Ahoj, prosím, vy co máte za sebou voc těhotenství,porodů, jak jste to měli se striema? Objevili se někomu cerstve i s dalším následujícím bříškem a nebo myslíte že co se má vytvořit se vytvoří během prvního? Počítejme cca se stejnou váhou jak počáteční tak nabranou, žádné extrémní výkyvy. Děkuji za Vaše zkušenosti. Po dvou porodech strie na břiše nemám a ted jsem po letech neplánovaně znovu těhotná a bojím se že se nakonec udělají. Řeči že je to přirozene a patří to k tomu si prosím odpusťte, zajímají mě proste jen osobní zkušenosti vicerodicek . Dekuji
Také jsem z toho měla strach, ale naštěstí se mě strie u všech tří vyhnuly. 🙂🙏
U prvního jsem měla jednu maličkou strii která byla viditelná až po porodu. U druhého těhu se ta první trošku roztáhla a přibyly 2 malé další. Ale celkově břicho v pohodě, ploché. Po delší době jsem otěhotněla po třetí, a strie co jsem měla se mi zase trochu roztáhly. Jsou růžové perleťové, nic šíleně výrazného. Ale spíše mě štve že se kůže spíše tak trochu vytáhla, a úplně ploché a hezké bříško už mít nikdy nebudu. Břicho mám takové lehce hrbolaté. Vážně to není nic hrozného - na plastiku by to rozhodně nebylo. Ale štve mě to.
Ja mela z prvniho tehu asi dve strie, ve druhym ackoliv jsem nepribirala skoro na vaze a dcera se narodila o 200g mensi nez prvorozena tak mi jich par malych pribylo. A ze tretiho kde naopak syn byl suverenne nejvetsi a bricho jsem mela ze si me vsichni v 6.mesici tipovali na par dni do porodu tak strie ani jedna. Takze tezko rici 😁
Po prvním těhotenství jsem neměla žádnou strii, po druhém dvě malinké, a po třetím po celém břiše. Udělaly se mi až v posledním měsíci. Váhový příbytek byl ve všech těhotenstvích téměř stejný, váha druhého i třetího miminka taky skoro stejná. Možná jsem trochu víc flákala mazání v těhotenství
Po prvním mi po porodu popraskaly stehna, břicho to přežilo s minimem strií a ty do roka vybledly tak, že nebyly vůbec vidět, zato teď jsem těhotná podruhé a už od 7mesice m břicho celé fialové, že se mi při pohledu do zrcadla chce brečet... Váhový přírůstek mám nižší než v prvním těhotenství.
Postupně jsem porodila 5 dětí, přičemž poslední těhotenství se završilo až po 40.ce a bříško (a následně i mimčo) bylo výrazně větší, ale strie se mi nikdy žádné neudělaly. Moje maminka ale strie třeba měla, ač porodila jen 2 děti. Každopádně celkově jsem nečekala, že regenerace těla, respektive konkrétně té pokožky po tolika porodech a v co víc, ještě v tom vyšším věku, bude fungovat tak dobře.
Prvni těhotenství strii hodně, u druhého a třetího nic,jen mi přijde že ty původní víc vystoupili
Zvýraznily se mi ty tři z minulého těhotenství. Žádná nová.
Před sedmi týdny jsem porodila třetí děťátko a strie jsem neměla ani v jednom těhotenství 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem potřetí těhotná a strie zatím nemám žádné, může za to asi i normálně vysoká váha před každým z těhotenství, kůže je asi zvyklá se roztahovat 🤪