Ahoj holky, nevím, zda je tady podobná diskuze založená, ale vy - nastávající či již zkušené maminky - to znáte - objevily se 2 čárky na testu, nastávající mamča je nadšená, ale hlavou probíhá milion otázek. Ta hlavní je - co tedˇ???? Co se bude dít?? Kam se obrátit? Kdy se obrátit na Dr? Co nás čeká? Můžete nám poradit? 😀
Uričtě se objednej ke svému gynekologovi aby ti udělal ultrazvuk a těhotenství potvrdil 🙂 Bude si tě teď zvát na pravidelné kontroly, kde bude hlídat Tebe i miminko. První trimestr můžeš mít nějaké nevolnosti a jiné problémy spojené s těhotenstvím, ale nemusíš. Každá to má jinka 🙂
děkuji holky...dnes jsem 1 den po vynechání MS, druhá čárka na testu jde vidět, ale dálnice to ještě není 😀 I tak mám volat DR? Chci ještě raději počkat 🙂 Joo jinak příznaky mám akorát takové, že mam citlivá prsa, je mi divně, ale ne nevolno, nechutenství a pachy - chlap zrovna v neděli natíral dřevo a barva mi smrděla, přitom normálně miluju vůni barvy.. Joo a ještě se chci zeptat - asi je to blbost - ale již v 8. týdnu mi může DR udělat fotku bublinky?
Na kontrolu bych ještě tak týden počkala. Na ultrazvuku jde miminko stejně vidět až v tom 5. týdnu. A v 8. týdnu ti fotečku určitě udělá 🙂 Mě ji dělal už v 6. týdnu. Je pravda, že tam skoro "nic" není vidět, ale udělá ti ji. Já ale za ní platila 50 kč.
Také jsem objevila minulý týden //, ale už dálnice,na gynekologii jsem objednaná za 14 dní, to bude 8.týden...je to tak akorát, už by mělo být srdíčko 🙂
@clea89 Zavolej svému dr. a on ti sám řekne, kdy máš přijít. Každý dr. zve jinak.
Jinak v 8.týdnu už nebývá bublinka, ale je vidět více. Tam záleží, jaký má dr. kvalitní UZ. Já měla bublinku ve 4+1 a fotku mám.
@andreaandrejka a ukážeš? 🙂
@clea89 Jo, až budu doma, hodím sem fotku 🙂
Nejlepší je se objednat k dr. To už tu bylo řečeno, dá termín, kdy přijít. Test může ukazovat silně i slabě. U prvního těhu jsem měla velmi silné a zřetelné čárky, u druhého to byl spíš duch 🙂
A jak v těhu, no každá to máme jinak. Můžu říci, že druhé těhotenství je pro mě horší, bylo mi více zle a navíc jsem i teď více v zápřahu. Ale i tak je to krásné.
@andreaandrejka tak to jsi moc hodná, moc se těším 🙂 Co by sis přála za pohlaví mimi?
@clea89 Nám je to jedno, zatím to vypadá na chlapečka, ale pro nás je důležitější zdraví miminka než pohlaví. Budeme štastní jak za kluka, tak za holku 🙂
@andreaandrejka Joo taky si myslím, že je to jedno.. ale kdybychom si mohli vybrat, tak bychom chtěli více kluka 🙂 Kdy budeš vědět pohlaví? V jakém týdnu se to cca určuje? ( Vím, že je to indivudální, záleží na poloze mimi atd )
@clea89 Já byla asi 3 dny po vynechání (kvůli tezke praci) a dr mi potvrdil počínající těhotenství. Za asi 10 dni první ultrazvuk, váček byl na spravnem miste a za další týden už bilo srdicko. Ale každý dr to dela jinak,určíte tam můžeš zavolat už ted,objedná te třeba az za tri tydny aby už měl jistotu že bude srdicko 😊 držím palce a preju spokojene těhotenství 😊
@clea89 To je různé no. Někdo se to dozví už ve 13. týdnu na 1.screeningu, ale zase záleží na kvalitě stroje. U nás to ještě poznat nebylo. V pondělí jdu na kontrolu, budu ve 20tt a to už by mi doktorka snad mohla říct 🙂
@clea89 Zatím jen jednoho, na druhého čekáme 🙂 Ale tak v rámci možností to jde. My chtěli, aby byli od sebe o ty 2 roky, max 3. A jak to budu zvládat nevím, ale když to zvládají jiné maminky, tak já taky. To jsem si říkala i když jsem čekala první, jak to všechno zvládnu, zvládnu se o ni postarat? A mnoho dalších otázek a nakonec to jde tak nějak samo. Dělám to tak, jak to cítím, řídím se sama sebou a to hodlám dělat i se dvěma dětma.
@andreaandrejka to je pravda no..tak hlavně, ať se zadaří to vidět a pak dej info, jak to dopadlo 🙂
@clea89 Děkuji, i tobě 🙂
holky zeptám se - škodí zelený čaj v těhotenství ? v rámci kofeinu? kávu nepiju skoro vůbec, ale zel. čaj skoro denně.tak ted nevím
S dr bych tak 2 týdny počkala. POdívej se, kolik je tu diskuzí holek, které běžely hned k dr, dr neviděl srdíčko, strašil je zamlklým těhotenstvím, revizí, nervovaly se a za 2 týdny srdíčko bylo. Dřív se těhotenství řešilo až po 2 vynechaných menstruacích. Já šla k dr poprvé v 8 tt, v druhém asi v 9 tt a bylo už krásně vidět srdíčko.
@clea89 tak jsme natom uplne stejne😃me vynechala ms vcera a dnes // ... V pondeli jdu k dr na krev a pak za 14 dni na utz.driv to nema cenu.srdicko je videt az od 6tt cca🙂
@betelgeuzz noo to jsem si presne myslela taky, ze by stacilo az za 2 tydny, to bude i po svatbe a bude trochu klidu..no ale sestra me objednala uz na toto pondeli..tak to mi neni teda jasne..tam budu cca v 6 tt, tak nevim zda neco vubec uvidi..uvidime, nechame se prekvapit
@adelinkkaa tak to mame zcela stejne 😀 ja taky v po dr - teda nerikal mi, co presne mi bude delat, ale asi to bude stejne 😀 tak preju hlavne spokojene materstvi a hlavne an nam to vsechno vyjde bez komplikaci 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Test mas za sebou, tak se objednej k dr a on uz si te bude zvat na KO 🙂) A hlavne si to poradne uzivej...<3