Ahoj holky,
zakládám diskuzi, protože jsem už zoufalá. Prosím o zkušenosti, popř. rady co by mohlo pomoci (těhotenský pás, cvičení, aj..). Za pravopisné chyby se předem omlouvám.
V prvním těhotenství od cca 7 měsíce mě začala hodně bolet kostrč a kyčle, hlavně když jsem ležela a pak chtěla vstát, tak to ani nešlo vstát, prostě mě ta kostrč nepustila a kdybych vstala, měla jsem pocit, že si lámu záda. Pak jsem porodila a dobrý, tohle už bylo jen zřídka. Ale teď, u dalšího těhotenství (po 7 měsících) už od začátku, mě bolí hrozně kyčle, kostrč, a jakoby mě táhne spodek, těsně pod břichem. A bolí mě to když chci vstát a nebo když dlouho uklizím nebo chodím. Dnes jsme byli třeba na procházce, cca 5-6 km a přišla jsem domů, vše dobrý, poliskala domácnost i malého a lehla si a nemůžu zas ani pořádně chodit, nemůžu vstát bez pomoci partnera. A když vstanu, musím si nohy prostě jak kdybych byla ochrnutá, jednu po druhé dávat do předu, směr chůze.
Vím, že jde o roztahování vazů (?), ale jsem v 5 měsíci a tohle mě fakt zabije.
Děkuji všem.
Me hrozne pomohly tejpy.
@alilali No, tak ja jsem 31tt a tohle presne mam tak od 25tt. Cekam dvojcata, ktery uz tedka maji dohromady pres 3,5kg. Takze vaha jak uz hotovy mimino nachystany k porodu. A s tim budu jeste par tydnu chodit 🤦🏼♀️ Jsem vyrizena bolesti uz tedka 😀
Jinak ja si primo na strankach porodnice nasla fyzioterapii pro tehotne.
Jinak se neda nic moc delat.
Magnesium, tejpy, fyzio (nekde tehotny delat nechteji, v 1.těhotenství jsem chodila na rhb, masiruji vleze na boku, elektro, protahovani a v 2. me vzit nechteli, jine rhb centrum). Teplo, suche, ne voda, ale taky nemuzes moc, jak netehotna.
@alilali tu kostrc jsem mela taky, kolikrat jsem pri prochazce musela zastavit a cekat co bude. Nejhorsi, kdyz jsem si sedla, to byla bolest nez jsem se zvedla, to ze jsem u toho vypadala jak po obrne neresim...kazdopadne muze pomoci fyzio, ale me se to samo po porodu ztratilo...mela jsem to u druheho tehotenstvi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alilali Tohle mi snad píšete z hlavy. Mám to úplně stejný, doslova. 🥴 Chodím jak tele, hejbubse z jedné strany na druhou, ulevuji si tím, že si davam horkou vodu na zada, teplý ručníky, nebo přítel mi na to hodí mast, krém cokoli a silou mi to musí promasírovat. Snažím se přes den trošku protahovat. 🤷♀️.. Oni nic extra na to asi nezabere, než porodit 😪😉😣🥴🥴chápu vás, jsme na stejný lodi.