Bolest stydké kosti více než rok po porodu. Měl to také někdo tak?

makovice88
6. čer 2020

Jsem 13 mesicu po prvnim porodu. Uz v 8. mesici tehotenstvi me zacal bolet spodek, podle doktora se tlacila hlavicka miminka. Je to uz ale celych 13 mesicu a me stale spodek boli. Podle rentgenu mam mirne vychylenou stydkou kost (sponu). Boli me chodit, kdyz taham malou, tak me boli bricho tak, ze se nemuzu pohnout. Byla jsem u ortopeda, ktery mi poradil cvicit na panevni dno a ze to bude dobre. Chodila jsem na rehabilitace a cvicila kazdy den, vubec nic se nezlepsilo...

Mel to take nekdo tak? Zlepsilo se to, treba tim cvicenim nebo proste casem samo? Neni nutny nejaky zakrok?

Uz jsem z toho opravdu zoufala. Rada bych zase plne sportovala a proste zila. Takhle se jen šourám jak stara babka a nikdo mi nedokaze pomoci. ☹️

zelenaesmolda
6. čer 2020

@makovice88 me nekdy boli stydka kost prvni den ms a zacalo to az nekolik mesicu po porodu

cilkat
6. čer 2020

U mě to opravdu dělalo slabé pánevní dno, ale nikdy nešlo o prudkou bolest - vždycky jen taková ta tupá "těžkost".
Nicméně možná bych se zkusila kouknout po někom, kdo umí metodu Mojžíšové, slyšela jsem u ní příběhy o rovnání kostí v této oblasti (ale vše z druhé ruky).

lida9
8. čer 2020

ortoped a rehabilitace totiz nejsou dle me ty spravni pro tvuj problem... najdi si kvalitni fyzio co se mj. specializuje na panevni dno... me treba rehabilitace u fyzio placeneho z te poukazky od doktora fakt nepomohlo, zkusila jsem soukromeho a to se neda vuubec srovnavat!

hankaros
8. čer 2020

Najdi si fyzio se zkušenosti s panevnim dnem a i třeba fyzioterapii v gynekologii.

makovice88
autor
8. čer 2020

@cilkat Aha, dekuji. Ja brala Mojzisovou vzdy jen jako pomoc pri otehotneni. Nenapadlo me, ze by to mohlo pomoci i v mem pripade 🤔

@lida9 A mela jsi stejny problem jako ja nebo neco jineho? Prave na kontrole po sestinedeli mi gynekolog rekl, ze tohle uz neni jeho problem a at jdu k ortopedovi. Ten mi rekl, ze za dva mesice budu cajk. Kdyz jsem porad nebyla, napsal mi prave tu poukazku na fyzio, ze mam cvicit cviky na posileni zad a bricha a bude to dobre. Ale nejak se mi to nezdalo. Prislo mi prave, ze to neni ono...

@hankaros Chodime i s malou k jedne soukromnici, protoze s ni musime cvicit a koukala jsem, ze pracuje i s maminkami po porodu. Priste se na to zeptam. 😊

sobist
8. čer 2020

Takhle extrémní jsem to neměla, ale cca od 7. měsíce do 6. měsíce po porodu mě to bolelo, po delším ležení/sezení jsem horko těžko chodila (hlavně po porodu), až jsem to rozchodila.
V těhotenství mi akorát řekli, že je to normální, kontrolovala mi to i gyndařka po porodu a na dotek nic, takže řekla, že když tak musím někam jinam, než k ní. V době, kdy mě to bolelo, mi přišlo že i jinak chodím - že našlapuju na chodidlo křivě, takže mě strašně bolely i svaly nohou. Než jsem se odhodlala to řešit, přišel COVID, a já se fakt akorát snažila víc chodit a cvičit/protahovat.

Snad brzy najdeš řešení a bude lépe!

klovalka
8. čer 2020

Podle toho, jak to popisuješ se může jednat o symfyzeolyzu - rozestup spony stydke. Doporučuje se zpěvnění pánve pásy. V extremních případech je nutné az i operační řešení.

camillaq
8. čer 2020

Neměla jsem vyloženě tohle, ale cca 2 měsíce po porodu mě bolela stydka kost hlavně v noci po delším ležení, budilo mě to že spaní, byla to jakoby bodava bolest až křeč. Než jsem se odhodlala to řešit, tak to postupně začalo přecházet. Až to zmizelo úplně, mohlo to trvat tak rok. Měla jsem strach, že se to po dalším porodu zase ukáže a naštěstí ne. První porod jsem měla vexem, tak nevím jestli to mělo nějakou souvislost.

makovice88
autor
8. čer 2020

@klovalka A nedela se to zpevneni prave hned po porodu? Jestli to ma vubec cenu, po takove dobe. 😞 Taky mi to mohl nekdo rict, kurnik. Pristi porod pry pujde urcite cisarem. Ach jo.

makovice88
autor
8. čer 2020

@camillaq Rok? Ty jo, to by tak odpovidalo.. A odeznelo to tedy samo?

camillaq
9. čer 2020

@makovice88 jo odeznelo to samo, byla to bolest, že jsem nemohla spát. Mě to teda netrapilo během, ale v noci, po delším ležení.