Anoj holky,
male budou 2 roky za mesic a pul a zajima me jak zvladaye nakupovani s batoletem. mala mi nechce sedet v kosiku a kdyz ji necham volne tak toproste nejde. bere veci, odbiha. pak se ji neco zalibi a proste to chce. etsinou ji tu vec necham nez dojdem k pokladne a pak vemu a to zacne hrozne rvat.
zajima me jak to resite vy? jak nakupujete co zabira nejake tipy a rady.
moc diky
@florida2001 Tak ale tohle je pěkně blbý, když si chudák myslí že si to může koupit, a ty jí to na poslední chvíli vezmeš 🤦♀️ Naše miluje nakupování od malička, a naštěstí nikdy nezlobila v obchodech, když si něco chtěla/chce koupit, tak ukáže a kouká na nás jestli může. Z 99% může, teď si už vozí dětský košík, takže si to dává tam, a je spokojená. Nikam neutíká, nic nebere bez dovolení.
@florida2001 Nakupuju online a nechávám si nákupy vozit. Potraviny, drogerii, lékárnu i oblečení. Do obchodu jdu maximálně pro pečivo a nějaké maličkosti, to je rychlá akce. Syn většinou tlačí vozík a připadá si důležitě. Ale mě teda nakupování nebaví i bez dítěte. Pro většinu věcí bych musela autem, jen cesta do města a zpět je cca 40 minut. Takže šetřím čas a všechno objednám s dovozem domů.
@florida2001 když posazuji malého do košíku, tak k tomu účelu používám takové ty kočárkové kšíry (nezaberou žádné místo, ale když ho nepřikšíruju, tak mi z košíku skšče šipky) nebo mám malého přikšírovaného v kočárku a je klid, jinak by v obchodě asi vše zbořil.
@florida2001 když dcera dělala tohle, tak jsem jí do obchodu prostě nebrala. Buď nakoupil manžel nebo já, když byl manžel doma a nebo jsem nakoupila online a nákup mi dovezli.
Online téměř vše. Sem tam jsme zašly s holkama do obchodu mimo a většinou to pro ně byl zážitek. Stačilo jim dát rohlík do ruky a jen komentovaly co všechno vidí a co koupíme.
@florida2001 Pokud by syn zlobil, tak jeden je s malým a druhý jede nakoupit. To samé, když byl syn nemocný, muž jel na nákup a já byla doma. A pokud bych chtěla jet na nákup já, tak muž je se synem doma nebo jdou ven. Jezdíme na nákup jednou týdně (většinou v pátek). Pečivo buďto upeču, nebo koupíme toustový chléb a nebo zamrazíme. Málokdy se stane, že jdu navíc do obchodu.
Online... Leky, obleceni, jidlo, drogerii... Vse. Ale to i pred detmi. TOP.
A prosim Te, nedavej diteti na hrani neco, co mu pak nekoupis. Nebo Tobe by se libilo dostat v obchode do ruky luxusni kabelku, kterou Ti tesne pred placenim seberu, ze co jsis jako myslela? Plus ostatni nemaji zajem si kupovat neco, co zmoulalo nejake dite ci jsi to prihodila do prvniho regalu pred pokladnou.
U nás pomáhá, když drží nákupní seznam, podávám jí věci a ona je dává do košíku. Než vejdeme do obchodu, tak ji řeknu, že si může vybrat 1 věc, držet si ji v ruce a pak ji sama dá paní prodavačce na pás. Sní si ji až vyjdeme z obchodu. Od začátku jí učím, že v obchodě se nejí a co jsme nezaplatili není naše, takže musí chvíli počkat. Rozumí tomu cca od roku a třičtvrtě.
Když chce něco, co jí zrovna koupit nechci ( hračky, blbosti a lapače prachu), vysvětlím, že tohle teď nepotřebujeme a koupíme místo toho něco jiného.
Horší je nákup jejich bot. 😃 Nenechá na sebe sáhnout. Když se prodavačka přiblíží, že nám pomůže tak je příšerný řev. Pokud se jí líbí jiné boty než mě, tak si nechá vyzkoušet jen ty co sama chce, jiné ani za nic. Teď jsme byli pro celoročky a byl to očistec. Slečna ( 2 roky) chtěla gumáky. 😃
Velké nákupy online, drobné bereme jako trénování, máme pravidlo, že si můžou vybrat 1 věc do určité finanční hodnoty a zapojuju, aby hledali, co potřebuju koupit (např. Teď najdi rohlíky). Samozřejmostí je, že dítě nesmí být hladové a musí být přiměřeně fyzicky unavené (ne moc, aby nebylo protivné, ne málo, aby nemělo potřebu pobíhat jak střela). No a pak už jen more trpělivosti 🙂
@michaela666 Naše posledně na nákupu bot taky nebyla úplně veselá, ale nákupy oblečení miluje, to by si nejradši nakoupila půl obchodu 😁
@florida2001 Velké nákupy online, pak chodímé hlavně tam, kde mají dětské vozíky na tlačení a kde nemají, tam beru kočár a sedí v kočáře.
@florida2001 Košík.cz 🙂
@florida2001 v tomhle obdobi nakupoval manzel cestou z prace
Zapojila jsem deti do nakupovani. Bud bylo dite v kosiku a u nakupovani jsme se bavily o to, co koupime, nebo si vzalo takovy ten detsky kosik a ja jsem mu primo davala ukoly. Obvykle jsem koupila jednu vec, kterou si vybralo samo a bylo v mezich toho, co chci nakoupit. Ale jinak jsem ho proste posilala pro veci, co jsem potrebovala. Tak obe deti pochopily, ze tam jdeme z nejakeho duvodu a pro urcite veci.
@florida2001 u starší zabral ten košík dětský a hlavně úkolovat a zapojovat do nákupu. Prostě vzala jsem sáček a ona nabírala ovoce, ukazovala jsem jí v regálu, co má hodit do košíku nebo jsem jí to podávala a ona to házela do koše. Nákup trval 5x tak dlouho, ale přežily jsme a nakoupily. 💪😀 Taky jsme měli období, kdy jsem s ní nechtěla nikam chodit, to jsem ještě byla těhotná k tomu a malá taky všechno brala, lítala jak poděs, když jsem jí něco zakázala, lehla si na zem a vřískala, lidi koukali a já bych se v kanále viděla. To zapojení do nákupu jí hodně zklidnilo. 🙂 Teď zas máme období, kdy se s druhou perou v obchodě. Starší si buď sedá na držák na láhve a mladší jí kope do hlavy ze sedátka a vřískají obě. Starší, že jí kope a mladší, že jí tam nechce nebo sedí starší v sedátku a mladší v koši a to se pořád přetahují a provokují nebo mladší se chce nosit a starší se v tu chvíli samozřejmě rozhodně, že už nechce malý košík a já se pak vláčím s velkým i malým košíkem a ještě dítětem v náručí. 🤦 Takže u nás teď vede Rohlík a dovoz domů. 😂
Nasa starsia dcera bola v obchode silena. Doslova behala, brala veci, nechcela sedet v kosiku, robila tam krik pri kazdej veci co som jej vzala, valala sa po zemi a dokonca sa mi stalo, ze zobrala jogurt a smarila ho cez pol predajne a tam sa rozprskol. Hruza. Takze sme proste chodili do obchodu v tej dobe bez nej 🤦🏼♀️ Po nejakej dobe sa to zlepsilo a teraz je najlepsi nakupovaci partak.
S deckama zasadne nenakupuju 😅 vetsinou vse objednavam online a kdyz musim, tak hlida manzel. Do obchodu s nimi jen pro rychlou nezbytnost 😀
@lauriak jezis a urcite musel byt mazec ty pohledy pohorsenych lidi 😅😂 tak jeste ze je to za vama 😄
Dcera kolem druheho roku byla v obchode desna. Mela vzdycky asi pocit, ze je to bludiste a ze musi behat mezi regalama a hrat si na honku se mnou 😅 ja samozrejme trnula hruzou, aby se ty samooteviraci dvere neotwvrely pred a ona nevylitla ven nekde pod auto, tak jsem behala vzdycky za ni jak magor, nasrana, vynervovana a jeste zpocena az na... 🤣a zadne zapojovani do nakupu, sedeni v kosiku apod. nemelo uspech. Takze nasledovalo obdobi: "bud jedes pripoutana v kocarku a nebo jsi doma s tatou a ja jdu nakoupit, nebo jsi doma se mnou a tata jde nakoupit" jinak to neslo. Zato pak kolem tretiho roku objevila ty male vozicky a uz s nami hezky nakupuje, dava tam jen to co potrebujeme... z litani mezi regala proste vyrostla, diky bohu. To bylo jedno z nejnarocnejsich obdobi zatim, kdyz se s ni nedalo nakupovat a ja neco fakt potrebovala 😅 snad to prejde brzy i u vas.
@florida2001 Dala jsem dceři rohlík do ruky a posadila ji do košíku.
To ti nepomůže, ale nakupuje jen manžel. Mám šíleně akčního, zvědavého a neposedného syna a jednak by to trvalo 2 hodiny a jednak nemám tak pevné nervy.
Teda když to čtu tak můžu být šťastná že takový šílený nakupování se nám vyhlo 😅
Normálně jsem vjela s kočárkem do obchodu a nákup dávala pod kočárek 😉 pokud bylo dítě joo uvztekane, chodila jsem nakupovat sama, že jej pohlidal manžel...
@klokanka31 Syn taky miluje, když mu koupím oblečení. Pro mne nepředstavitelné 🙂.
@merope Já vždycky nechápu, že když malá dostane hračky a oblečení, tak se vrhne radši na oblečení. Posledně jsem jí objednala balík ze sinsay, pištěla jako kdyby vyhrála milion, asi deset minut se v oblečení přehrabovala, všechno musela ukázat babičce a dědovi co byli u nás, a pak jsem jí postupně musela všechno oblíkat a ona dělala módní přehlídku, promenádovala se před prarodiči, a ještě se nakrucovala i před zrcadlem jak jí to sluší. Na to že jí nejsou ani tři roky tak nechápu 😃 Asi za měsíc nás čeká nakupování letního oblečení, to aby si manžel vzal přesčasy 😁
Dítě buď v kočárku nebo ve vozíku. Samo chodit až z v té situaci, že chápe, za na nic nebo jen na něco může sahat. Když by to nešlo, tak fakt jen bez něho sama, případně pres net. Rohlíky nebo cokoliv jiného v obchodě jist absolutně neuznávám, ještě to není zaplacené, tudíž to není naše a jist se to tedy ještě nemůže.
@florida2001 ahoj, beru malého většinou do nosítka, tam vydrží chvíli než nakoupím. Když jdu, třeba do Rossmannu, kde malý zná prodavačky, tak je to celkem v klidu. Vždycky jde za prodavackou, směje se na ní, ale ji ak, nákupy rád nemá, taky běhá v obchodě, v košíku sedět nechce a kdybych ho nechala běhat po obchodě, tak to by dopadlo 😁Teď už nejakou dobu jezdí na nákup potravin a na větší nákup přítel, řekla bych, že to nakupování mu jde i líp než mě 😉
Kolem dvou let přikurtovaný v kočárku, teď ve 2,5 vzal konečně na milost vozík.
Ale nenakupujeme moc často, většinu obstará manžel.
Jezdí nakupovat manžel 🤣🤣🤣 já to po par pokusech vzdala, za ty nervy mi to nestalo.
@florida2001 Syn se zabavî tlačením dětského vozíku