Spontánní potrat v 6. tt...

aklin
25. dub 2024

Ahojky. Potřebuji se hlavně vypsat. O druhé dítko jsme se snažili dlouhých 7 let. Prošli jsme si IUI, 2 procesy IVF z toho 5 transferu. Období náročné na psychiku i peněženku. V březnu 20.3. jsem podstoupila poslední transfér KET. Březen, vnímala jsem ten měsíc jako ten pravý čas. 3.4. test z krve pozitivní.Měla jsem radost, i tak jsem byla opatrná, nechtěla jsem se příliš radovat. Vše probíhalo až do 6 tt. v normě. Den před osudným dnem, jsem začala více špinit s příměsi krve, ale neděla jsem si starosti. Na druhý den jsem se ráno probudila a cítila jsem, že je něco jinak. Velké bolesti v podbříšku a slabé krvácení, které se zintenzivňovalo. Neváhala jsem a jela jsem na pohotovost. Gynekolog mě vyšetřil, vše v pořádku, viděl, že krvacím z čípku. Bolest břicha trochu ustála. Dojela jsem domů, bylo odpoledne a já začala mít křeče, hodně jsem krvácela, cítila jsem i tlak v konečníku. A k večeru jsem cítila, že ze mě něco vypadlo. A na WC jsem zjistila, že je to i se sliznicí. Byla jsem v takovém šoku, z toho co vidím. Zpátky na pohotovost a jen konstatoval spontánní potrat, děloha čistá. Nejhorší je, že se to stalo na rodinné oslavě. Jsem 5 dní po SP. Po fyzické stránce se cítím dobře, ale po duševní stránce je to směsice různých pocitů.

levandule_k
25. dub 2024

Tohle je strašně těžké čím si v životě procházíš. Pocity nepotlačuj.

aklin
autor
25. dub 2024

@levandule_k i psaní těchto řádku mě bolelo. Jsem objednaná k psychologovi. Podotýkám, že tohle už byla úplně poslední šance jak mít druhé. Jsem bez vejcovodů a IVF podstupovat nechci. Naštěstí mám dceru, která bude mít 9 let, je naprosto úžasná. Také je i vymodlená.

levandule_k
25. dub 2024

Tohle mě mrzí. Trochu nevím, co napsat, abych nebagatelizovala tvé pocity a neutěšovala tě blbými slovy, kdy si řekneš, proboha ať ta dotyčná radši mlčí. Chápu, že se ti do IVF nechce. Je dobře, že to probereš s psychologem. Smířit se s tím, že něco nedopadlo podle našich představ, je náročné, dopřej si čas. Já zatím nemám děti, úplně to nešlo tak hladce, jak jsem čekala a do IVF se mi nechce, ale já mám ještě šanci.

aklin
autor
25. dub 2024

@levandule_k ano, chce to čas.

linusha
25. dub 2024

@aklin vím čím si pocházíš. My před dcerkou 3* IvF, nevyšlo ani jedno. Pak po 4 letech od posledního ivf 2* přirozené otěhotnění a 2* samovolný potrat. Tenkrát se mi sesypal svět. O další 2 roky později přirozené těhotenství, kdy letos v lednu jsme se dočkali dcerky na kterou jsme čekali 10 let. Jsme moc šťastní že jsme se dočkali. Chtělo to čas aby se duše z toho všeho dostala.
Hodne sil 🍀

aklin
autor
25. dub 2024

@linusha osud ti připravil trnitou cestu. Je krásné dočkat se vytouženéhi dítka.

linusha
25. dub 2024

@aklin ano je to krásné. Pro mě to byl obrovský šok že to vyšlo a dlouho jsem tomu nevěřila. 😍

kaaacaaatkooo
25. dub 2024

@aklin Je mi moc lito, cim si prochazis. Taky jsem si prosla ZT, a to bylo z IVF. Protoze se nepovedly dalsi transfery, posilali od te doby vsechna embrya na genetiku (tam je tusim podminka ZT + nevydarene 2 transfery nebo tak nejak). Diky tomu mame z posledniho IVF 2,5leteho syna 🙏🏻 a ted jsem v 6.tt a verim, ze i toto geneticky proverene embryo, ktere melo nejvyssi stupen ohodnoceni, se nam v prosinci narodi.

Az se z toho sileneho stavu dostanes (mne tenkrat neskutecne pomohla kraniosakralni terapeutka), zkus popremyslet jeste opravdu nad jednim IVF, ale at ti embrya poslou na genetiku.
Nase embrya, ktera vypadala na 1.pohled krasne a ktera by normalne zavedli, mela nakonec chromozomalni vady a jedno melo Downuv syndrom.

Drzim ti palce, at je zase brzo lepe. 🩷

Ted jsme meli 4 naprosto zdrava.

Kdyby se tohle delalo hned automaticky, bylo by mnohem mene slz a mnohem vetsi uspesnost.

aklin
autor
26. dub 2024

@kaaacaaatkooo v tom druhém IVF procesu po 1 ET jsem měla 12 den po transferu krásnou čárku, ale na druhý jsem měla velké bolesti , křeče a pakze mě vypadávaly kusy sraženin. To nebyla menses. Pak bolesti ustály a krvacení taky. Na druhý den měl test slábnoucí čárku. 14 DPO měl krevní test zbytkové HCG. Není náhoda, aby během várky byly 2 poškozené. Druhé embryo si ani neškrtlo. Další IVF už opravdu ne. Mě bude zanedlouho 36 let, dcera bude mít 9 let. Byla jsem připravená v případě negativního testu, ale tahle událost mě rozbila. Na to se nedá připravit. Gyndařka mě zdrbala za to, že jsem tomu příliš dávali naději a své srdce. Věřila jsem tomu. Po tomhle jsem ztratila sebedůvěru, změnil se mi pohled na sebe samou. Už ani doma nechci tím nikoho zatěžovat, vše držim v sobě. Dělám chybu, ale manžel měl pochopení jen pár dní po. Ani v práci to není pro mě lehké. Mám hlavu těžkou. Věřím, že terapie mi pomůže najít sebe samou.

aklin
autor
26. dub 2024

@kaaacaaatkooo zapomněla jsem ti pogratulovat. Je úžasné, že se povedlo i na podruhé.

kaaacaaatkooo
26. dub 2024

@aklin Ja jsem byla pri ZT presvedcena, ze uz nikdy na IVF nepujdu, ze nemam silu na neuspech.
Po kraniosakralni terapii (hodinova) jsem odjizdela nastavena tak, ze se to samozrejme priste povede 🙂 No, nepovedlo jeste 3x 🙂 Pak jsme otehotneli loni poprve v zivote prirozene, ale mimi se nevyvijelo, vlastne se tam ani neobjevilo, chyba hned zkraje. Takze dalsi revize. A tak jsem si v zari rekla, ze proste absolvujeme posledni cyklus IVF vcetne odeslani na genetiku, ze zadne dalsi.domaci pokusy. Je mi 37.

Naprosto te chapu a strasne moc ti drzim pesti, at se z toho dostanes co nejdrive. ❤️ Potrva to, ale pujde to a pak casem uvidis.

A mezi nami - ja do kazdeho transferu vkladala nadeji a cele srdce ❤️

aklin
autor
26. dub 2024

@kaaacaaatkooo děkuji za milá slova.

reeeza
26. dub 2024

To mě moc mrzí. Je nás tu spousta těch, které si prošly potratem, nebo potraty. Víme jak ztráta bolí...
Teď se hlavně nějak zazdrojuj- dělej věci u kterých se cítíš dobře, které tě pozitivně nabíjejí nebo alespoň odvádí myšlenky.
Na druhou stranu pokud na tebe příjdou silné emoce, jakékoliv, dej jim pozornost a nějak časově ohraničený prostor na to je prožít, nepotlačuj je...vyplač se, buš do polštáře, lež v posteli a nic nedělej, cokoliv..
Chtěla jsem i napsat že mě pomohlo přenastavit myšlení na vděk, ale to už uvádíš ve svěm přízpěvku. Zaměřuješ pozornost na to co se v životě povedlo a co jste zvládli, jsi vděčná za vaši dcerušku. To je hodně důležité. Je nás tu spousta, které bychom daly vše za to mít aspoň jedno dítě. Čímž nedevalvuji tvoje pocity. Ztráta je ztráta a bolí ať má člověk jedno dítě či deset dětí. Jen je v tvém případě případě kvalita a opora navíc - můžeš být vděčná i pyšná za svou dcerku a i nadále se z ní radovat ❤️

aklin
autor
26. dub 2024

@reeeza děkuji. Vím jaké to je, když dlouho nepřichází první dítě. My si to také zažili. Dcera je vymodlené dítě. Po 4 letech jsme se jí dočkali.

ester_ka
29. dub 2024