Bobek - SOS. Co byste dělaly?

29. črc 2024

Ahoj, dcera skoro 3 roky. Na nočník chodí čůrat a na spánky plínku ještě má. Po odplenkování přes den byly asi 2 týdny problémy s kaděním. Nechtěla, tak jsem občas musela použít čípek (půl roku zpět). Od té doby kadila do plínky před nebo po spánku. Před týdnem si řekla i přes den. Nevadilo mi, když se podařilo občas do kalhotek doma. Asi 2× se bobek povedl do nočníku a sama měla radost.
Teď za mnou celý den chodí, jak potřebuje kadit, bolí jí bříško a teď už fňuká… Plínku a ani čípek si dát nechce a na nočník si sedne a jde pryč. Vysvětlování nepomáhá, nic nechce. Čípek bych do ní nacpala leda násilím a to se mi fakt nechce. Plínku si sundá.
Nevím, jak jí pomoct. Co byste dělaly na mém místě vy?

pampeliska1313
29. črc 2024

Pockala bych. Ono to ven půjde, pokud vyloženě netrpí na zácpy. Mne takhle Kilda chodil třeba pul hodiny ze chce curat a přesně, sednul,vstal a šel, už jako pobrekaval, i ze ho bolí brisko, ale ze bobek ne. Ale nakonec bobek udělal, když už to “neslo”… musel si to zažít a poznat, kdy už jako opravdu potřebuje. Přijde mi to jako to překlenovací období, kdy to cvakne.

mardziana
29. črc 2024

Tohle chce prostě čas, my jsme si slušný peklo zažili 🫠 Po doplenkovani syn odmítal kakat kamkoliv a do čehokoliv.. Dokonce se to jednou dostalo do bodu kdy nekakal 8 dní a musel chudinka do nemocnice, protože ani už teď čípek nezabral a on zadrzoval a zadrzoval..
Po ty hospitalizaci jsem si řekla, že už tohle nechci zažít ani já a ani syn.. Tak jsme prostě každý den šli o půl hodiny dříve před koupáním do koupelny a tam jsem si sedla na zem a on na nočník a vyprávěli si.
Dokonce jsem i zpivala něco v tom smyslu. ,,hovinko pojď,pojď už ven,, 😂😂 Až pak jednou jsem vzala telefon a na YouTube našla takovou tu kocku, Tom Cat se zo myslím jmenuje. A ta kočka tam kakala a tlačila a díky tomu se syn naučil kadit na nočník. Skoro denně udělal bobek, ale jen stou kočkou 😃😃 uběhlo pár týdnů a už ani tu kočku díky bohu nepotřeboval a prostě jsme šli o půl hodky dřív na koupání a on u povídání tlačil..
Chce to vyzkoušet vážně vše a věř mi, že jsem už byla kolikrát na nervy, že nekadi. Chci tím vším říct, že i ta největší blbost někdy pomůže 😉

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mourovatakocka
29. črc 2024

Chudinka ❤️ Já už bych seděla na googlu a hledala nějakou echt projimavou kombinaci potravin 🤭 Určitě ani náznak případného zlobeni se, když půjde bobek jinam než do nočníku. Neřekl ji nějaký dobrý člověk něco, babička nebo tak?

me_druhe_ja
29. črc 2024

Zkuste dávat lactulosu, změkčí stolici, půjde ji to lépe. Může se dávat i dlouhodobe. Bohužel je to častý problém u dětí....:/ já na tohle měla docela štěstí, obě děti kakaly od začátku do nočníku/WC v pohodě, ale slyším velmi často, že děti dlouho kakaji výhradně do plenky a nebo zadržují.

autor
29. črc 2024

@pampeliska1313 Ona tak právě chodila půl dne... 2x se dokonce rozhodla a sama přišla s plínou a ať jí jí dám. Ale než mi ji dala, tak začala pofňukávat a že vlastně nechce a odešla ji uklidit.

autor
29. črc 2024

@anonymous_ka Kdyby mi jedla, tak už dávno mám doma švestky a podobně. Jenže ona je docela ne jedlík. To, co jedla před rokem bych do ní nedostala. Ani neochutná a vše je "ble".
@mourovatakocka Ne ne, nikdy jsem se já nebo někdo v okolí na ní nezlobil nebo co ji řekl ohledně bobku. Moc nemluví a na otázku: "Proč bobek nechceš? Vždyť kakají všichni." Tak zamunlá něco, že se bojí, že bude bolet.
@me_druhe_ja Kéž by zase do plínky nebo aspoň i do těch kalhotek.
@mardziana Čípek jsem do ní nakonec dostala, ale vůbec nic.

martulka88
29. črc 2024

Syna jsme odplenkovali ve 2 letech a 1 měsíci. Na spánek měl/má vždy plenku (bude mu 2,5). Bobek dělal jen do plenky a za boha né do nočníku. Nechali jsme to na něm, párkrát si uprd do nočníku a my jsme dělali velké "haló" jakože šikulka a tleskali jsme. Dnes si sám dojde na nočník a jen si zavolá. Nikdy jsme do něj nervali čípky, rourky ( ikdyž měl s nadýmáním velké problémy). Sama mám crohna a prostě odmítám já i manžel tohle do něj cpát. Radši alternativy - hodně pít, jogurty/mléko apod. Každé dítě je jiné a každé potřebuje svůj čas jinak. Dost nám pomohlo, že si sedl na nočník a zabavit - třeba video, knížka atd. Ale opravdu najít něco, čím se ten prďolka odreaguje a pustí to do nočníčku. Časem to půjde.

mourovatakocka
29. črc 2024

Tak asi si toho v rámci možností nevšímat, nemluvit o tom (aby se z toho "nedělal problém", jestli mi rozumíš). Pokud není velká jedlice, tak třeba nemá pořádně z čeho a proto to bolí. Co pitný režim, prý to taky bývá problém, že je stolice hodně zahuštěná či co. Řešila jsi s Dr?

fifinka2020
29. črc 2024

Je, to je jako bych psala já! Řešíme teď to samé... zkrátit to, když je nejhůř, dám čípek...jako není to příjemné, ale uleví se pak (vsem). A dlouhodobě máme dávat laktulosu - zmekci stolici a nejde pak tolik zadrzovat.

fifinka2020
29. črc 2024

Jinak u nás je to samé s jídlem a teď I pitím 🙈, dcera si jen cucne a že víc nechce...což tomu taky nepomáhá. Ještě nám dr doporučila nějaký sirup, ale je chuťově nic moc, tak ten ani nezkousim 🙈. U nás zas dcera chce na záchod a pořád běhá, lehne si (jako k prebaleni) a nic...a tohle třeba 10x do hodiny a chce mě u toho 🙈. Což je taky šílený, protože to nejde dělat denně (do plínky kakala denně). Odmítá tlačit, dr nám ještě poradil masticku na zadeček, že tam muze mít trhliny, tak ať to nebolí.. ale myslím, že je to hodně psychika no. Děsím se, jak z toho vybruslit...

alice180
30. črc 2024

Hlavně při laktuloze se musí pít. Jinak nefunguje.

luhana
30. črc 2024

@mardziana
Náš syn také zadržuje stolici. Jeho rekord byl 9 dní! Běžně je to cca 6dní. To už mu dáváme čípek. Už to trvá rok a půl ( bude mu 3,5 roku). Užívá střídavě Forlax a Lactulosu. Také jsem už z toho solidně na nervy.

jane46
30. črc 2024

Nas kluk s tim mel problem taky... Davali jsme tehdy Lactulosu, delali drepy, pohyb, jidlo... a i jsem mu musela asi dvakrat pomahat, kdy mel proste tvrdy "spunt" a ten proste nevytlacil. Ten spunt pak drzel to co Lactulosa uvolnila... Hadam, ze to dite proziva potrebu skoro jako pri prujmu, ale nejde to vytlacit, desne to boli...
Nevim jestli to pomohlo nebo souhra nahod, ale poridili jsme tuhle knizku a o moc se to zlepsilo.

autor
30. črc 2024

@luhana Jak jsi do dítěte Forlax dostala? Dcera to vůbec nechce, ani neochutná. Nic kromě čisté vody nevypije. Jsem z ní už solidně na nervy. 🤦‍♀️

luhana
30. črc 2024

Ma rád sladké šťávy, tak jsem mu to ředila s džusem, jen tak trošku a teď už poslední dobou to ráno vypije jen s tou vodou, i když taky dělá ofrky. Tak když se cuká, ale vypije to, mu za odměnu dávám želé vitamínek.

autor
30. črc 2024

@luhana Aha, tak to je u nás sci-fi.

kubesovaadelka
30. črc 2024

Ten forlax jsme klientovi v práci dávali do přesnídávky, Smoothie apod, což bylo sladké a už tam ten prášek tak nešel cítit

autor
30. črc 2024

@kubesovaadelka Kéž by mi snědla aspoň denně jednu kapsičku nebo pár lžiček ze skleničky. 🤦‍♀️😕

zezule007
30. črc 2024

Znama davala dceri rano cekankovy sirup.taky mela problem s kadenim-ale nevim zda mela zacpu nebo zda nechtela kadit.cekankovy sirup na nekoho pusobi projimave (ja ho ochutnala jednou,a stolice by fakt zadrzet nesla 😀)

kubesovaadelka
30. črc 2024

Dcera taky nesnáší jogurty, přesnídávky, omáčky, polívky, pomazánky a prostě nic co má tuhle hladkou strukturu. Je to celkem prasarna, ale když není zbytí a nechcete do ní na silu rvát čípek apod(taky to nesnáším,to musí být krajní nouze) co třeba mléčný řez? Tak aby vás neviděla, sundat horní plát, posypat to , znovu zakrýt a nakrmit ním? Nebo rohlík s Nutellu(jo není to zdravé, ale... Nakrájet na kolečka rohlík, udělat takové jednohubky a zase to do toho nějak zamaskovat? Nutella je hodně sladká tak by to třeba nepoznala🤷 nikdo nechce aby naše dítě skončilo v nemocnici a tak kolikrát děláme psí kusy. Ještě prý pomáhá švestkový džus, kompot, tak možná i samotné švestky by pomohli. Ale pokud dítě už tak dlouho nedařilo, tak nevím nevím

autor
31. črc 2024

@kubesovaadelka Je to blbý, ale nic z výše uvedeného by ani nevzala do pusy, neochutnala. 🤦‍♀️ Psí kusy právě zkouším a její jídelníček je hodně omezený.

zezule007
31. črc 2024

A nelaka ji treba jidlo,ktere jis ty?ze bys ji nabidla jako od sebe..a v tom by bylo projimava potravina /lek

kubesovaadelka
31. črc 2024

Zamíchat, posypat, zamaskovat to do něčeho co má ráda.

autor
31. črc 2024

@zezule007 Bohužel. S jídlem byl problém už od malá a horší se to. Jak je starší je víc vybíravá.