Druhé těhu po císaři

jitulka87
18. bře 2018

Už jsem sem asi něco podobného psala. Ale teď by me zajimaly vase pribehy...kdy jste otehotnely nebo se zacly snazit po cisari a jak vam to dopadlo? Porad se nemuzu rozhodnout, jak dlouho cekat. Vim, ze rok by byl idealni...ale je to tak dlouha doba, kdyz mate prazdnou naruc a andilka v nebi...jak jste na to byly vy?

mary.jane
18. bře 2018

@jitulka87 ahoj. Ja planovane otehotnela 14 mesicu po cisari. Tehotenstvi naprosto bezproblemove, dokonce mne lekari chteji nechat rodit vaginalne. Jinak obecne se uvadi, ze druhy porod po cisari by mel byt az tak za ty dva roky.

drzticka81
18. bře 2018

Syn byl akut-mudr doporucil rok-takze v roce jsme se zacali snazit o druhe,byl zt,ale hned se povedlo znovu-rozdil mame 2roky a mesic,pak jsem mela jeste jeden cs-po trech letech od dcery 🙂))
jinak mam znamou-miminko se nedarilo-uz je starsi-v unoru minuly rok se jim narodila dcera cs-a ona mela v planu otehotnet driv nez v roce dcery-a povedlo se -ted v cervnu cekaji druhe-takze rozdil bude cca 16mesicu?

gepe
18. bře 2018

Po prvni sekci otehotneni po 6 mesicich a jizva atd. ok.

vetyver
18. bře 2018

Po sekci jsem otěhotněla po roce a měsíci, děti jsou rozdíl 21m a syn se narodil přirozeně 4kg ;)

jitulka87
autor
18. bře 2018

@gepe a co na to lekari? Konkretne tvuj gynekolog?

nikuu
18. bře 2018

Otehotnela jsem 9 měsíců po akutní sekci, teď jsem ve 27tt, zatím vše bez problémů, nikdo mě speciálně nesleduje, můj dr řekl, že v tom nevidi vůbec žádný problém.

jitulka87
autor
18. bře 2018

@nikuu a rekl ti nekdy nekdo z lekaru, jak dlouho cekat s druhym tehu? Mne vsichni tvrdili pul roku, spis ze jsme o maleho prisli. Ale ma dr je proti a trvala na roce...takova doba. Bude mi pak uz 31 a tak nejak mam pocit, ze mi bezi cas...zaroven mam strach, ze uz mam "jen dva pokusy". Neverim, ze me nechaji rodit prirozene

gepe
18. bře 2018

@jitulka87 ten mi zkontroloval vse a rekl, ze je jizva v poradku a vse ok. Otehotneni nebylo planovane. Prvni sekce byla planovana ve spinalu.

frndafrrr
18. bře 2018

Rodila jsem necelých 11 měs. po sekci opět sekcí (tím neříkám, že to doporučuji), problémy žádné nebyly. Zatímco v porodnici mi dr. řekl, že 2 roky po sekci né, (a na otázku jestli za půl roku, rok mi dobytek odvětil, že.. jestli tentokrát chci opravdu umřít.. )ale můj gyn. A bývalý primář mi řekl po 6.nedělí, že klidně za 3 m., jizva je zhojená a lepší už nebude..když jsem došla ještě dřív neřekl nic. Jinak je mi to líto a držím palce!

pajita
18. bře 2018

Na FB je skupina Cisarovny, muzes se pridat, jsou tam zeny ktere otehotneli po cisari jeste v 6nedeli, hned po 6nedeli, mesic po, pul roku, rok, dva... Ja to budu mit porod presne 3 roky po cisari, chtela jsem uz po roce a pul otehotnet, manzel nechtel kvuli svatbe a nez se to podarilo, tak z toho byl pul rok 🙂 jizvu mam zatim ok, tak uvidim jak se to bude dal vyvijet a rada bych rodila VBAC 🙂

katybenesova
18. bře 2018

My se snažili po roce a půl a ihned se to povedlo .. narodil se v dvou a půl roce sourozence.. a přirozene..proto jsme i chtěli tento rozestup kvůli přirozenému porodu. Porod byl rychlý a bez komplikací. Jizvu jsem vůbec necítila.

nikuu
18. bře 2018

@jitulka87 neříkal mi nikdo nic, na kontrole po sestinedeli mi řekl můj dr, že jsem v pořádku a nic víc. Když jsem tam s obavou šla, že jsem těhotná 9 měsíců po sekci, byl úplně v klidu. A když jsem se ptala na druhý porod, zda půjde přirozeně, tak říkal, že záleží jak se domluvím v porodnici a jak bude vypadat jizva na deloze kolem toho 36tt. Ale já měla sekci po 36 hod snahy o normální porod, už dal nepostupoval a malá měla špatně ozvy a já byla pořád otevřená jen na 6. Říkal mi, že ty nepostupujici porody se často opakují, takže pokud bude jizva na hraně volil by radsi druhou sekci. Já to zatím nechávám být a uvidím, co pal řeknou v porodnici. Držím palce, ať vše dopadne dobře a pokud se cítíš na to se už začít snažit, tak bych nečekala.

jitulka87
autor
18. bře 2018

@nikuu bohuzel jsem teprve ctvrt roku od sekce

poutnikova
18. bře 2018

Je mi to líto! Kamarádka přišla o 1. mimi taky po sc, a tuším,že otěhotněli za cca 8 měsíců Ale další 2 porody měla taky sc, nechtěla už rodit přirozeně. Já jsem otěhotněla 21m po sc, jsem 24.tt, vše ok. Když žena o mimi přijde, bývají doktoři většinou shovívavější. Ale asi záleží, v jakém stavu máte jizvu. Kamarádce nedoporučují otěhotnět ještě 2,5 roku od sc, páč se blbě hojí. Já jsem byla s jizvou u paní ve Vysokém Mýtě, dala mi ji dokupy, na utz pak byla jizva krásná, i na pohmat se to doktoroj líbilo... O první mimi jsme taky přišli. Musela jsem čeka jetě 3 MS po zkončení šestinedělí, a bylo to hrozně těžký. Chtěla jsem jakýkoliv dítě hned. Ale asi mi ta doba čekání pomohla dát se trochu dohromady, oddělit obě děti od sebe, nemít dcerku jako náplast.. Chodila jsem k psycho. Bylo to náročný. Tak držím pěsti!

jitulka87
autor
18. bře 2018

☹ kez bysme byli posledni, kdo si tim prochazi. Moc jsme si broucka prali a komplikace prisly rychle a bez varovani. Kdyby nebylo me dr, ktera me temer "prosila" , at rok pockam....cekala bych tech 6m. Stejne ten rok asi nedam

pajita
18. bře 2018

@jitulka87 nevim cim si prochazich, ale asi bych to taky nevydrzela... Rika se, ze pul roku jizva pracuje a pak po tom pul roce uz je v poradku... Pokud si nejsi jista, muzes se objednat/zajit na poradu k jinemu gynekologovi, on se na to podiva a rekne ti... Me rekl doporucuji po 2 letech, ale kdyz by to bylo driv, tak se pry nic nedeje 🙂 ted zalezi abys to tehotenstvi/dite nemela jako naplast, jak pise poutnikova, je dulezite to srovnat v sobe - psycholog, kineziolog atd. Drzim ti palce 🙂

endys876
Autor odpověď smazal
Zobraz
jitulka87
autor
19. bře 2018

@endys876 diky. Takze mas za sebou 3 cs?

jitulka87
autor
19. bře 2018

@pajita jak si nekdo muze myslet, ze existuje naplast za meho milovaneho Adamka? Adamek tu s nami byl 40 dni, byla jsem u nej co to slo, ve dne v noci. Ano...touzim po miminku, chi byt mamou nejen andilka. Ale brat dite jako naplast nejde. Adamek je a bude jedinecny.

astracreek
19. bře 2018

@jitulka87 Půl roku, jak jsme si psaly, stačí. Zvlášť v našem případě. Mně to teď nikdo nekomentoval, všichni lékaři mi akorát gratulovali. A to jsem měla s jizvou po císaři docela problém prvních 5 týdnů. Jsou ženské (a není jich málo), které otěhotní hned do 4 měsíců po císaři a je to v pohodě. Mně doktor řekl, že ruptura dělohy je tak máloprocentní, že na to by se nekoukal.

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
pajita
19. bře 2018

@jitulka87 nemyslela jsem to spatne, omlouvam se

endys876
19. bře 2018

@jitulka87 Ano, tři, u prvniho a druheho jsem si zaplatila gel proti srustum, abych neměla problemy. Vsechno v pohode. A to mam dve ruzne jizvy na deloze.

nicol22
19. bře 2018

My jsme se začali snažit letos v lednu. Byly to tři roky po císaři. Zatím se nepodařilo....

drzticka81
19. bře 2018

Tady jedna maminka minuly rok resila situaci,kdy mela po 3cs podvazane vajecniky (uz nechtela dalsi dite)-ale uzel na vajecniku se rozvazal a ona v 7 mesici po porode opet otehotnela-resila,zda jit na potrat nebo si miminko nechat-si vem -4.tehotenstvi a taky skoro hned po porodu-ani nevim,jak se rozhodla,ale do diskuze psaly i maminky se 4 cs-i v kratkych intervalech

jarmarca
19. bře 2018

@jitulka87 kamaradka otehotnela pul roku po akutnim sc a rodila pak normalne, nikdo nic neresil,jizva pry ok. Drzim palce a at je brzo lip😘

serginka
19. bře 2018

Já jsem teď 8 měsíců po plánovaném CS a zkoušíme další. Po půl roce jsem si zašla k Dr., která mi udělala ultrazvuk jizvy a řekla, že klidně můžu hned otěhotnět.

petrajiranova
20. bře 2018

Ahoj já rodila 2/2016 císařem skrze polohu miminka, teď jsem v 26 týdnu těhotenství a bez problémů, doufám že to dopadne a budu moc rodit normálně, císař už nechci.😎 Jizva se prý teď už nekontroluje pro klid pacientky což jsem se trochu divila ale budiž 😎

shine2015
20. bře 2018

Deti 14mes po sobě narozené a v pohodě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru