Dcera, 4 roky, nechce jíst. Jak řešit?

karolinakolkova
29. led 2023

Dobry den moje dcerka 4 roky nechce jist nevím jak to mám řešit už přes půl roku nejí ve školce už sem měla tento podobný doraz bylo mi řečeno nemám nutit nic nenutili jsme ani ve školce a nic se nezlepsilo doma jedla normalne ale teď se sekla i doma 4 den nic nechce ani to co měla vždy rada je fakt ze je nemocná kašle ale nic ji prý nebolí a ukdyby bolelo ze neřekne u doktorky se ani nenechá vyšetřit děla hrozny scény takže poslechnout a nebo kouknout do krku je nemožné už nevím co sní mám dělat vím ze hlady neumre ale nemela bych třeba to řešit z psycholozkou nemá někdo takový podobný problém s doktorkou jsem o tom ještě nemluvila Jen věděla ze nejí ve školce ale doma jedla akorát teď přestala i jist doma nechce ani palačinky co miluje nic brambory kaši proste vše vyplivne ja už sem z toho úplně smutná a unavená ještě sem těhotná takže více citlivá už proste si nevím rady. Snazim se ji nenutit i aby si třeba vybrala sama co by chtěla jist ale když si vybere ja to radostně udělám tak ona mi pak řekne to nechci nebo to dá do pusy a vyplivne to prosím poraďte co dělat dekuji moc 😟😒

jjasmina
29. led 2023

@karolinakolkova a co teda většinou jí? Co vaříte? Solite? Naše třeba odmita jist a pít z plastovych talířů

gdpr
29. led 2023

Skusila si jej dat vit. B? Ten je dobry na chut do jedla a u nas pomaha vykrajovanie vsetkeho co sa da (zeleninu, ovocie, chlieb) na rozne zvieratka alebo predmety, kasu tiez zvyknem naarazovat a mame aj taniere a misky s roznymi obrazkami na spodu tak aj to je niekedy dobra motivacia "hadaj aky tanier/misku mas" a aj motivacia odmeny je dobra nie hned sladkosti ale nejaka hra ktoru si zshrajete ked to zje, alebo kto prvy zje moze vybrat hru alebo rozpravku alebo co ma rada... U nas 4rocna celkom dobre reaguje aj na pekny uces, ze jej urobim alebo "wellness" nalakujem jej nechty detskym zlupovacim lakom, dostane vanu s bombou, vela peny a s bublifukom... A jedna z najdolezitejsich veci spolocne jedenie toho isteho jedla, to urobilo najvacsi pokrok u nas najma pri zelenine. Co sa tyka maleho 2r tak on niekedy ma ranajky poldenne nieco zje hned a potom zvysok pocas hry si berie alebo vonku na prechadzke sa mu snazim davat. A ked sa to nezlepsi tak jedine riesenie je to riesit s dr

neomenia
29. led 2023

Bez interpunkce se to nedá číst.

95newmommy2020
29. led 2023

Nas 3 letej neji ze sveho talire. Chce jist vzdycky od nekoho. A vyzaduje krmit, nejlepe pred tv.

zmrzlinka
29. led 2023

@karolinakolkova moc se to číst nedá ,když nepoužívaš interpunkci.
Zkus Multisanostol sirup.Ten pomohl mým dětem při nechutenství.