Ahoj holky chtěla jsem se zeptat pri screeningu zjistily chybějící cenu v pupečníku, máte některá zkušenost? Mám so dávat třeba na něco pozor?
Nám zas ve 32.tt zjistili, ze máme jednou omotaný pupečník kolem krčku, tak se mám taky vic na pozoru 😪... Držím palce ať vám to dobře dopadne 🙂
Ahoj, na prvním screeningu mi taky zjistili jen dvě cévy, ale do dalšího ultrazvuku už tam byly všechny. Pokud se neobjeví, budeš jen víc sledovaná jestli mimčo dobře roste.
Ahojky, zjistilo se to i u nás ve 20tt
Zatím žádné problémy nemám. Jen bude syn menší než ostatní. Dnesk jsem 39tt+2 a ve 38tt měl 2.720g chodíme do rizikové poradny kde ho zváží a podívají se jak se mu tam daří.
Znám z okolí. Prý bude menší než ostatní... porodní váha přes 4 kila, 57 cm. Tak asi tak.
Děkuji ženy přesně takový informace pozitivní jsem chtěla slyšet 😀 děkuji moc 🙂
@merope
To mi ani neříkej 🤣🤣🤣 my máme odhad v tom 38tt - 2.720g ale váží a měří ho každý 2-3.tydny a vždy to roste tak nějak na hranici 🤣 snad se doktorka nespletla 🤣 uvidím do příštího pátku, to už snad bude venku 🙂
@petula.bir Hele, tak ona to je asi spíše rarita... doktoři prý šíleně nadávali na toho, kdo dělal ty váhové odhady, protože byly někde kolem toho 2,5 kila 😀 - tipuji, že se někdo podíval do papírů a pak to doodhadoval nějak od stolu 😀
@petula.bir syn se narodil 38+6 a měl jen 2,66kg 😉 a to jsem měla těhotenství bez komplikací a dle kontrol prospíval 😁
@merope
Dneska jsem byla v porodnici a malý má odhad 3.000g (39tt+2)
Chodila jsme jak na gentiku tak do porodnice - papiry jsem nikde neukazovala, aby jak říkáš si pak ze mě nedělali “dobrý den”
Vždy mi dělala doktorka podrobný utz, manžel byl pokaždé u toho a viděl veškeré výpočty 😁
@petula.bir Tak to skoro vypadá i na normální váhu.
@merope
Tak malý se narodil ve středu 39tt+5 a vážil 2.880g
@petula.bir jee gratuluju, a porod byl přirozený?
@petula.bir Taky gratulace! A skoro přesně na termín a skoro 3 kila, to už je stejně hezké (nebo teda aspoň mě to tak přijde, jsem rodila 1,5 kilového mrňouska 🙂 ).
@petula.bir nojo, no, mám trošku jiný pohled na "malá miminka" 🙂
@merope
To se ti nedivim 🙂 tak to my máme obra 🙂
Obě moje děti měli alespoň 3500g tak to byl rozdíl.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky mi na screeningu říkali, že mám jen dvě cévy v pupečníku... Ale prý to není zas takový problém, jen na konci těhotenství víc sledují, jestli miminko prospívá...
Ale já jsem to nakonec řešit nemusela, protože se chybějící céva najednou objevila při dalším ultrazvuku... 🤷
Jinak kolegyni opravdu jedna céva chyběla a měla bezproblémové těhotenství a má zdravou holčičku... 😉