Probdělé noci - miminko trápí prdíky. Co by zabralo?

baja8
4. dub 2022

Zdravím, mate nějaký typ co na prdiky? Maly má tri tydny a je to fakt síla. Už nevím jak mu pomoci a co vlastně já mužu jist, přijde mi, ze ať jim co jim, stejně ho to porad trapi…

treasurka
4. dub 2022

@baja8 Tak zkus tu rourku... Mně taky přišlo, že je jedno, co jim. Nejvíc pomohlo vysadit cukr, teda...

goovana
4. dub 2022

@baja8 určitě bych zkusila buď balonix med nebo baby calm
Rourku a zkus si varit kojici čaje obsahují fenykl js parádní na prdiky

treasurka
4. dub 2022

Mojí druhou a třetí dceru třeba zrovna fenykl nadýmal...

lentilkah
Autor odpověď smazal
Zobraz
lentilkah
4. dub 2022

Vetsinou pomuze bohuzel jen cas. Dcerce trochu pomohla BioGaia, synovi vubec. Chce to vyzkouset.

titina12
4. dub 2022

Espumisan vždy před každým kojením i v noci 🙂 a pak ta rourka 🙂 nebo sem tam dat na lžičku cajicku fenyklu a cvičit a dávat na bříško 🙂 to vyhovovalo nám uvidíte co u vaś zabere držím pěsti ať je brzy vše Ok 🙂

martinau5
4. dub 2022

My jsme si taky dost užili. Nejvíce pomáhalo dávat na bříško. Byl na něm skoro pořad. A potom klasika, fenykl, probiotika apod. Docela nám pomohl Sabsimplex. Lze ho sehnat na německém amazonu. Mám jeden neotevřený, kdyby jsi chtěla na zkoušku, tak klidně daruji.

srnii
4. dub 2022

Biogaia, během 14 dní se to začalo lepšit a už je to dobrý. Mezitím cvičení s nožkami, fenyklový čaj, pro mě kojící čaje a v nouzi nejvyšší rourka.

sanyy22
5. dub 2022

@baja8 jestli kojite uvařte si kmínový odvar, jinak espumisan a rourka, u nás nic jiného nepomohlo. Zlepšilo se to okolo 4m.

baja8
autor
5. dub 2022

Většinu výše zmíněného jsme zkusili, mám už dva starší syny, to co zabíralo jim teď u třetího broucka vůbec nezabírá. Druhá noc totálně bez spánku a už si říkám jak dlouho tohle dam..Rektální rourku nám včera pediatricka nedoporucila..

shirilka
5. dub 2022

@baja8 Nám trochu pomohl krém "Pupík".

sirinfirst
5. dub 2022

A jakou má stolici? Nějaké vyrážky? Může to být konkrétní intolerace - bílkovina kravského mléka, lepek..

kate013
5. dub 2022

Balonix před každým krmením 1ml, denně dávat biopron kapky (probiotika).. vyzkoušeli jsme vše možné a až toto pořádně zabralo a pokud dáváte vigantol, tak vysadit a nahradit jiným déčkem ;) pokud je na UM,možná změnit.. jinak z mastiček na bříško taky pomáhá slaviton z Tiande, používám i na zuby, při teplotách atd.

srnii
5. dub 2022

S tím Vigantolem bych zas tak striktní nebyla, já jsem ho taky vysadila a nic se nezměnilo. Začala jsem ho zas dávat a k tomu Biogaiu a problém se vyřešil.

janinasm
5. dub 2022

Nám hodně zabral espumisan a ten nahrivaci polštářek z DM. Zkus to!

baja8
autor
5. dub 2022

Holky děkuji za rady, espumisan dáváme, vitamin D dávám jako doplněk k tomu i linex probioticke kapky, masiruji bříško gelem proti nadýmání, nahrivame tresnovy pecickovy polstarek, dnes v noci jsem nahrivala i plínky a přikládala na bříško. Maly je plne kojeny, na jídlo si dávám pozor, ale přijde mi to bez efektu. Uz si fakt říkám, ze v noci nemá cenu chodit spát, proste budu mít takové noční směny 😀.

baja8
autor
5. dub 2022

@sirinfirst Ahoj, stolici má jakou má mít 🙂 takovou vajecinu..vyrazku nemá.

xmisas
6. dub 2022

@baja8 a co zkusit "bezplenkovou metodu"?? Dávat ho kakat mimo plinku v pozici jako starší holčička curaj venku n kytičky. Prý je to na bolesti bříška "zázrak".. jako zní to divně, ale já s malou jsme to začla praktikovat a je mnohem spokojenější, ikdyz ji bříško nikdy extra nebolelo..

baja8
autor
6. dub 2022

@xmisas No už i o tom jsem něco slyšela, i když si to prakticky neumim moc představit. Myslím, ze v technice kojení je zakopany pes..maly pije dost hlavě , navíc kojim přes kloboucky proste celkove na prd i je to kojení dost bolestivé,pac tahá jako by jen bradavku. V porodnici mi řekly, ze není čas pomáhat mi s technikou kojení ..takže super.

srnii
6. dub 2022

@baja8 nerodila jsi na Obilňáku v Brně? Mám totiž podobnou zkušenost .... Taky jsem pak hodně bojovala, prsa do krve a skončila na nějakou dobu s kloboučky, pomohl mi ještě purelan. Na to bříško jsem zkusila snad vše a pomohl až čas, biogaia a v nouzi nejvyšší rourka.
Jinak i hodně pomohlo odbrknuti, malé to ze začátku nešlo a dlouho jsem hledala polohu ve které se jí to podařilo, řekla bych že pak ty kolíky byly zas o něco lepší.

hermanecka
6. dub 2022

U nas pred kojenim nakapat ColiPrev a bylo ticho👍👍je drahy,ale stalo mi to za to..

elesse
6. dub 2022

Upravit techniku kojeni, z pripravku nam hodne pomohl az Balonix. A rourku bych klidne zkusila, neni to trvale reseni, za chvili z toho vyroste.

baja8
autor
6. dub 2022

@srnii Ne, rodila jsem v Ostravě na Fifejdach :-/. Bych tak ideálně potřebovala ty kloboucky odbourat, jen to sama bez laktacni poradkyně asi nedam. Na prdiky už jsem začala dávat i Biogaiu , včerejší noc už byla o něco lepší. Je to boj,snad bude lip

elesse
7. dub 2022

No a proc se s nejakou nedomluvis? Prispiva na ne obvykle i pojistovna

xmisas
7. dub 2022

@baja8 to mě mrzí. Zkuste se poradit s laktační poradkyní. Určitě kojení zvládnete. Jinak sem si taky nedovedla představit bezplenkovou metodu.. no blbě se to jmenuje. Dítě plinky normálně má, ale v dobu kdy víte, že chce kakat, po spaní, kojení, je neklidné a pod. mu plinku sundate a data mě možnost vykakt se do nádoby, záchodu.. já si říkala že to prostě zkusím a uvidím.. a malá hned pochopila. Krásné se u toho vyprdi a nemá chudinka zadeček celej od kakání.. mě by se taky nelíbilo být od toho.. to byl důvod proč jsem s tím začala. Samozřejmě že se vyčítá do plinky.. někdy i vykaka. A kakání jde tak z 85procent mimo.

pinkyy
7. dub 2022

Bez rourky bych prvni 4 mesice, kdy mimco na prdiky trpi, nedala. Na doktorku bych se vyprdla a rourku pouzivala, nijak to miminku neublizi, naopak pomuze a ulevi. No jinak my nespime uz 9 mesicu prdy neprdy, proste mame nespace 😴

baja8
autor
7. dub 2022

@elesse Asi budu muset,díky o tom, ze to hradí pojišťovna jsem ani nevěděla.

srnii
7. dub 2022

@elesse ale jen pokud si nevyčerpala ten příspěvek v těhotenství tak jako většina na screeningy. Je to součást balíčku "maminka"a bohužel se vztahuje jen na jedno těhotenství. Alespoň u VZP.

baja8
autor
7. dub 2022

@pinkyy Já u dvou prvních synu to zvládla bez rourky, ještě chvíli tomu dam a v nejhorším ji koupím. Teď testují biogaiu kapky. Hlídala jste si i nějak jídlo? Jako klasika je, ze nejim nadymave ..jen mi přijde ze ho nadyma všechno. Pečivo už jsem úplně vynechala a jim kneckebroty a takove ty racio chlebiky. Moc se z toho nenajim teda a ani nevím jestli to má efekt. Prej ani mliko a mléčné výrobky nejsou nic moc, ale to si říkám, ze už bych nejedla fakt skoro nic..

srnii
7. dub 2022

@baja8 u te biogai buď hlavně trpělivá, my poznaly efekt až za 14 dní.