2,5 roku a kakání. Co byste dělaly na mém místě?

3. kvě 2024

Ahoj,
dcera 2,5 roku je přes den bez plen. Plínku má na odpolední, noční spánek a delší trasy (když jdeme do města, cestu autem), ale většinou už bývá suchá.
Nastal problém, kdy se před 4 dny vykadila po odpoledním spánku do plínky a od té doby nic. Za poslední 2 dny párkrát přišla, že ji bolí bříško a zadek a tak jsme se dohodli, že dáme plínku a do ní může udělat bobek. Plínku má na sobě hodinu, dvě a stejně nic.
Nějaká rada, jak ji pomoct, přesvědčit nebo co byste dělali na mém místě vy?
Do teď kadila jednou, občas 2× denně a bez plen je necelé 2 týdny. S jídlem je to nic moc, je nejedlík... takže tam toho moc nevymyslím. Na pití zvládne jen čistou vodu. A má 2x denně UM.
Dneska jí celé dopoledne dávám plínku, kterou chce a říká, že do ní udělá bobek, pak jde na nočník, plínku si sundá a začne říkat, že jí to nejde. Už nevím, jak jí pomoct...
Glycerinové čípky doma nemáme. Mohla bych je koupit až zítra.
Předem děkuji.

lentilkah
3. kvě 2024

Zkusit podrzet na kakani nad zachodem, jako kdyz se dava curat venku. To by ji mohlo pomoci. A pred kakanim namazat trochu zadecek.
Jinak ty cipky jsou jistota.

autor
3. kvě 2024

@lentilkah Děkuji, zkusím to. Jde vidět, že už to má úplně na krajíčku. Když teď naposled čůrala, tak byl trochu špinavý toaleťák. 🤦‍♀️

lentilkah
3. kvě 2024

Na krajicku, ale zatvrdle, proto to nejde. Dcera s tim ma taky obcas problem. A jak to pak boli, tak se boji dalsiho kakani a zadrzuje.

autor
3. kvě 2024

@lentilkah Jak často se mohou používat? Nemusím se bát je použít pokaždé, když nepůjde třeba další 3 - 4 dny?
A je něco, co by pomohlo z dlouhodobějšího hlediska?

lentilkah
3. kvě 2024

U dcery to neni vylozene pravidelne, takze po tom cipku proste sahnu.
Jinak urcite to chce hodne pit, ovoce/ zeleninu, dceri pomahaji i orisky.

kubesovaadelka
3. kvě 2024

Zvýšit příjem tekutin? Dcera má problém s kakáním, když málo pije. Dále bych dala více ovoce, zeleniny, jak radili výše, švestkový džus, švestková šťáva se též doporučuje

veru181
3. kvě 2024

Hodně pít, hodně ovoce a zeleniny, heřmánkový čaj, ovesné vločky, švestky, hrušková přesnídávka… my máme od lékařky na recept i lék na změkčení, ale nevím, jestli je pro tak malé děti.

autor
4. kvě 2024

@lentilkah
@kubesovaadelka
@veru181
Jo, to bych ráda. Tuhle variantu jsem už četla, ale u nás neproveditelné. Pití ji připomínám celý den a nic jiného kromě vody nechce. A a jídlem je to podobné - nejedlík.. má pár druhů jídel a nic nového zkoušet nebude. Včera byl úspěch, že si jednou kousla do jablka a na papriku říkala akorát "ble".

veru181
4. kvě 2024

Ani třeba kapsičky? K pití mě ještě napadá, v době, kdy syn nechtěl pít, jsem kupovala šťávu od Hipp nebo Hamé, jsou nepřislazované a mají právě i švestkovou. Ten lék se kdyžtak jmenuje Prolax, je na předpis, tak se možná zeptat doktorky, jestli by mohla? Není to vysloveně projímadlo, jen změkčuje.

autor
4. kvě 2024

@veru181 kapsičky si dá jednu, dvě za týden, když má náladu. Z pití jen vodu. Šťávy a ani čaje nechce.
Pokud se to bude opakovat, tak zavolám doktorce. Dnes glycerinový čípek pomohl, ale bylo to s pláčem, tak se bojím, aby neměla blok. 😕

lentilkah
4. kvě 2024

Hlavne to chce pravidelnost, i kdyz si zitra nerekne, tak to zkuste, aby nezadrzovala.

autor
4. kvě 2024

@lentilkah přijde mi, že v určitých věcech je svým pánem. I čůrat chodí sama, nic mi neřekne. Když jí to občas připomenu, tak nikdy nejde. Jen až se jí chce, tak to nemám jak zkoušet...

lentilkah
4. kvě 2024

Tak proste rict- pojd, pujdeme zkusit kakat, aby si nemela zase tuhej bobek.

autor
4. kvě 2024

@lentilkah vím, jak to myslíš a zkouším to. A to různými způsoby. Jen neúspěšně...

veru181
4. kvě 2024

My jsme bohužel začali i odměňovat kouskem čokolády, když se povede. Nemám z toho radost, ale syn už je teda starší, má s tím taky problémy a strach, tak tohle ho trochu motivuje.

erika2
6. kvě 2024

Laktuloza pro každodenní podávání na změkčení stolice, dostanete bez receptu, je to sladký sirup, můžete dát klidně i do UM.