Jak vyřešit nevyřešitelné situace s dětmi?

13. pro 2022

Maminky, zajímá mě, jak řešíte nevyresitelne situace s dětmi.
Příklad. Naše mala nechce nosit rukavice. Teď v téhle veliké zimě je to obzvlášť problém. Rukavice zahodí a po chvíli začne silene rvat, protože je ji zima.
Nabízím, ze ji rukavice nasadim zpátky a ona vresti ještě víc, ze nechce.
Co děláte v takových situacích? Kdy proste obě možnosti jsou špatně, dite rve, ale žádná jiná další možnost není? 😀

michaela666
13. pro 2022

Taky bojujeme s rukavicema. Když je mám já, ona si je nechá nasadit taky. Jak je zahodí, už to neřeším. Zjistila, že když je zima, prostě si je vzít musí nebo jde do kočáru a ruce si schová pod deku. Na začátku se to bez řevu neobešlo, ale posledních 14 dní to ( zatím) funguje.

galatea_a
13. pro 2022

Kolik jí je?

jjasmina
13. pro 2022

Nijak, nechceš, tak nechceš no. Občas pomůže, když to vidí na mě

prejeta_zaba
13. pro 2022

Ruce do kapsy, schovat do rukávu, vyzkoušet jiné rukavice, jestli je jste v kočárku, zastrčit pod deku nebo zkusit sehnat overal s tlapkami...a ukazovat, vysvětlovat - podle mě po pár procházkách pochopí, že je jí zima, do té doby jí to zas tak neuškodí. 🤷‍♀️

anetka1701
13. pro 2022

Měli jsme podobnou krizi s čepicí... Co nakonec pomohlo byla dohoda, že si může vybrat jakoukoliv čepici chce a tu bude nosit... vybrala si tlapkovou, nosila jí měsíc i doma 😅 toho času necelý dva roky (je unorova, byla to druhá zima)... Obecně tyhle situace řeším podobně - pokud jde o zdraví, snažím se najít kompromis... Nicméně by asi i zabralo "nepůjdeme ven, nemáš rukavice" nebo taky "nesmíš sama chodit, musíš být v kočárku, protože nemáš rukavice..."

me_druhe_ja
13. pro 2022

Já teda radu nemám, ale jsem v takové podobné situaci jako ty. Dcera má 22 měsíců a momentálně jsme ve fázi jedno velké peklo. Absolutně nejhorší je to venku. Nechce být v kočárku a nechce chodit. A začala mi dělat naprosto šílený scény. Ona se teda začala už takhle vztekat někdy v létě v roce a půl, ale teď je to naprosto neskutečný. Dám jí ven z kočárku ona udělá tři kroky, řev praskne s sebou na zem a konec. Když ji dávám do kočárku, tak pomalu aby ji drželi tři chlapi abych ji mohla připoutat. Prostě naše procházky jsou neskutečný zlo, pro mě nervy a samý řev. Já mám k tomu ještě o rok a čtvrt staršího syna, který díky handicapu chodí taky jenom pár měsíců, ale teď už tápe docela pěkně a relativně rychle, takže mám k tomu navíc šílený stresy, že zatímco lovím holku5ak on mi někam uteče do silnice nebo tak... Vůbec si nevím rady co dělat

rotkapchen
13. pro 2022

Když jde o zdraví, tak se s nim nebavím a udělám, co je třeba. Řeknu mu důvod a nasadím. Chvíli rve. Jednou, dvakrát. Potřetí uz spolupracuje.
Rukavice, helma, nové boty, čištění zubů..
Ted je mu 25 měsíců.

emillyhk
13. pro 2022

Opakuju si, že je to jenom období 🤦‍♀️ Chvíli to bylo s kočárem - nechtěl jít, nechtěl do kočáru, při obojím řev. OK, kočár už nebereme od léta. Potřebuju jít do obchodu, trvá nám to klidně hodinu (je to cca 700m) nebo jdeme tam i zpět s řevem, dítě buď nesu nebo se válí po zemi. Atd., atd., atd. Je to náročné, obdivuju všechny ty zenové matky, co tyhle situace zvládají aniž by na dítě řvaly, jednu mu luply nebo vláčely vzpouzející se dítě po zemi 🤦‍♀️😆 V lednu mu budou dva, čekám, že bude ještě hůř 🙈

jana_zofie
13. pro 2022

Jo, rukavice... No, asi jsem krkavci matka, ale vcera mala zjistila, jak boli kdyz rozmrzaj promrzle ruce (neplanovala jsem to, bylo mi ji lito, ale kdyz si je dat nenechala...). Byla velmi prekvapena ze v postylce v teple to neprejde a nefunguje na to ani studena voda jako na vetsinu bolistek. A tak ji mezi revem bylo vysvetleno, ze to tak je, kdyz promrznou ruce bez rukavicek.
Dneska je mela dobrovolne uz z domu, kdyz vychazela z obchodu, vystupovala z autobusu. Nabidla jsem rukavicky a nasadila si je bez kecu a hned. 2 roky a 9 mesicu. Loni se myslim dala nejak prekecat. Ale cepici jsem musela nosit loni s ni uz od casneho podzimu.

gracinka7
13. pro 2022

Zkoušela jsem je nedat, že až jim bude zima, tak je vezmou na milost. Prd. Ruce promrzlé, dítě vztekle, rukavice odmítalo stále. Takže jsem mu je natáhla křič nebo nekřič a přilepšila izepou k bundě, aby nešly sundat.

superkousky
13. pro 2022

Nedělala jsem nic ani u jednoho dítěte. Nechceš, nenos. Jí budou mrznout ruce. Nejsem přecitivělá matka a když mi kluk řekl, že půjde bos a ne v zimních botech, tak jsem ho nechala jít. Po 1minutě si to rozmyslel.

95newmommy2020
13. pro 2022

Tuhle situaci jsem měla minulou zimu, když malymu bylo mezi 22-24 měsíci. Pak jako když přepne a rukavice vyžadoval. Letošní zimu je proaktivne chce asi od 5 stupňů venku.
Jinak jsem to neřešila, nechala sem ho, jak chce.

autor
13. pro 2022

@me_druhe_ja Tak to je přesně stejně. Řev, ze chce chodit. Po dvou minutách řev, ze nechce chodit. Nabízela sem kočár, taky špatně. To má člověk pocit, ze by si mohl zavarit hlavu, aby přišel na nějaký rozumný řešení 😀 Nakonec sem si rekla, ze mám jenom jedny nervy, narvala sem ji do kočáru a šlo se dal. 🤷‍♀️

Jéje, tak koukám, ze rukavice a čepice je tema u všech 😂

autor
13. pro 2022

@superkousky Já bych to taky tak nejradši udelala. Ale ona si je proste nevezme a jenom pak rve. A když jde člověk na hodinovou prochazku, tak z toho nechce 50 minut poslouchat vzteklej řev 😀

ladyhacek
13. pro 2022

Kamarádka takhle něco řešila, už nevím co. Možná taky rukavice. Vzala holku a ať si vybere v obchodě sama, ale musí je nosit.
Mě syn nechtěl nosit čepice, ale pochopil, že s ní to je lepší a nějak to přešlo samo. Ale máme hodně čepic, má po starším, oak jsme dostali ... Dala jsem mu vybrat jakou chce

lenerka1
13. pro 2022

V klidu doma se zeptám, co jí na tom vlastně vadí, někdy jsou to snadno vyřešitelné věci např. barva, materiál. Pokud nejde o život, nechávám děti zažít nepohodu, zimu, promočené oblečení, promrzlé prstíky a sama jdu příkladem v oblékání + to jejich mám v batohu a čekám, až si sami řeknou.

mourovatakocka
13. pro 2022

@gracinka7 No tvl, seš hustá, izolepou k bundě! Úplně se vidím, jak kromě tyčinky na rty nosím po kapsách nůžky a izolepu 😁

gracinka7
13. pro 2022

@mourovatakocka dobře, byla to izolační páska, ta se vejde do každé kapsy a dá se utrhnout 😁

emillyhk
13. pro 2022

Ještě k těm rukavicím - syn mi nevezme palčáky, jenom prstové. A musím je obléknout ještě doma, venku už je na něj nedostanu 🤷‍♀️ Blbý teda je, že v teď v mrazech má ty ruce stejně studený, ale aspoň ne úplně ledový...

dejvitka
13. pro 2022

Scenku s rukavicema jsme dnes mely s malou taky. Jindy je nosi, ale dneska zasek, ze proste ne a rev. Ok, tak si je sundala, rikam si, dlouho to nevydrzi. Nevydrzela, takze rev, ze je ji zima. A tento rev vydrzela bohuzel dlouho i po nasazeni. Tak jsem zvedava co bude zitra 😀

jana_zofie
13. pro 2022

@ladyhacek jo vlastne. Tohle fungovalo nekdy pred letem na kloboucek. 15 mesicu a nosila jen ten, co si sama capla v obchode. Opice. :D

rejalin
13. pro 2022

@emillyhk mě by hrozně zajímalo, kde všechny tyhle řvoucí děti z naší městské části jsou, abych si tu nepřipadala jak jediný blbec 🤣 mmch já třeba na venek zenově vypadám, ale co se odehrává uvnitř 😈😃

emillyhk
14. pro 2022

@rejalin No, je pravda, že mě taky občas někdo řekne, jak jsem klidná a jakou s ním mám trpělivost a mě přitom cuká oko a v duchu řvu 😂 Mám kamarádku, co má taky vzteklouna, tak aspoň v tom tady nejsem úplně sama 😄 Ale jinak kolem mě samý vyklidněný matky, co jednou vysvětlí situaci a dítě udělá, co chtějí 🙈 Pokaždé, když to vidím, tak si říkám, že mě má náš chlapeček těžce na háku.

mourovatakocka
14. pro 2022

@gracinka7 😁😁😁 To si musím zapamatovat, kdyby na nás tohle super období udeřilo!

michaela666
14. pro 2022

@gracinka7 Asi začnu nosit v batohu izolepu. 😃

honatko092
14. pro 2022

U nás pomůže vysvětlování - proč musí být a co se stane, když je mít nebude. Mám syna 2 roky a 4 měsíce. Ale on se nevzteká, jen oznamuje, že rukavice nechce...tak má 10 minutovou přednášku a funguje to 😀 Prostě ho ukecám...

izz76
14. pro 2022

Kolik jí je? Moje dcera kolem 2let taky rukavice nesnášela,měla u všechno delší rukáv,takže měla ruce schované. Nesnášela i snih,takže moc nehrozilo,že by se v něm hrabala holýma rukama. Já u těch batolat chápu,jsou v rukavicích nesikovní tak jim to vadí..

gracinka7
14. pro 2022

@mourovatakocka jednou jsme zapomněli rukavice, ponožky držely díky izolepě na rukou taky 😁

mourovatakocka
14. pro 2022

@gracinka7 Ježíši, ty mi dáváš, se tu chlámu jak pominutá 🙈 Izolační pásce zdar!

gracinka7
14. pro 2022

@mourovatakocka
Improvizace je moje silná stránka 😇
Není nic, co by nespravil dostatek izolepy 😂