Mě se líbí Julinka. Elen máme v rodině, ale to se mi nelibi 😃

sherryel
4. led 2022

@janina1111 : my chceme Nelu a Stelu pro dvojčata ... 35tt. Nela byla jasná a druhá volba byla Nina ... Ale byl to boj posledních pár jmen ze seznamu 🤣😅 nakonec chce tatínek Stelu ...

kate02
4. led 2022

Julinku máme a je to moc hezké jméno a ani žádnou další neznáme 🙂 říkáme ji Juli nebo Julo

katula94
4. led 2022

Já mám kočku Julinku :D na dítě si ještě budeme muset počkat a ve jménech už mám jasno 🙂 . Moje maminka je můj největší anděl, takže chci případnou holčičku rozhodně pojmenovat po ní.

kleriska
autor
4. led 2022

Holky moc děkuji, asi se rozhodnu pro Elenku (ma moc hezké zdrobneliny Eli, Elie, Elka, Elca, Elinka, Elenka, Elis a základní tvar Elen mi přijde moc pěkný na dospělou ženu). U jména Julie se mi líbí ten základní tvar (zdrobneliny už tak bohužel ne, navic Julie hodně skončí u Julci, což se mi moc u zrovna tohoto jména nelíbí, nositelkam jak to vypadá, tak už vůbec ne, oslovení julo si ani nedovedu představit. A jak tady bylo zmíněno, že julca je dámské přirození, to jsem taky slyšela... Na dospělou ženu se mi zkrátka zdá lepší Elen než Julie, ta Julinka spíše na holčičku (ještě hodně slyším oslovení jakoby s kroužkem nad u) ale děkuji za nazory

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru