Bolest kyčlí, kostrče v těhotenství. Co by pomohlo?

alilali
31. bře 2021

Ahoj holky,

zakládám diskuzi, protože jsem už zoufalá. Prosím o zkušenosti, popř. rady co by mohlo pomoci (těhotenský pás, cvičení, aj..). Za pravopisné chyby se předem omlouvám.

V prvním těhotenství od cca 7 měsíce mě začala hodně bolet kostrč a kyčle, hlavně když jsem ležela a pak chtěla vstát, tak to ani nešlo vstát, prostě mě ta kostrč nepustila a kdybych vstala, měla jsem pocit, že si lámu záda. Pak jsem porodila a dobrý, tohle už bylo jen zřídka. Ale teď, u dalšího těhotenství (po 7 měsících) už od začátku, mě bolí hrozně kyčle, kostrč, a jakoby mě táhne spodek, těsně pod břichem. A bolí mě to když chci vstát a nebo když dlouho uklizím nebo chodím. Dnes jsme byli třeba na procházce, cca 5-6 km a přišla jsem domů, vše dobrý, poliskala domácnost i malého a lehla si a nemůžu zas ani pořádně chodit, nemůžu vstát bez pomoci partnera. A když vstanu, musím si nohy prostě jak kdybych byla ochrnutá, jednu po druhé dávat do předu, směr chůze.

Vím, že jde o roztahování vazů (?), ale jsem v 5 měsíci a tohle mě fakt zabije.

Děkuji všem.

andy15
31. bře 2021

@alilali Tohle mi snad píšete z hlavy. Mám to úplně stejný, doslova. 🥴 Chodím jak tele, hejbubse z jedné strany na druhou, ulevuji si tím, že si davam horkou vodu na zada, teplý ručníky, nebo přítel mi na to hodí mast, krém cokoli a silou mi to musí promasírovat. Snažím se přes den trošku protahovat. 🤷‍♀️.. Oni nic extra na to asi nezabere, než porodit 😪😉😣🥴🥴chápu vás, jsme na stejný lodi.

hezz17
31. bře 2021

Me hrozne pomohly tejpy.

ema90
31. bře 2021

@alilali No, tak ja jsem 31tt a tohle presne mam tak od 25tt. Cekam dvojcata, ktery uz tedka maji dohromady pres 3,5kg. Takze vaha jak uz hotovy mimino nachystany k porodu. A s tim budu jeste par tydnu chodit 🤦🏼‍♀️ Jsem vyrizena bolesti uz tedka 😀
Jinak ja si primo na strankach porodnice nasla fyzioterapii pro tehotne.
Jinak se neda nic moc delat.

lv
31. bře 2021

Magnesium, tejpy, fyzio (nekde tehotny delat nechteji, v 1.těhotenství jsem chodila na rhb, masiruji vleze na boku, elektro, protahovani a v 2. me vzit nechteli, jine rhb centrum). Teplo, suche, ne voda, ale taky nemuzes moc, jak netehotna.

lv
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzekk
31. bře 2021

suché teplo, např nahřívací polštářek (doporučuji gadeo nebo gadgeo teď nevím), uvolnění SI zkloubeni a relaxovat takhle:

keksik002
1. dub 2021

@alilali asi vas nepotesim, ale bolest kycli z těhotenství uspesne přetrvává doted, kdy ma syn 4 roky. Veskere vysetreni v poradku, takze cvicim, posiluju svaly.. Ale stejne obcas nemuzu vstat z postele 🤷‍♀️

fyii
1. dub 2021

@alilali tu kostrc jsem mela taky, kolikrat jsem pri prochazce musela zastavit a cekat co bude. Nejhorsi, kdyz jsem si sedla, to byla bolest nez jsem se zvedla, to ze jsem u toho vypadala jak po obrne neresim...kazdopadne muze pomoci fyzio, ale me se to samo po porodu ztratilo...mela jsem to u druheho tehotenstvi

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru