Ahoj všem, jdu si k vám pro radu 😉 třeba mi poradíte 🙏. Dcera má 3r3m, od září chodí do školky. Ani nevím jak to začalo ale tak dva měsíce vyžaduje chodit na WC úplně nahá. Oznámí, že potřebuje kakat a úplně se svlékne. Když se zeptám proč řekne že si to nechce pokakat. Jenže svlékne úplně všechno. Ano může se to zdát roztomilý ale nastává problém... Musí to udělat vždy a všude ( 1000x doma, venku, v nakupáku, v letadle .. prostě vždy když má pocit že musí na záchod). A když se jí snažím říct, že si to nepokaka a snažím se aby to nedělala tak začne ječet že prostě musí. A problém je na světě., sekne se a raději nebude kadit a opakovaně valčíme se zácpou protože přece bude kakat jen doma, nahá... To doprovází bolest břicha, pláč. Já už jsme z toho fakt zoufalá. Jenže nenechá si to vysvětlit, jede si svoje. Dcera od dvou perfektně mluví, komunikace s ní je super ale je tvrdohlavá. Není to o tom že by nerozuměla,. že by se nedokázala domluvit ale vyloženě prostě si stojí za svým. Že by nějaký blok? Děkuji 🙏
@adelka951 jenže u nás to problém už je. Venku mrzne a ona se začne svlékat. Když jí to není podle ní začne to zadržovat a pak má zácpu a brečí 😶. Kdyby to nebyl takový extrém tak to neřeším. Ale třeba už i učitelka ve školce říkala že je to nepříjemný. Jiný stáhnou kalhoty a jdou a oba se 20x za den svlékne
Syn 5 let taky, do naha. Nechce si na wc pokakat oblečení omylem. Neřeším,. přejde ho to.
Syn to tak měl, asi 3 měsíce nebo tak nějak.
A to kaká kolikrát denně 20x?
A ve školce můžou být rádi že chodí na záchod hezký...a když se pak sama oblékne co je na tom ?
Tak zkuste ať se vykaka ráno ...dej jí jablečný džus ráno...a ať se jde vykakat 🙂
Venku mrzne ? To někdo nutí dítě kakat venku?
Syn taky chodil kakat zásadně nahý. Vydrželo mu to minimálně půl roku. Jenže chodil nahý jen kakat - to znamená zhruba jednou/dvakrát denně. Tam fakt problém nebyl.
Jestli dcera opravdu chodí kakat 20x denně (tolikrát snad nejde syn ani čůrat), nebo se kompletně svléká i na každé čůrání (kdyby náhodou zároveň i kakala), tak už bych asi opravdu řešila . v prvním případě s nějakým proktologem, ve druhém zapracovat na rozlišení těch dvou pocitů...
Synovi bude 6let a vyslika se u kakani dodnes 🤷♀️ ale kadi každý večer nebo obden. Já aspoň vím, že když je vysleceny chce tam mít soukromí a nijak to teda neřeším...
@veronicka89 no tak teď nemrzne, ale zima celkem je. A myslím, že nikdo nikoho nenutí kakat venku. Na koho to nikdy venku nepřišlo. A to ranní kakání no když nebude nic v ampuly, tak nevím jestli to tam dzus tak rychle popožene.
@alice180 a kolikrat do mesice se toholcicce stane ze je venku mrzne a chce se ji kakat ?
1x?
@veronicka89 asi spíš jde o to, že to dělá kdekoliv než o to kolikrát to je, bych řekla a točit se na tom asi nemá smysl.
Nechala bych ji poté se samotnou zase obléknout 🙂 za mě lepší hambatá, než se zácpou 🙂
Pokud jí nevadí, že se svleče v obchoďáku na záchodě 🤷🏼♀️ . Ve školce podle mě není první ani poslední..
Syn toto delal jak se naucil bez plínek. Sundaval si teda jen spodni dily, tzn teplaky a trenky. Triko si nechaval.
A taky ikdyz bylo venku -5 tak si to sundal.
Ale pamatuji si ze parkrat sel taky uplne do naha,to spis uplne ze zacatku, parkrat tak treba do 10x za celou dobu. Pak zjistil ze staci jen spodky
U nas si teda musel na vse prijit sam.
Na nocnik zacal kolem 3.let to bylo uplne na pohodu,rychle pochopil..ale!..
On mel taky paniku ze se pokape u toho takze napred to drzel v sobe cely odpoledne (na vylete treba) aby si nahodou neučurl, pak ho tata naucil ze muze curat venku ale zacalo to vyslikani. Potom uz si nejak vydedukoval novou metodu a to (to bohuzel nejde u holek no) ze si stoupne metr od stromu, navali se na nej a vlastne bude curat daleko od nohou. To praktikoval pul roku a pak uz zjistil jak se naštelovat aby to zvladl i bez stromu a pokapani. Dneska v 6 letreh uz mu to je uplne jedno a cura kde to na nej prijde a stoji u toho normalne... Ona se toho boji podle me uplne stejne. Ja myslim ze si na to taky prijde. Je mala,nema 8 tak bych asi proste pockala a zkousela ji to dycky vysvetlit nebo ji vzala do takove te naruce a dala vycurat..to casem pochopi
Já jsem to jako dítě taky dělala. Nebála jsem se, že bych si oblečení ušpinila, ale měla jsem prostě nepříjemný pocit, když jsem na sobě měla jakýkoliv kus oblečení. Běhal mi z toho mráz po zádech, a nevykadila bych se.
Přešlo mě to až kolem 8 let, sama jsem se naučila chodit na velkou zásadně večer, doma, kde na tohle byl prostor a klid 🙂
Nesnažila bych se jí v tom bránit, uděláš tím víc škody než užitku. Bude mít akorát problémy se zácpou a nebude chtít chodit na záchod vůbec. Za to to nestojí. Jednou z toho vyroste.
@blecha94 taky bych rekla. Kamaradka z prace take.na to trpi ale az v pozdejsim veku,dospelem... ona si to privodila vecnym zadrzovanim v praci, proste vzdy kdyz to na ni prislo nebo zrovna konala, volali ji na pokladnu a ona tam musela letet.... takze bud nesla ze ji zrovna volali a nebo kdyz sedela na wc,musela to dtiv ukoncit. Toto praktikovala 2 roky a ted ma zacpy kdy se nemuze 3 dny vyprazdnit. Tak radsi bych ki taky nechala a ona na to prijde. Nastesti ji neni 15
Nechala bych to být. Přijmi to. Uklidníš se, tím pádem i dcera a až si "sedne" její vyprazdňování, na běžnou frekvenci, nebude hrozit, že se bude svlékat x denně kdekoliv.
syn to dělá taky, stolici má pravidelnou, takže ráno doma, někdy i večer, ve školce minimálně, a když, tak se nesvléká zcela donaha. v létě mu bude 7.
neřeším to. důležitější je, že nemá a netrpí na zácpu.
Dcera to taky dělala. U kakání se svlikla celá. Je jí pět a už docela dlouho to nedělá. Přijde mi to normální.
Moje děti se také svlékají do naha, ale přiznávám, že jen při domácím kakání, ve školce ne. Nebo mi to učitelky nehlásily 🙂. Nejstarší se vysvlékl i při kakání v lese, jen boty si nechal, byla to docela kuriózní podívaná.
Chápu, že ve školce, ve vlaku, v restauraci, ... to svlékání může být problém, stejně jako zadržování a s tím spojené bolesti břicha či jiné komplikace. S dcerkou bych si zkusila promluvit a společně hledat nějaký kompromis ve smyslu: "Co by Ti pomohlo, aby ses nemusela svlékat kompletně i mimo domov, kde to není úplně vhodné?" Co zkusit vymyslet nějaké "kakací" oblečení, nějaké šatičky či tuniku, co by se jen vyhrnuly a sundával by se spodek?
Jinak tedy nevím a byla bych stejně bezradná jako Ty. Záleží asi i na tom, jak často kaká mimo domov - možná bych zkusila co nejvíc podchytit, aby "to" dělala hlavně doma, kde na to bude mít klid a může to mít spojené i s tím svlékacím rituálem...
A nemá to proto, že by učitelka řekla něco nevhodného ve školce? Přímo jí nebo jinému dítěti a dcera to slyšela?
Učím v MŠ a chlapeček se taky svlékal do naha při kadeni. Nikdy by mě nenapadlo říct, že je to nepříjemný a divný. Děti se vidí vzájemně i při čůrání a převlékání do pyžamek. Buďte ráda, že jde sama kadit, že si řekne a na záchod jde. Neřešila bych to
Syn to má stejně. Nijak to neřeším, je mi jedno, co dělá na záchodě. Až mu to tačne vadit, tak s tím přestane, a nebo taky ne...