Dcera (3r) nechce náušnice. Co s tím?

27. lis 2023

Ahoj holky. Jdu si pro radu...
Dcera 3roky má náušnice od půl roka života. Poslední asi dva měsíce si s nima furt hraje, točí atd. Min týden říkala že je chce vyndat. Tak nějak jsem to zakecala... No a dneska přišla s tím, že je chce sundat, začala si je úplně rvát, že je nechce atd. Když jsem s zeptala proč, řekla že je nechce a že visí. A já si teď říkám co s tím....?? Když jsem viděla jak si je rve, tak jsme jí je sundala. Je fakt, že to šlo už blbě protože jí vyrostli uši 😂.. zarudlé je nemá. Snažila jsem se jí vysvětlit, že když nebude mít náušnice, že jí zarostou dírky a jednou když by je chtěla tak že bude muset znovu na propíchnutí... Ale tohle ještě nechápe. Uvidím zítra, zda si je nechá dát... Zvažuju i , jestli teda nekoupit nové, peckové. Jak by jste se zachoval, vy, v případě že by je dítě fakt nechtělo??? Sundaly by jste to či trvali na tom, že je bude mít?? Osobně mi je to jedno jestli náušnice má či nemá, nijak na tom netrvám ... Ale na druhou stranu mi.je líto, to nechat zarůst jen proto, že si opět něco usmyslela.

konidana
27. lis 2023

Nechala bych sundany. Ale asi i z tohoto duvodu jsem nenechala dceri pichat usi, dokud mne sama neprekecala v 6 letech (prudila s tim od 5) . A i tak mela kolem 10 let obdobi, kdy nausnice minimalne rok nebo dva nenosila vubec. Vzhledem k tomu, ze dirky byl jeji vymysl, tak mne to nemrzelo ani trochu.
Jinak po 2 letech s nausnicema a bez problemu, by dirky uz zarust ani nemusely.

suzanna123
27. lis 2023

Zkusila bych pecky, pokud by je taky nesnesla, tak bych je vyndala a nechala ji bez

veru181
27. lis 2023

Pokud máte propíchnuté a ne nastřelované, dírka by zarůst neměla. Jinak bych zkusila pecky, a kdyby ani ty nechtěla, nenutila bych.

gruyerre
27. lis 2023

Nenutila bych jí. Když už tam ty ďuzny má, tak by se jí třeba zeptala, jestli by se jí líbily jiné, nevisací náušnice. A když ne, tak prostě nic, však je k ničemu nepotřebuje 🙂

hanka_12345
27. lis 2023

Asi jí vadí. Já nausnice sundala v 25 a uz nenandala. Boli me z toho usi. Tak ma.asi problem s tim

erchia
27. lis 2023

Přidám s dovolením zkušenost, dírky mám od miminka, náušnice nenosím dobrých patnáct let, takže od nějakých plus minus dvaceti, možná i víc let. A dírky čas od času, když si vzpomenu, takže třeba jednou za půl roku, protáhnu, a naštěstí mi nezarůstají.
Ale samozřejmě nevím, jak takhle v době růstu 🙂
A zas je fajn, že při zvláštních příležitostech si náušnice můžu vzít 🙂

mourovatakocka
27. lis 2023

Mně uši zarostly a jak mě to štve... Zkus pecky, třeba jí vadí, jestli se o ně zachytává třeba, když si upravuje vlásky.

malytlustyhroch
27. lis 2023

Celou skolku jsem nausnice nemela a dirky mi nezatostly (ale tak to asi muze byt individualni). V nacti jsem pak mela vylozene sbirku nausnic na vsechny prilezitosti. A co mam deti, tak je zas skoro nenosim. Nenutila bych, tak bud ji nezatostou a zadnej problem, nebo ji zarostou... Jestli ji zarostou, tak bud nebude chtit nosit/pichat opet zadny problem, nebo bude chtit a pak se daj znovu propichnout... to mi prijde jen jako mensi problem nez se s ni ted dohadovat.
Jako necistit zuby bych nenechala, nenosit nausnice ano.

fyii
27. lis 2023

vem.ji at si vybere nausnice sama nejake s kaminkem.nejlepe ruzovym.by mohly klapnout🙂 jestli ani to ne, tak ji nech, treba casem.sama prijde.

janule0123
27. lis 2023

Zeptej se ji co kdyby si vybrala sama nausnicky jaký chce?to by mohlo zabrat .. 😎😎dcera některý věci neji, ale když pomáhá s vařením, tak to do ni zmizí .. takže bych to zkusila takto …

neomenia
27. lis 2023

Dcerka 9 let nemá vůbec dírky do uší. Nechávám na ní, zatím nejeví zájem. Tento trend za kazdou cenu náušnice už od mimina mi přijde děsný. Sama mám náušnice ( a taky piercing v pupíku) od 16 let.

srnii
28. lis 2023

Nechala bych sundané, když je nechce. Z toho důvodu jsme dceři uši nepíchali, uděláme to až sama bude chtít. Já si je jako malá opravdu vyrvala když jsem se rozhodla, že je nechci 😝

jerrabina
29. lis 2023

Zeptej se jestli by chtěla pecky (ale pozor, ty můžou zase píchat za uchem) a kdyby ne může přece náušnice na dát na výjimečné příležitosti, focení a podobně a tím ani ty dírky nezarostou.
I kdyby si je nandala třeba 1x za měsíc (delší dobu nedoporučuji když uši ještě rostou) tak to je takový fajn kompromis ;)
Když moje dcera chtěla sundane náušnice (ji zase začaly píchat ty pecky) tak jsem koupila pár levných a sem tam jsme si je vzaly na sebe na nějakou hru (takže na pár minut), to ji bavilo a nechala se. A pak dostala k 5 narozkam visací a ty nadšeně nosí a nesundava (jen na čištění).

jerrabina
29. lis 2023

Nebo úplně bezúdržbove jsou takové maličké kroužky, ty jsem jeden čas nosila já když mi vše ostatní vadilo 🙂

majaveja
30. lis 2023

@mourovatakocka a proč si je nenecháte znovu nastřelit? Je to chvilička, bezbolestné a nijak extra finančně náročné..

tereza0111
30. lis 2023

Kdyz je nechce, tak nevidim duvod ji k tomu nutit. Ale priznavam, ze jsem velky nepritel tehle manie, ze holcicka prece musi mit od miminka nausnice.
Kdyz ji dirky zarostou tak zarostou. A az bude chtit zase nausnice (jestli), tak se zase propichnou, vzdyt o nic nejde. A prijde mi to snazsi, nez ji drtit necim co nechce, aby nahodou nezarostly

Holky si rekly samy kolem 5 let, ze chteji nausnice, ak jsme zasli na nastreleni. Jedna si to pak zas rozmyslela, sundaly jsme, dirky zarostly a po 3 letech znovu nastrelily, neni s tim zadny problem

michalusenka
30. lis 2023

Já zas řeším to, že prostě kvůli úrazu hlavy se posunulo povinné očkování a tím pádem i možnost nastřelení náušnic a jelikož je čert a všemu se brání tak mi dětská sestra řekla, že ať dojdeme, až bude mít rozum, ehm nevím kdy to jako i ní bude že 🙈ale teď vidí, že mám já a její starší ségra a chtěla by, ale když jsme byli v čekárně skrz něco jiného, tak jsem se jí ptala zda dáme náušnice a prý ne...no nakonec má od úterý dioptricke brýle, takže bojujeme teď s tím,protože párkrát za den si je sundavá

daasqua
30. lis 2023

Já nosila ve věku cca 3-10 peckové, aby mi nevadily, jen jako miminko jsem měla visací. Můžete s ní po nějaké době zkusit vybrat nějaké peckové a vysvětlit, že ty nijak nepřekáží. Nebo to nechat prostě být, až je bude zase chtít. My jsme toto rozhodnutí nechali na dceři, jeden z mnoha důvodů jsme měli i to, aby si to právě takhle nervala dolů, když jí to jako malinké vadí a když nebude chápat "proč je má mít na uších". Ted je jí pět a už je pomalu chce, tak uvidíme. Už se těší, jak bude vybírat, co jí bude nejvíc slušet 😀

22hanah
30. lis 2023

A proto některé chytřejší z nás nechají dcerkám nastřelit náušnice až už z toho mají rozum - třeba v sedmi letech a nemusejí řešit, že to malému dítěti překáží, co tady chceš radit, když je nechce🤦🏼‍♀️

mourovatakocka
30. lis 2023

@majaveja Nějak jsem se k tomu nedostala 🤷 Ale snad to časem klapne.

mourovatakocka
30. lis 2023

@22hanah Není to trochu zbytečně konfrontační? Špatný den?

jerrabina
30. lis 2023

@22hanah hele to taky není všespásné. Moje šla na nastreleni ve 4 když si o to řekla a trvala na tom 2 měsíce. A stejně jí po asi půl roce začaly najednou vadit.
Já šla na propichnuti v pubertě (a dost jsem trpěla tím, že dřív prostě máma nedovolila) a stejně mi po asi 2-3 letech začalo najednou zase všechno vadit. Prostě nějaké citlivější období, no 🤷‍♀️

oveckaluky
30. lis 2023

A co si s ní udělat holčičí odpoledne a vzit ji do zlatnictví, ať si sama vybere? 🙂

20190418
30. lis 2023

Tak ať je nenosí, ne? Moc nechápu co řešíš. Nejde o to, že by nechtěla nosit třeba brýle nebo něco pro zdraví nezbytné. Jsou to jen naušnice. Když dirky zarostou, tak se zas propíchnou. Ja náušnice z dětství neměla a kamarádky mi pichaly uši v MCD na záchodě když nám bylo asi 13 🙈

kajka321
1. pro 2023

Ahojky, patřím k těm, co to nechají na dítěti. Tedy bych se jí pořádně zeptala proč je nechce, jestli by pomohla mít jiné, mrkla bych do nějakého zlatnictví, okoukla s ní možnosti. Vysvětlila jí i můj pohled, že se bojím, že jí zarostou, když nebude mít žádné náušnice a že až bude starší, a bude chtít náušnice tak bude muset na nové píchání, což bolí a byla bych ráda, kdyby tím nemusela znovu projít. A klidně bych jí navrhla, že jestli je nechce nosit teď, tak kvůli dírkam je vždycky třeba bude nosit jen jeden den v týdnu, říkejme mu třeba náušnicovy den. A dohodla bych se s ní, že půjdou dolů, když si ona vzpomene..co víš, třeba to bude až za tři dny.. tedy to je forma dohody, která si myslím by prošla u mých holek.. ale jak to u dohod bývá nemůže je naplánovat jen jedna osoba.

lucieevita
1. pro 2023

Nechala bych jí vybrat nové peckové. Mám také 3 letou dcerku, vzala bych jí s sebou, aby si je vybrala sama😉